mati75
Dołącze do tych "serdecznych"opinii o polskich sklepach.Kupilem na święta wielkanocne kielbase bialą w sklepie na rogu przy wiadukcie,szczescie ze zona otworzyla ja przed swietami bo nie bylo by bialej na sniadanko.Smrod,ze wytrzymac nie szlo pani w sklepie rozlozyla rece i stwirdzila ze ona nic na to nie poradzi i pieniedzy mi tez nie zwroci bo nie mam paragonu ,ktorego mi zreszta nie wydala.Stwierdzilem ze w d...mam te pare funtow ale niech ludzi nie truja.
2012-07-01 07:39:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
dux
Najważniejsze to się opiniami dzielić.
Ja wam powiem, że od przeprowadzki 1,5 roku korzystam w sumie tylko ze 'Spiżarni' na Wheelwright Ln (Holbrooks) i jestem bardzo zadowolony. Czysto, przyjemnie, rozsądne ceny, co miesiąc mają jakieś towary w promocjach i promocje są z prawdziwego zdarzenia, a nie jakieś z upływającą datą przydatności, baa - nawet zniżki dla stałych klientów!. Tak trzymać!
Normalnie jak na Zachodzie! :)
Edytowany przez dux o Lip 01, 2012 - 04:12 PM.
2012-07-01 16:10:00
randy
Randy ty jesteś obrońcą ucieśnionych.Jak ktoś decyduje się na prowadzenie biznesu musi dbać o klijenta i wizerunek firmy.
Hmm.. fakt jestem jeśli są uciskani, ale w tym przypadku tak nie jest ponieważ chodzi o o produkty spożywcze.
Widzę natomiast, że z tą świeżością produktów w naszych sklepach to jest różnie z tego co piszecie. Chyba zacznę dokładnie sprawdzać daty ważności na produktach. Dzięki za info :)
2012-07-01 17:16:00
randy
jest tak jak piszesz może nawet wyglądają gorzej od naszych sklepów a tak na marginesie kto nie jadł pysznego kebaba z frytkami i zastanawiał się jak jest zrobiony i z czego hehe :lol:
Nikt tutaj nie krytykuje za narodowosc. Gdyby wlasciciele polskich sklepow dbali o porzadek i dobra jakos produktow nikt nie mialby sie do czego przyczepic. Niestety "nasze" sklepy wygladaja jak wygladaja :schuechtern: Osobiscie wolalabym moc pojsc do sklepu i zapakowac caly koszyk pysznosci bez obawy czy ja albo moje dzieci sie nie pochorujemy i nie musiec narzekac. Niestety dopoki wlasciciele bede nastawieni przede wszystkim na robienie kasy nie dbajac o nas klientow, dotad my bedziemy narzekac. Byc moze na pocieszenie coniektorym dodam ze "ciapackie" sklepiki wcale nie wygladaja lepiej niestety wiec to nie tylko nasz polski problem ;-)
2012-07-01 17:20:00
patzab3
a ja lubie sklep w centrum.wedlina zawsze swieza,w sklepie czysciutko,dziewczyny zawsze usmiechniete i wesole.bardzo lubie robic tam zakupy,ceny tez normalne.moim zdaniem najlepszy sklep
2012-07-02 09:33:00
Karrolina
o którym sklepie w centrum mówisz?
Zaopatrywałam się w sklepie pod mostem, w okolicy stoke asortyment - wędlina wydawała się najświeższa i nie zła jakościowo. Jednakże błąd!
Czy ktoś korzystał z zakupów internetowych produktów pl? Kilka lat temu w londku korzystałam z tego, lecz czy takie serwisy istnieją w okolicy Cov?
2012-07-02 22:28:00
patzab3
mowie o sklepie best delhi naprzeciwko tesco 24
2012-07-02 22:49:00
ludzik50
Też nie wiem o którym mowa, bo na pewno nie o 'Polish Deli' czy jak to tam...a ta 'gwiazda' za ladą to w ogóle wymiata ;) ...niestety wciąż są na rynku ze względu na bardzo dobrą lokalizację- sam czasem od bidy tam wejdę jak mi się nie chce jechać na Cheveral Avenue...
2012-07-02 22:53:00
dux
nie brzmi jak polski :)
2012-07-03 00:06:00
nina_dtx
Haha, ten sklep to w ogóle porażka, wędliny aż sine - rzeczywiscie "Best Delhi" :lol:
2012-07-03 10:04:00
MB
ja mieszkam na Radford . I chodzę do Smakołyka . Sklep trochę mały ( jak wejdzie z 6 osób to tłok ) ale wszystko jest świeże i obsługa miła . w czwartki zawsze świerze mięsko . jeśli coś potrzebuje mówię właścicielowi i za pare dni to jest . Mam zastrzeżenia do sklepu na Radford koło bingo - na święta kupiłam tam karpia - ja pierdziele jak on capił . oczy tego karpia były białe -masakra . jeszcze tak nadziałam się tam z dwa razy (kiełbasa była śliska itd.) i przestałam tam kupować . Choć jeśli chodzi o personel miłe panie. ale to tyle . A i jeszcze jedno bardzo proszę sprawdzajcie w każdym sklepie daty ważności . Masakra na jaką datę można się nadziać ...
2012-07-03 11:05:00
MB
Też nie wiem o którym mowa, bo na pewno nie o 'Polish Deli' czy jak to tam...a ta 'gwiazda' za ladą to w ogóle wymiata ;) ...niestety wciąż są na rynku ze względu na bardzo dobrą lokalizację- sam czasem od bidy tam wejdę jak mi się nie chce jechać na Cheveral Avenue...
hehehe tak to prawda Gwiazdy ....
2012-07-03 11:06:00
dux
Zaznaczam tylko, że po stwierdzeniu, że kupiony towar jest przeterminowany, można go zawsze zwrócić do sklepu, a nie tylko narzekać na forach. A że zwykle zauważa się to dosyć szybko po przyjściu do domu, dobrą praktyką jest wrzucanie paragonu do torby. Osobiście poszedłbym nawet bez paragonu.
Zresztą zauważywszy w sklepie też można zwrócić na to uwagę obsługi. Ostatnią rzeczą jakiej sklep chce to ludzi w kolejce gapiących się jak ktoś reklamuje przeterminowany towar.
2012-07-03 12:00:00
dux
Dodam też, że towary nie mogą być sprzedawane jeśli przekroczyły datę 'Use by'. Natomiast 'Best before' nadal mogą być nadal legalnie sprzedawane.
2012-07-03 12:27:00
anirad
ja tak ogolnie mam wrazenie ze w niektorych polskich sklepach dba sie o przychod a nie o marke i przyzwyczajenie klienta do siebie i jakosci. Towary po terminie, towary sprzedawane na zasadzie "szarej strefy" - bez naklejek i napisow w jezyku angielskim, leki o stezeniu preparatow medycznych dopuszczonych tu tylko do sprzedazy w aptekach itp.Po prostu masakre.Ja do takich sklepow wchodze tylko raz......
Fakt ze sa tez takie ktore dbaja o swoj wizerunek i chwala im za to. Robmy zakupy tylko w takich to nie bedzie na co narzekac.
2012-07-03 13:06:00