Polskie sklepy w Coventry

Czesc wszystkim
Niedawno przyjechalem do Coventry i ni mam jeszcze rozeznania w terenie. Szukam sklepow z polska zywnoscia (brakuje mi polskiego jedzonka) Dajcie jakies namiary. Pozdrawiam
kaik Witam,
Forum nie jest sposorowane reklama tej firmy nie widnieje na naszym portalu. Nie jesteśmy od osądzania i nie będziemy rozstrzygać, czy dana wypowiedź jest opinią w przypadku kiedy nie są one sformułowane w sposób jednoznaczny.

Firma zgłosiła do nas zażalenie, że wypowiedzi nie są prawdą i są to oszczerstwa, oraz poinformowała o tym iż chce zgłosić sprawę do sądu. Zgodnie z angielskim prawiem musimy zareagować. Nie usunęliśmy całego wątku oraz podaliśmy przyczynę dlaczego zostały niektóre posty zmoderowane.

Myślę też, że sam fakt, iż jakaś firma zgłasza się do nas o reakcje zazwyczaj usunięcie, a nie probuje rozwiązać tego z klientem choćby kontaktem na forum, czy przez prywatne wiadomości nie świadczy o niej za dobrze.

Pozdrawiam
2013-02-19 12:57:15
Pres Enter to save or Esc to cancel
tomasz1302 Nie wiem czy warto zamawiac co kolwiek od tego Pana . W zeszlym roku kopilam od niego bardzo duza ilosc miesa na swieta. Oglaszal sie jako osoba sprzedajaca Polskie mieso ~co bylo klamstwem~Oczywiscie przyjechal na czas ale po rozpakowaniu wszystkiego jak odjechal , bo nie bylam w stanie tego sprawdzic w czasie kiedy przebywal pod moim domem bo bylo tego tak duzo .Zabraklo kilka rzeczy za ktore zaplacilam bo byly w zamowieniu , a Pan X nie poinforowal mnie o ich braku, malo tego zostawila sobie schabik na nastepny dzien w lodowce , zeby ugotowac na obiadek . Schab lezal okolo cztery godziny poczym otwozylam lodwoke no i prosze rozlegl sie niesamowity smrrrrrod.....bleee do dzis to pamietam , schabik zrobil sie brazowo zielony i nadawal sie tylko do smieci.Oczywiscie zrobilam zdjecie i natychmiast je wyslkalam do Pana X , nie odpowiadal przez kilka dni nawet na moje telefony, az w koncu po kilku dniach byl w stanie ze mna porozwaiac sadzac ze nie dostal zadnych esemesow ze zdjeciami i nic nie wie na ten temat a , ze pieniazki za niedostarczone produkty mi odda i nie wie jak to sie stalo ze ich tam nie bylo. Ludzie to kretacz !!!! Nie robcie z nim zadnych ineresow!!!. Pieniazki odzyskalam po tygodniu, no i w koncu moj esemes ze zdjeciem dotarl, bardzo przepraszal i twierdzil ze nie wie jak do tego doszlo. Ja jeszcze go zapytalam , a czy Pan wie ze te mieso nie pochodziu z polski ? Wyczulam to po pierwszym kesie, on na to tak wiem, to ja go zapytalam ....to dlaczego Pan sie oglasza ze mieso jest pochodzenia polskiego....on milczal i nie uzyskalam odpowiedzi na moje pytanie. To zwykly oszust i kretacz, a do tego naciagacz bo pol swiniaczka w Luterworth kupisz za 70 funtow , no tylko ze trzeba jezdzic samemu , ale jest napewno taniej niz on sobie wola.

