Polskie sklepy w Coventry

Czesc wszystkim
Niedawno przyjechalem do Coventry i ni mam jeszcze rozeznania w terenie. Szukam sklepow z polska zywnoscia (brakuje mi polskiego jedzonka) Dajcie jakies namiary. Pozdrawiam
annihilator zawsze znajdzie się jakiś ''peter''czlowieczek wiecznie niezadowolony i na wszystko narzekający z jakimś kompleksem tylko jeszcze nie wiem jakim
2013-12-13 00:08:53
Pres Enter to save or Esc to cancel
bna Siemanko.. Więc byłem dziś w tym sklepie faktycznie dużo miejsca miedzy regałami co daje swobodna możliwość przemieszczania się produktów sporo bardzo przystępnych cenach .. poza alkoholem który nie rożni sie cenowo zbytnio i brakuje promocji na piwa np "w czteropaku taniej" Generalnie jestem zadowolony troszkę jeszcze nie ogarnięte panie ekspedientki odczuwalny lekki chaos nie wszystkie pułki sklepowe jeszcze zapełnione ALE WIDAĆ ZE SIE STARAJĄ! ..Momo że mieszkam po drugiej stronie miasta to na pewno jeszcze nie raz odwiedzę ten sklep
2013-12-13 15:54:07
darekdro72 Calkiem fajny sklep, fajnie ze powstala taka konkurencja dla innych.
Jak sie nie zmienia ceny i podejscie szefostwa i pracownikow bedzie bardzo fajnie i bede stalym klientem.
P.S
Ja na razie jest spoko. :)
2013-12-13 22:25:43
ewa71 PLUS ma WIELKI PLUS!!!
Fajny sklep, dobre ceny, duzy wybor, mila obsluga.
OBY tak dalej.
Pozdrawiam
2013-12-14 15:15:59
emen83 Też polecam. Trochę jeszcze pusty ale pewnie się rozwinie. Niskie ceny.
2013-12-14 15:37:08
ciszaa bardzo prosze podajcie godziny otwarcia tego sklepu, dziekuje :)
2013-12-14 18:55:04
bna
ciszaa
bardzo prosze podajcie godziny otwarcia tego sklepu, dziekuje :)

Oto strona sklepu z aktualna gazetka cennikiem adresem itp itd www.plus-stores.com
2013-12-14 19:18:42
ewa252222 Sklep Ok przestronny wizualnie kiepski jak to w naszym Coventry
Ceny Ok ale teraz drodzy goscie wszedzie bedzie obnizka cen dobrze dla nas.Bede bywac tutaj jednak Dla mnie Smaczek jest Najlepszy i wszyscy to wiemy.
Ewka
2013-12-14 19:38:49
ewa252222 Jeszczo jedno Kochani,
Teraz trzeba przygladac sie cenom aby tylko nie podnosili
jak to zazwyczaj bywa w takich sklepach.
2013-12-14 19:45:05
emen83 Tylko czekać aż podniosą jak to z każdym polskim sklepem. Na zachętę klientów ceny niskie a potem stopniowo w górę. Ale zobaczymy kiedy to nastąpi.smaczek też miał niskie ceny a teraz. Porownajcie z nowym plusem

Edytowany przez emen83 o 14-12-2013 - 21:21.
2013-12-14 21:19:55
ewa252222 Ja wlasnie dzis porownalam,
Tak wiec sledza konkurencje poniewarz maja te same ceny nawet nisze juz sie zdarzaja.
2013-12-14 22:56:44
bna Jest jedna rzecz której zdecydowanie odradzam zakupienia ... PIEROGI RUSKIE(z serem) PRZY STOISKU Z WĘDLINAMI... maaasakra nie dało sie tego jeść same ziemniaki wogóle niedoprawione ..zdecydowanie odrazam
2013-12-16 13:42:54
przemek80 1 Dobrze, że powstał sklep z dużym asortymentem wyboru
2 Jakość towaru i cena praktycznie nie zależy od sklepu tylko od producenta.
A dzisiaj nie ma producentów którzy konkurują jakością tylko ceną. Zakredytowany konsument spłacający hipotekę poszukuje taniego jedzenia.
Kilogram szynki u rzeźnika w skupie kosztuje 5-6 funtów a w sklepach po tyle samo masz gotową przerobioną szynkę kiełbasę itd.
A gdzie łańcuszek pośredników, koszty produkcji, transportu, marża sklepu i producenta??? Dlatego w wędlinach i kiełbasach jest 30-60% mięsą, reszta to woda i chemiczny syf. To samo z innymi produktami
Wniosek producenci nie produkują dobrej jakości produktów bo poszliby z torbami i zostali bez klientów. A dobrej jakości produkty są rzadkością i kosztują co najmniej dwa razy drożej niż jedzenie w markecie.
2013-12-16 16:59:08
dux Jak pisałem wcześniej
dux

Kusząco brzmi '(...) litewskich, słowackich, węgierskich (...)'.

I niewątpliwie tak właśnie brzmi, tylko że rozumieją to jedynie (odpowiednio) Litwini, Słowacy i Węgrzy. Towary są sprowadzane, więc na etykietce jest opis jedynie po litewsku, łotewsku i estońsku (akurat tych rzeczy, które oglądałem). Dla skomplikowania na półkowej naklejce (gdzie spodziewałbym się podpowiedzi po polsku lub angielsku) powtórzone nazwy z etykietki na opakowaniu. Czarna magia - nie mam pojęcia czy oglądam dżem z ziemniaka czy gulasz z kota. A szkoda. Tu spodziewam się poprawy! Dopóki zaangażowani w przedsięwzięcie jeszcze czytają opinie. :)

Mam też pytanie - osoby piszące o super cenach. Ceny czego okazały się takie powalające? Czasem zaglądam do 2-3 polskich sklepów plus Tesco Arena po polskie produkty i szczerze mówiąc ceny nieszczególnie odbiegają od średniej. Fakt, niektóre rzeczy są promocyjnie, tymczasowo tańsze, ale każdy sklep ma swoje promocje...

Co ciekawe, choć chyba ciut ryzykowne, sklep wydaje się mocno stawiać na chemię gospodarczą - polską i angielską. Rozumiem przywiązanie do jedzenia, ale czy to się przekłada również na proszki do prania? Nie widziałem cen, bo w tym dziale póki co trwa rewolucja - być może ona mają tu grać jakąś przełomową rolę.
2013-12-16 22:24:16
ewa252222 Dlatego tez wedline zawsze kupuje ta drosza,
Wiadoma rzecza jest ze kupujac szynke za £5,00kg
To jemy poprostu najgorsza jakosc wedliny jaka moze byc.No chyba ze jest to cena promocyjna tak jak maja w Smaczku :)))
2013-12-16 23:41:21