Którą dzielnicę Coventry wybrać?

Witam chcemy z mężem przeprowadzić się do Coventry do końca roku i mam kilka pytań odnośnie tego miasta.
Bardzo was prosze napiszcie mi jakie dzielnice sa najbardziej bezpieczne,spokojne??
Czy jest duży problem ze znalezieniem pracy?
Czy to prawda,że ejst to typowo robotnicze miasto same fabryki itd.??
Jak wam się żyje w tym miescie?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedz serdecznie wszystkich pozdrawiam.

napisany przez: nejra19832, 25-06-2008 - 13:49
marcysia a co sądzicie o Bell Green?? bozamierzam tam zamieszkać
2010-11-09 19:32:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
paku "conieco" informacji o konkretnej lokalizacji można uzyskać pod TYM adresem, wpisując interesujący nas kod pocztowy
2011-02-06 13:27:00
dux albo, dzięki uprzejmości brytyjskiej policji, sprawdzić kronikę kryminalną interesującej nas okolicy

http://www.police.uk/
2011-02-06 21:58:00
kinomaniak2 witam ja rowniez mieszkam na WG od niedawna(miedzy asda a szpitalem) czytam ze jest tu duzo parkow,plac zabaw!! mam 2 dzieci i chetnie przeszlabym sie z nimi na parku czy na plac zabaw-ale nie mam pojecia gdzie dokladnie sie znajduje-czy ktos mogby sprecyzowac gdzie dokladnie sie znajduje-bylabym wdzieczna za pomoc. dzielnica ladna spokojna :) z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
2011-06-02 08:18:00
toona Duzo Polakow mieszka na Walsgrave,wiec pewnie nie jest zle tam,ale co do hillfields...jezeli ktos uwaza ze osiedle gdzie znajduje sie ulica prostytutek to jest spokojna dzielnica dla rodizny z malym dzieckiem to pozdrawiam serdecznie.tak samo bell green czy hall green,okolice sklepu Kasia,mieszkam nedlaeko-na Longford i mam znajomych mieszkajacych w tejd zielnicy.jest blisko Wood endu gdzie co chwile dochdozi do akis morderstw(jesli ktos czyta lokalne gazety to wie). Poza tym wood end i bell green to glownie socjalna dzielnica,wiec i socjalne towarzystwo,wiec chyba nie mozna tego nazwac bezpiecznym osiedlem.Tak samo mozna zworcic uwage na ceny wynajmu domu, jezeli na wood end bell green albo hilfields mozna wynajac 3 bedroom house za grosze, np za 400f a na innym osiedlu earlsdo, coundon albo radford taki sam dom wynajmniesz ok 500-600 to tez o czyms swiudaczy, wiec prosze nie polecajcie takich dzielnic rodiznie z malym dzieckiem bo to poprostu nieodpowiedzialne.
2011-06-02 08:50:00
vintage My wstepnie szulkalismy domu na Earlsdon, faktycznie ceny nieco wyzsze niz na Stoke, ale wiekszosc domow ktore ogladalam to lament ch*&&^^ nad przepascia, grzyb i syf, mikroskopijne ogrody, w dodatku ta dzielnia wcale nie jest taka fajna ani ladna. Teraz mieszkam w okolicy Marysienki na Stoke, sporo sklepow, fajne miejsca do spacerowania, wzgledny spokoj, sporo zieleni, fajny park kolo Binley road, nie zauwazylam latajacych nozy (jeszcze), sporo tu Polakow, ale w Coventry chyba wszedzie jest nas sporo. Sasiedzi spokojni, ulica tez spokojna bo slepa, a w sumie przy samym walsgrave road. Jeden minus ze czasem policyjny smiglowiec potrafi zawisnac nad domami na godzine i sie tam telepac po nocy.
2011-06-02 09:34:00
mattcov Coundon (od stony Kersley - nie od centrum)
Mieszkalem w tej dzielnicy ponad 3 lata.
Gdybym myślał o ponownym przeprowadzeniu się do Coventry, to z pewnościa nie szukałbym nigdzie indziej.
Spokojna, czysta i zadbana dzielnica.
Jak ktoś chce trzymac sie z dala od kłopotow i miec swiety spokoj, to tylko Coundon.
- morrison, holyhead pub pod ręką,
- niedaleko polskie sklepy na Radford, latwy dostęp do centum.
- murzynow na palcach jednej ręki policzyc, a hindusów na dwóch.
Polaków bardzo mało (na Radford duuzo więcej).