Edytowany przez tomasz1302 o 20-02-2013 - 21:14.
2013-02-20 19:54:09
maciek71 Witam do Tomasz 1302 o ile dobrze pamietam faktycznie byla sytuacja z tym schabem,nieprawda jest jest ze nie zareagowalem, otrzymalem fotki tego miesa i po tygodniu bedac w Coventry podjechalem zwrocic pieniadze,nie rozumie skad ta nienawisc,nie jestem oszustem i kretaczem,to ze gdzies mieso kosztuje taniej to nie znaczy ze jestem oszustem,mam swoja marze to chyba oczywiste ze skoro prowadze firme to musze zarabiac,uwazam ze duza przesada jest nazywac kogos oszustem i kretaczem no ale coz tacy jestesmy,jeden drugiemu zazdrosci i jedyne co potrafi zrobic to popsuc cos co czlowiek buduje przez kilka lat.Jestem na rynku kilka lat i mam swoich stalych klientow ktorzy sa zadowoleni z moich dostaw.Przewaznie jest tak ze osoby ktore pisza negatywne opinie o innych same nie maja czystego sumienia lub sa zyciowymi nieudacznikami.

2013-02-21 09:05:28
kaik henio123 to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie nie będę tolerował na forum obrażania i wyzywania innych osób.
2013-02-21 12:52:54
asik32 ja nie mam zastrzezen do pana Macieja co tydzien od ponad roku zamawiam mieso,nie zdazylo sie aby mieso bylo nieswieze,nie rozumie osób które opisuja cala sytuacje z detalami np.Tomasz 1302 i jescze robic zdięcia ja na to bym nie wpadła.Mieso z Polski czy nie co to za róznica najwazniejsze ze dobre lepsze niz w marketach.Kiedys w polskim sklepie kupilam zepsute wedliny,wyrzucilam do smieci do dzisiaj tam nie robie zakupów.Chce to kupuje jak mi sie cos nie podoba to zmieniam sklep, mechanika czy fryzjerke i nie robie afery po prostu wiecej tam nie wrocę...

....Polak Polakowi wilkiem...
2013-02-21 13:03:16
STRONGMAN79 Kaik jak chcesz byc taki fair play to popatrz co kazdy pisze,, np taki maciek71 tez wyzywa ludzi od nieudacznikow i jakis tam,,,tylko dlatego ze napisali prawde,,, zreszta jest cos takiego jak feedback i kazdy moze zostawic opinie na temat zakupow,,, wiec nie wiem po co ten nerwy ,,, takie jest prawo rynku,sa klijenci zadowoleni i nie zadowoleni,,, i nie ma w tym zadnej zazdrosci przynajmniej z mojej strony i osob ktore znam i sa nie zadowolone,,, po prostu jak ludzie kupuja 8 kilo czegos to oczekuja ze otrzymaja... 8 kilo czegos.... a skoro jestsporo takich osob niezadowlonych to cos w tym musi byc,,,
2013-02-21 14:16:46
Matt Jak zamawiacie mieso lub wedliny to zawsze popros o rachunek,masz zawsze prawo do reklamacji.Jak ktos odmowi to cos jest nie tak.
2013-02-21 15:18:30
kaik @strongman79 feedback jest zazwyczaj na stronie firmy, ale mniejsza o to...

Przez długi czas tłumaczyłem właścicielom firm, że najważniejsza jest rozmowa z klientem np: poprzez forum jeśli był problem to należy go rozwiązać - oczywiście, że część komentarzy to konkurencja i będą pisać różne rzeczy tak to bywa jak się komuś powodzi. Zdarza się jednak i niezadowolony klient i nim się trzeba zaopiekować.

Najważniejsze jest żeby potencjalny klient wiedział, że jeśli będzie miał problem może się zgłosić do właściciela lub sprzedawcy i to rozwiązać.

Sprawa nieudacznika i fair play - to rozumiem w kontekście henio123 z tym, że to jest o niebo inny kaliber. Maciek71 wyraził opinię o tym, że wydaje mu się, że ludzie co piszą na innych są nieudacznikami natomiast henio123 po prostu napisał wiązankę nie było nawet co zostawić z tego posta...

...nie zrozum tego jakbym bronił macka71 i jego sprawy uważam, że bronienie się wyrażając o innych takie, a nie inne opinie to strzał w stopę.

