Avalone.
marcysia-wejdz w zakladke FIRMY i tam znajdziesz dwie-ktore zajmuja sie transportem wszelakich gabarytow-30f za 20kg.(MWIL TRANSPORT* i TRANStoke*).
wracajac do tlumaczenia dokumentow-
ja na twoim miejscu przetlumaczylabym tylko referencje-jw pisalam .reszte dokumentow nie.
powodzenia.....gdzie ten snieg?przestaje wierzyc BBC.!:P w coventry sie ocieplilo deko.
2012-05-08 11:03:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
marcysia83
marcysia-wejdz w zakladke FIRMY i tam znajdziesz dwie-ktore zajmuja sie transportem wszelakich gabarytow-30f za 20kg.(MWIL TRANSPORT* i TRANStoke*).
wracajac do tlumaczenia dokumentow-
ja na twoim miejscu przetlumaczylabym tylko referencje-jw pisalam .reszte dokumentow nie.
powodzenia.....gdzie ten snieg?przestaje wierzyc BBC.!:P w coventry sie ocieplilo deko.
Avalone :) czyli świadectwa pracy też? też u biegłego?
kurde przepraszam, ale wolę spytac sto razy i się upewnić niż mieć potem zonka
zła wiadomość dla mnieodwczoraj jest taka, że mój mąż nie chce jechać do Anglii i mam go przekonać samymi superlatywami, jeśli ma się zgodzić jechać :evil:
2012-05-08 11:22:00
Avalone.
swiadectwa pracy czy szkoly nie..nie przepraszaj-tez bym sie pytala do upadlego-w koncu zaczniesz nowe zycie niedlugo.
o kurcze.......nie chce jechac?hmm-moze sie boi ze nie sprosta wyzwaniu-jako glowa rodziny.
powiedz mu ze tu jest fajne muzeum -auta wszelakiej masci*..dobre piwo tez, :evil:
nie no swiruje-wiesz z jednej strony wiele osob zaczyna w uk tak ze najpierw maz przyjezdza -ogarnia sprawy,odlozy kasy i wtedy sprowadza rodzinke.u was to nie lada WYZWANIE.nie znasz nikogo w anglii by wam jakos pomogl na starcie?
2012-05-08 11:50:00
Avalone.
zeby mieszkanie bylo-i choc jedno z was mialo nagrana prace....to by wiele pomoglo-
2012-05-08 11:52:00
kamson
witam,
nie widziałam żeby ktoś o tym wspomniał, jeśli tak to przepraszam, ale czy ktoś może napisać co znajduje się w takim domu z councilu? z tego co mi się kojarzy to nie ma sprzętu AGD, zgadza się?
Dzięki za odpowiedź :)
2012-05-09 07:37:00
Avalone.
witam,
nie widziałam żeby ktoś o tym wspomniał, jeśli tak to przepraszam, ale czy ktoś może napisać co znajduje się w takim domu z councilu? z tego co mi się kojarzy to nie ma sprzętu AGD, zgadza się?
Dzięki za odpowiedź :)
czesc......w domach z councilu ,jesli chodzi o meble to sa tylko:(zadnego sprzetu rtv agd i lozek)
-meble w kuchni(szafki)
-wanna(moze byc kabina prysznicowa), zlew,wc
-grzejniki(kaloryfery)
-bojler
-wykladzina dywanowa,lub tylko wykladzina podlogowa
-drzwi
to jest wersja mieszkania ktore jest tzw ready to let......*
kiedy jednak otrzymuje sie mieszkanie do remontu kompletnego-wtedy:
1-albo trzeba zrbic ten remont samemu(jest to po czesci refundowane przez spoldzielnie mieszkaniowa od ktorej jest to mieszkanie np Whitefriars*)
2-lub oczkuje sie w kolejce by spoldzielnia calkowiicie i sama zrobila ten remont.
tak wygladaja kulisy willi z councilu.:)
2012-05-09 08:18:00
greg8107
Czyli jedna wielka k.u.p.a te mieszkania councilowskie.
2012-05-09 09:12:00
cicho
Ja bym tego tak nienazwala. Wydaje mi sie,ze to zalezy od oczekiwan. Jesli ktos oczekuje wypasiona chate w parkiety,plastiki,nowe centralne...to tak bedzie rozczarowany.Ale jesli bedzie oczekiwal przynajmniej sredniej klasy wyposazenia, swojego mieszkania i katu/choc zadnego by sie nie dorobil w kraju/ i ma troche weny w urzadzaniu to bedzie zadowolony.
2012-05-09 10:45:00
greg8107
To jest tylko moje zdanie.
2012-05-09 11:05:00
marcysia83
Ja bym tego tak nienazwala. Wydaje mi sie,ze to zalezy od oczekiwan. Jesli ktos oczekuje wypasiona chate w parkiety,plastiki,nowe centralne...to tak bedzie rozczarowany.Ale jesli bedzie oczekiwal przynajmniej sredniej klasy wyposazenia, swojego mieszkania i katu/choc zadnego by sie nie dorobil w kraju/ i ma troche weny w urzadzaniu to bedzie zadowolony.
Jak dla mnie szafki w kuchni, które będą w takim mieszkaniu to luksus :)
Bo w Polsce jak oglądałam mieszkania socjalne, to nie było ani podłóg, ani kibelka, niekiedy nie było okien!! tak!! nie zmyślam!! a drzwi ledwie trzymały się na zawiasach - nie wspomnę o grzybie na ścianach, który w moim przypadku (astma) musi być całkowicie wykluczony.
A tu jeszcze wanna i zlew? To nie jest źle! :) Jak dla mnie i moich aspiracji
Edytowany przez marcysia83 o Maj 09, 2012 - 11:50 AM.
2012-05-09 11:49:00
greg8107
Ciezko ci bedzie znalezc nie zagrzybione mieszkanie.
2012-05-09 12:08:00
marcysia83
Ciezko ci bedzie znalezc nie zagrzybione mieszkanie.
To może być problem :/
Ostatnio przez pyłkowanie ledwie w nocy oddycham i z inhalatorem śpię.
A w councilu biorą pod uwagę stan zdrowia ludzi ubiegających się o takie mieszkanie?
Tzn. jak przedstawię dokumenty, że jestem astmatykiem, to coś to pomoże?
2012-05-09 12:28:00
greg8107
Dostaniesz lepszy band ale nie licz na mieszkanie z miejsca.
2012-05-09 12:31:00
marcysia83
Dostaniesz lepszy band ale nie licz na mieszkanie z miejsca.
A dokumentację medyczną w sprawie tej astmy powinnam tłumaczyć u przysięgłego?
2012-05-09 12:32:00
greg8107
Nie wiem bo ja nie mam zadnych problemow zdrowotnych ale wydaje mi sie tak.
2012-05-09 12:40:00