Którą dzielnicę Coventry wybrać?

Witam chcemy z mężem przeprowadzić się do Coventry do końca roku i mam kilka pytań odnośnie tego miasta.
Bardzo was prosze napiszcie mi jakie dzielnice sa najbardziej bezpieczne,spokojne??
Czy jest duży problem ze znalezieniem pracy?
Czy to prawda,że ejst to typowo robotnicze miasto same fabryki itd.??
Jak wam się żyje w tym miescie?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedz serdecznie wszystkich pozdrawiam.

napisany przez: nejra19832, 25-06-2008 - 13:49
covenciak znajoma mi mowila ze na tej dzielnicy ktora wymieniles w tworzeniu tych cpunsko zlodziejskich klimatow duzy wplyw tez ma nasza kochana polonia, mlodsze pokolenie.
2010-06-25 07:21:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
daroxxl no właśnie, może i tak. Więc dla tego tu nie pasujemy :) bo my jesteśmy roczniki '77 '78
2010-06-25 10:33:00
maja112 hej
Ja mieszkam w Nuneaton od ponad roku- jest blisko do Coventry(jesli tam masz prace no i wlasny srodek transportu), duzo spokojniej, wiecej zieleni. Mieszkalam w Coventry 2 lata, zdecydowalismy sie na przeprowadzke ze wzgledu na dziecko i wiem ze do Coventry bym nie wrocila:) polecam:)
2010-06-25 14:22:00
adam83 mieszkam w cov ponad dwa lata, mieszkalem chyba wszedziei uwazan ze najlepiej jest na stoke. spokojnie, wszedzie blisko, parki, place zabaw. wszystko dla dziecka. pozdrawiam
2010-06-25 18:47:00
cytra jak ktos mi pisze ze na stoku jest git i bezpiecznie to wybaczcie,ale nie wiem co mam sadzic o kims takim.....przeciez jak tylko sie sie tamtedy przejezdza to golym okiem widac co sie tam dzieje.brud,syf ,kila i mogila.
jesli macie dzieci to odradzam tamto dzielnice...dla bezpieczenstwa dzieci.
kiedys mieszkalam z rodzina na binley-polecam.bardzo dobra dzielnica,spokojna tylko ceny domow...
teraz mieszkamy na walsgrave nie narzekamy.jest w poblizu katolicka szkola i przedszkole z tego co mi wiadomo to duzo polskich dzieci uczeszcza wlasnie tam.
2010-06-25 20:58:00
loop11 Wyken polecam bardzo, cisza spokój , szkoly na wyciagniecie reki. Dodatkowo 2 Tesco , Asda, Aldi ,Kino, Bowling, Pizza Hut, Burger King , Mc Donalds, blisko do autostrady, blisko do bajpasu dzieki temu szybciutko dojezdzasz na drógi koniec Coventry, kilka lini autobusowych prowadzacych do centrum ( odjezdzaja co 10-15 minut) 2 Co-opy otwarete pon-niedz do 23.00 ( tak mi sie wydaje w kazdym razie dosc dlugo). I co najwarzniejsze Woolsgrave Hospital na piechote 15-20 minut biegiem z 10 bedzie a autem 3-5 min ;-) polecam jak masz male dzicko, bo walk in centre czynne cala dobe ( down side 5 minut na dojechanie 5 godzin czekania na ogledziny a potem paracetamol ale zawsze szpital ;o) ) Mieszkam juz w tym rejonie od ponad 3 lat i sie z tad nie ruszam. :-D
2010-06-25 21:44:00
malgorzatka Przepraszam ale ty chyba nie o Coventry piszesz,bo ja mieszkam na tej dzielnicy od roku.Zadnych cpunow tu nie ma no chyba ze ty obracasz sie w takim towarzystwie.Jak dobrze poszukasz to wszedzie znajdziesz element.Mam dwoje dzieci w tym jedno male nikt nigdy mnie nie zaczepial,chyba ze babcie zachwycone moja corcia.Spaceruje z nia bardzo duzo i uwazam ze ludzie tu sa bardzo przyjaznie nastawieni.Mieszkalam tez na Stoku i tam tez nikt nie robil nam zadnych problemow.A prawda jest taka,ze jezeli my potrafimy sie odpowiednio zachowac to inni tez beda nas szanowac.Na szacunek trzeba sobie zasluzyc
2010-06-25 22:38:00
cytra loop11 z tego co piszesz to mieszkamy w poblizu siebie.ja rowniez mam 10 min do asdy,aldi i 15 min do szpitala.jesli jestes mama to zapraszam na wspolne spacery.ja mam synka 1,5 rocznego i z mila checia bysmy poznali mile towarzystwo. :-)
2010-06-25 22:50:00
loop11 Hej Justyna ,