Edytowany przez mattcov o Cze 10, 2011 - 04:59 AM.
2011-06-10 05:58:00
madziara5 Ja rowniez polecam Coundon mieszkalam wiec wiem,ale jeszcze spokojniej jest na Keresley End.
2011-06-10 12:16:00
marzena35 Witam!
Ja mieszkam od 2 lat na Willenhall i niby każdy mówi że niebezpieczna dzielnica to Nas nic do tej pory złego nie spotkało .Wspaniali sąsiedzi anglicy bardzo pomocni jak jest potrzeba,żadnych pakistanów troche murzynów ,ale oni są ok :)Więc myślę że każda dzielnica jest dobra tylko zależy na jakich sąsiadów trafisz.Koleżanka mieszkała na Coundon i narzekała teraz mieszka na Hollbrook i nie narzeka więc jak pisałam wyżej wszystko zależy na jakch ludzi trafisz wokoło :) Nie jest powiedziane że na złych dzielnicach wszyscy są źli jest mase osób normalnych ,zwykłych ,wartościowych i nie konfliktowychna na których możesz liczyć :)pozdrawiam
2011-06-14 11:25:00
Anonim marzena35 zatem jestesmy prawie sasiadkami :-D Ja co prawda nie mieszkam w samym Willenhall ale zaraz obok, po drugiej stronie London Road ale codziennie odprowadzam corke do szkoly na Willenhall wiec mozliwe ze sie czasami spotykamy :-)
2011-06-15 21:51:00
aaggaa30 a ja mieszkam w dzielnicy bell green i tez jest spokojnie w okolicy polskiego sklepu KASIA,blizej parku longford
2011-06-16 10:25:00
marzena35 Hej ewela119 !!Może i się spotykałyśmy ??Ja od roku już nie odprowadzam córki do szkoły bo chodzi do 6 klasy i nie chce bym ją odprowadzała,ale rok wcześniej odprowadzałam córkę cały rok więc kto wie może gdzieś się minęłyśmy :) pozdrawiam
2011-06-16 13:51:00
Anonim Ja z kolei rok temu jeszcze nie mieszkalam w ogole w Cov. Przeprowadzilismy sie tutaj w lipcu a w zasadzie dopiero po okolo miesiacu zaczelam odkrywac tereny a corka od wrzesnia do szkoly chodzi. Jak bys miala ochote spotkac sie na jakas kawe to daj znac na priv :) Pozdrawiam rowniez
2011-06-16 16:23:00
charles56 Ja mieszkalem na Walsgrave i bardzo spokojnie tam bylo (dla mnie az za spokojnie bo jak gralo sie w pilke to stare babcie krzyczaly).
Teraz mieszkam na Wood End przez ostatni rok i nikomu nie polecam tego miejsca, tani wynajom i tanie domy do kupienia ale tutaj pala domy/auta/kradna wszystko zaczynajac od nawigacji az po auta czy motory.
A szczegolnie nie nawidza Polakow, mi wytrzaskali szyby z auta.
A wiec do 500f za 1/2 pokoje to polecam: Walsgrave, Wyken, Binley.(wiecej nie znam.)

Edytowany przez charles56 o Paź 05, 2011 - 09:01 PM.
2011-10-05 22:01:00
She Walsgrave jak najbardziej :)
2011-10-11 22:19:00