nesklik4
Avalone
Mam pytanie napisałaś ze wszystko jest zależne od sytuacji materialnej. Tak się składa że ja zajmuje się wychowaniem dzieci (czyli siedzę w domu), a mąż jest od kilku miesięcy na zasiłku dla bezrobotnych. Byłam w Coventry Spire House zgłosić ze nasz sytuacja materialna uległa zmianie , pani w okienku do mnie że to niema żadnego wpływu na przyspieszenie dostania domu socjalnego i zmiany bandu. Możesz coś więcej napisać o co jak to jest z ta sytuacja materialna ??
Dzięki.
2012-04-27 22:07:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
Avalone.
nesklik4-materialny aspekt to sytuacje kiedy nie ma sie dachu nad glowa np-jest sie zmuszonym opuscic mieszkanie z roznych powodow a nie ma sie alternatywy by wynajac inne-z braku funduszy na depozyt,brak zatrudnienia -..kiedy masz gdzie mieszkac i co jesc to jest ok-ja jedynie moge doradzic bys jednak zglaszala w councilu-iz sytuacja wasza sie nie zmienia na lepsze,by chocby podwyzszyli band.-raz zglosilas ok-ale ten raz nie wystarczy-zwyczajnie instytucje od ktorych czegos oczekujesz -one oczekuja bys na biezaco informowala jak i co.wtedy twoja DETERMINACJA da rezultat-pozytywny.tyle moge doradzic.powodzenia.:)
2012-04-27 22:14:00
nesklik4
Dzieki za odpowiedz Avalone.
2012-04-27 22:28:00
Avalone.
nie ma sprawy-troszke wiem na te tematy-tak wiec jak potrzebujesz pomocy daj znac.:)
2012-04-27 22:29:00
ratchet
Urzekla mnie historia pani ktora nie bedac w Anglii juz mysli o mieszkaniu socjalnym.Raczej bym sie sklanialam ku ciezkiej pracy placeniu podatow a w dalszym zamysle ubieganiu sie o cos co moze byc mi przeznaczone czytaj mieszkanie socjalne.Poradnik emigranta jak wyludzic mieszkanie socjalne od miasta bo mi sie nalezy bo mam trudna sytuacje materialne jestem bezdomny ,bezdomna cokolwiek innego.Nie ma to jak miec doradcow typu Avalone i jej podobnych.Siedziec w domu i doradzac.jak to wyludzic mieszkanie.Nikt z was nie pomysla ze mozna kupic ?Wziac kredyt?No tak po co myslec jak mozna leciec do spire house:)Serdecznie pozdrawiam .
2012-04-27 22:30:00
Avalone.
ratchet-twoja rada tez cenna.dzirkuje.:)
2012-04-27 22:35:00
anirad
Urzekla mnie historia pani ktora nie bedac w Anglii juz mysli o mieszkaniu socjalnym...... .
ratchet - w pełni się z zgadzam. Zaczynam się tak zastanawiać po jaką cholerę chodzę do pracy i płacę podatki itp. Prościej by było iść na zasiłek, zostać bezdomnym itp...a jak komuś w polsce nie idzie bo zasiłek niski to hopla do angli - przecież Ci głupi pracujący płacą podatki to ktoś musi brać benefity nie?
Czasami jak czytam takie posty jak ten to naprawdę nie chce mi się już być polakiem z pochodzenia........
2012-04-27 22:48:00
greg8107
W pelni popieram cie ratchet.
2012-04-27 22:49:00
adam83
taka nasza natura!!!!!!! pozdrawiam
2012-04-27 23:07:00
dux
darujcie...
a Hindusi, Pakistańczycy, Afrykańczycy i sami Anglicy to żerują na systemie benefitów wbrew własnej naturze?