Przecież można było napisać:

Witam, jestem przedstawicielem firmy xxxx. Przepraszam za wszystkie niedogodności związane z zaistniałym problemem. Wszystkie osoby, które czują się niezadowolone z naszych usług prosimy o kontakt - "email lub nr telefonu" w celu rozwiązania problemu.
Pozdrawiam
2013-02-21 15:24:00
Anonim Jak i o czym w ogole dyskutowac z klientem ktory kupil kiedys cos a dopiero kilka miesiecy pozniej przypomnial sobie ze ktos go oszukal na wadze i jak taki problem rozwiazac? Przeciez to jest nie do udowodnienia, chociazby przez niedokladnosc sprzetu do wazenia. Mozna postawic kolo siebie 3 wagi i na kazdej uzyskac inny wynik kladac dokladnie to samo mieso.

Tak na marginesie mam pytanie do Tomasza, czy jak idziesz do Lidla i tam pol kg mielonego miesa kosztuje zalozmy poltora funta, a idziesz do Tesco i tam pol kg miesa kosztuje 4f to to tez jest kretactwo i naciagactwo? Czy moze klient ma wolny wybor i moze kupic gdzie chce a to ze nie wie ze cena jest powiedzmy zawyzona to wylacznie problem klienta?
2013-02-21 17:27:08
tomasz1302 Zaczne tak .....Nie chodzilo mi o fakt ze mieso jest zepsute bo ja rowniez kupowalam zepsute wedliny i mieso w sklepie i nie szlam do sprzedawczy ze zwrotem bo tak czasem sie zdaza . W kazdym dobrym sklepie moze sie zdazyc drobne niedopatrzenie. Chodzilo mi o fakt w jaki sposob to mieso bylo zepsute... i ze tak szybko zmienilo kolor bo nigdy w zyciu czegos takiego nie widzialam , w calym domu przez nastepny dzien smierdzialo zepsutym miesem i musialam myc lodowke bo nie szlo wybawic tego zapach niczym innym . I tez dlatego zrobilam zdjecie nigdy normalnie nie przyszlo by mi to do glowy. Ja sie bardzo cieszylam ze jest ktos taki na rynku kto sprzedaje polskie miesko poniewaz dla mnie ma to duze znaczenie, jestem prawdzimy smakoszem i roznica dla mnie jest ogromna. I fakt ze moga kupic wszystkie rodzaje bo w sklepach nie jest mozliwoscia to dostac. A fakt ze ktos pisze ze sprzedaje polskie produkty a co niej prawda nie mowiac tego klientowi jest niedopuszczalne!!!Ja nie mam nic przeciwko temu by zaplacic wieksza kwote za produkty , ale chce dostac to o czym bylo napisane na stronie czyli ~polskie mieso~ .Dla mnie moze byc i to duzo wieksza roznica w cenie ale chce dostac to o czym jest mowa. I chodzilo mi o fakt ze Pan sie tym wcale nie zaineresowal , nie przyjechal nie obejrzal , tylko odal pieniazki wzucajac je do skrzynki . I nikomu nie chce rujnowac zadnej firmy ja tylko wyrazilam swoja opinie. A zreszta firma tego nie mozna nazwac, wozac mieso w bagazniku w plastikowych skrzynkach jedno na drugim bez lodowki.I nikt mnie nie oszukal na zadnej wadze bo ja nawet bym tego nie zauwazyla ja poprostu nie dostalam czterech kilogramow skrzydelek a za nie zaplacilam.
Pozdrawiam Karolina