Ja akurat jestem tata ale dam znac mojej leprzej polowie to i moze sie kiedys spikniecie wczasie wolnym od pracy :-). Pozdrawiam serdecznie
2010-06-25 23:39:00
szamac ja mieszkam tez na tej dzielnicy, nie powiem zeby bylo jakos strasznie, nie raz w weekend zaszaleja wieczorem.
nikt mnie nie zaczepil chyba ze o papierosa. A co do narkomani itp.

Malgorzata nie oszukujmy sie. wiem ze obok mnie mieszka kilku dilerow. Ostatnia byla akcja ze okradali po kolei jak lec mieszkania w bloku na mary slessor.

nie jest to zla dzielnica oprocz tego ze brzydka. No i chodza tacy co wygladaja strasznie ale sadze ze nie nalezy sie bac, wystarczy byc ostroznym i tak jak napisalas, odpowiednio sie zachowywac.

pozdrawiam
2010-06-26 07:59:00
adam83 co Ty piszesz "cytra"? stoke to dobra dzielnica, nigdy nie mialem problemu, chyba ze z polakami, ale to zawsze sa problemy z polakami. sam mam syna i jest gdzie wyjsc. pozdrawiam
2010-06-26 14:42:00
gosia133 Wedlug mnie najlepsza dzielnica jest Radford. Mieszkamy tu z dwojka dzieci od 3 lat. Jest cicho, spokojnie, nawet w weekendy. Blisko jest sklep polski, Aldi, niedaleko Tesco, a co najwazniejsze dla dzieci fajny duzy plac zabaw. Moja corka do szkoly ma 10 minut spacerkiem. Pozdrawiam :)
2010-06-26 19:04:00
daroxxl Re: "A prawda jest taka,ze jezeli my potrafimy sie odpowiednio zachowac to inni tez beda nas szanowac.Na szacunek trzeba sobie zasluzyc"
Nie wiem czemu sobie nie zasłużyłem na szacunek w moim bloku, chyba tylko dla tego że nie bardzo tu pasuję, uczciwie pracujący, majacy dobry samochód, a reszta moich sąsiadów to: dealer, młode złodziejaszki całe dnie palące blanty i okradające ludzi, jak nas gdy byliśmy na urlopie 2 tyg. alkoholicy, młoda matka angielka której mąż siedzi w więzieniu za zabicie nożem kogoś ( podobno ) itp.
2010-06-26 20:25:00
adam83 do "daroxxl" pewnie tak, ale pamietaj ze zawsze bedzmy tutaj osobami ktore sa przyjezdnymi i zawsze bedziemy trktowani jak gorszy gatunek czlowieka. pozdrawiam
2010-06-26 21:29:00
szamac a moim zdaniem to tjest inaczej j, tym jestes kim sie czujesz.

ja nie czuje sie gorszy czy lepszy, jestesmy ludzmi, a roznia nas tylko male rzeczy.

to co nas rozni to pierdoly, zawsze z kazdym jestesmy w stanie sie dogadac i zyc jak rowny z rownym, wystarczy ze tego chcemy.

pozdrawiam
2010-06-26 21:38:00