2012-04-27 23:32:00
Avalone.
jestem tu wiele lat tzn w uk-pracowalam na kilka etatow,byly odlozone pieniadze na zakup mieszkania-nagle poprostu wszystko sie jeplo....zastanawialam sie-wrocic do pl?do czego.....zebralam sily,troche to trwalo-i nikt mi nie pomogl-ze lzami,ale jakos cudem sily przybywalo-poszlam dalej....wyzej-owszem mam mieszkanie socjalne,owszem mam zasilki-nie wstydze sie tego -ciut ambicje do kieszeni schowalam-tutaj na forum jestem by wspierac slowem ludzi w podobnej sytuacji-nie wiem czy sa to wyzyzskiwacze czy naprawde ludzie ze spacja zyciowa.......wiec.....
zanim zacznie ktokolwiek opiniowac mnie lub innych niech pomysli-jutro bowiem moze w jego zyciu nastapic zwrot totalny-i co wtedy?no wlasnie...
pozdrowic takowych?pewnie..przede wszystkim podsumuje tak.....skoro macie odwage i skrupuly na pozwysze opinie tym bardziej sobie swietnie poradzicie w tzw blocie zycia.:)
2012-04-27 23:47:00
ratchet
Wiele to znaczy ile?ja tez jestem wiele lat.Nie naginam tego co mnie w zyciu spotkalo i nie mam zamiaru.Troche ambicji i mniej narzekania.Tak niewiel trzeba a te poradniki to nie na forum.Wyobraz sobie ze ja tez pomagam .Tylko ja nie potrzebuje poklasku.
Edytowany przez ratchet o Kwi 28, 2012 - 12:37 AM.
2012-04-28 00:34:00
Avalone.
poniewaz cechuje mnie dyplomacja nie bede kontynuowac tego watku.....twoje potrzeby a moje?pomysl.....po slubie moze bysmy sie dogadali,poki co.....laczy nas jedno lub powinno-dystans i pewna pokora w wypowiedzi.
2012-04-28 00:40:00
dux
Avalone wydaje mi się, że to ty sama próbujesz dyskusję kierować na swój temat, żeby potem krzyczeć: 'nic o mnie nie wiecie!'. Być może masz raka, być może straciłaś nogi w wypadku... - ok jeśli tak to nie sądzę, żeby ktoś miał jakiekolwiek pretensję. Tragedie chodzą po ludziach i takim osobom społeczeństwo powinno pomagać, w taką pomoc wierzę i to jest chyba sens istnienia systemu benefitów.
Jeśli już musimy dyskutować o twoim konkretnym przypadku to może powinnaś go bardziej szczegółowo opisać niż 'wszystko się jepło'. Znaczy się co? Straciłaś nogi czy wpadłaś w melancholię?
...chociaż większości chyba raczej odpowiada rozmowa generalnie o stosunku do benefitów w Anglii.
2012-04-28 10:30:00
Avalone.
odpisalam ale net mi uciekl*-wiec od nowa.....
dux-uzewnetrzniajac swoja sytuacje socjalna -moim zamyslem bylo przkazac ze sa ludzie w tzw spacji zyciowej-nie wyzyskiwacze-to byla odp na opinie rachet i ogolem sparingi slowne kilku osob wyzej.
szanuje krytyke ale konstruktywna-
jednak czy nie wydaje sie Tobie ze tutaj wlasnie widac jak kapitalizm zabija LUDZKIE odruchy?
co to do cholery znaczy..pytam sie?(retorycznie?)co znaczy- ze inny biedny to gorszy glupszy?!?
odnosnie tragedii....tak tak-ludzie przychodza po rade wsparcie a dostaja po buzi*(po chamsku znaczy w pysk)
a ja wychylilam sie -i ktos zrobil przeciag.
wstyd-za ta szydere opinii-wyciagnijmy wnioski-
twoje akurat wypowiedzi dzialaja na mnie pozytywnie-mysle ze to tyle co moge odpisac.
pozdrawiam i milego weekendu zycze.
2012-04-28 11:55:00