Edytowany przez tomasz1302 o 22-02-2013 - 14:56.
2013-02-22 13:02:26
tomasz1302 No i bardzo dziekuje za mile slowa od Pana Macieja ja nieudacznikiem? Nie Panu to oceniac nastepny dowod na Pana profesjonalizm i podejscie do klienta. Nic dodac nic ujac...
2013-02-22 14:32:29
anirad Wiecie co? z całym szacunkiem do waszych wybitnych podniebień, naprawdę mam niezły ubaw czytajac jak to potraficie ( ok - niektórzy z Was) rozpoznawać smak mięsa z różnych krajów. Od lat zajmuję się hodowlą , i moja wiedza na temat i mięsa i rynku mięsa w tym kraju jest bardzo duża i mało związana z informacjami zaczerpniętymi z forum.....a biorąc pod uwagę i przepisy i ceny to szansa że ktoś prywatny sprzedaje tu mięso z Pl jest malutka..mały przyklad? filet z kurczaka w ubojni tutaj kosztuje 3f/kg wiec po co wozić z pl?.....a z drugiej strony 3/4 wolowiny i wieprzowiny w wiodących na rynku marketach pochodzi z Pl. Tyle tylko że polskie ubojnie sprzedają prawie całą produkcję pośrednikom z Holandii i Wielkiej Brytanii. A co do sprawy Pana dostarczającego mięso do domu - nie podoba się komuś to po co korzystacie? skorzystaliscie i coś było nie tak? Jeden telefon do FSA i przetrzepią temu Panu i firmę i samochody dostawcze i magazyny o ile posiada takie. forum to nie jest dobre miejsce do wylewania żalów biznesowych a nawet jeśli jest to w żaden sposób nie załatwi sprawy i nie uchroni innych przed skutkami nieuczciwego dostawcy.
2013-02-23 12:59:26
beatab dla mnie osobiscie wiele rzeczy jest waznych ale najwazniejsze informacja ma byc zgodna z prawda....jesli ogloszenie mowi ze mieso jest z polski to ja to kupuje bo jest wlasnie z Polski. nie mozna kogos obrazac za wlasne preferencje. ja osobiscie rpacowalam przez 3 lata w agencji pracy fabryka ktora obslugiwalam nie byla zwiazana z miesem ale dzieki temu co tma widzialam wiedzialam czego nie kupowac w jakich miesiacach i z jakich krajow. i tak samo jak czesc osob ma z miesiem ja mam np z jajkami kupuje free range i to jest moj wybor i czuje roznice smaku w takich jajkach a zakupionych np w aldiku czy lidlu. ciesze sie ze nie tylko w tym temacie ale i w innych sa osoby , ktore przestrzegaja nas przed nieuczciwoscia nie oceniam tego konkretnego przypadku. jednakze uwazam ze informacja powinna byc zgodna z towarem i koniec. madroscia i sila czlowieka jest powiedziec przepraszam i starac sie uniknac kolejnych wpadek a nie kogos obrazac ale oczywiscie to jest moje prywatne zdanie.
2013-02-23 14:11:31
anirad droga beatko, przeklamania w informacjach o pochodzeniu produktów to przestępstwo i tu masz racje że oszukiwanie w kwestii pochodzenia sprzedawanego towaru jest nie fair ( co najmniej), niemniej nadal sądzę że wylewanie żalów na forum w żaden sposób takich spraw nie załatwi...a co do free range.....;-)....zapach i smak jajek zalezy tylko od stosowanej paszy moja droga....a system FR jest tylko spelnieniem pewnego rodzaju umownych norm...fakt ze kury maja lepsze warunki niż w klatkach, ale na jakość jaj nie ma to wpływu...a niektore markety , te wymienione przez Ciebie miedzy innymi, sprzedaja jaja z hodowli uzywających w paszy dodatków mączek rybnych zamiast soi.....dlatego czasem jaja maja dziwny smak i zapach...
2013-02-24 00:01:56
maciek71 Witam wszystkich forumowiczow, jesli chodzi o mieso to mieso pochodzi glownie z Holandii,zdaza sie mieso z Belgii i Francji,nie reklamuje sie ze mieso pochodzi z Polski,nie jestem oszustem tak jak niektorzy na tym forum mnie nazwali,skoro komus brakowalo wagi poprostu trzeba sie bylo ze mna skontaktowac a nie robic tego na forum.Miesem handluje od czterech lat i mam grono swoich stalych klientow ktorzy sa zadowoleni z moich dostaw,oczywiscie rozumie tez klientow ktorzy nie sa zadowoleni,kazdy z nas jest inny i kazdemu odpowiada co innego,nie jestem w stanie usatysfakcjonowac wszystkich.
Z pozdrowieniami

Maciek
2013-02-24 01:29:52