Którą dzielnicę Coventry wybrać?

Witam chcemy z mężem przeprowadzić się do Coventry do końca roku i mam kilka pytań odnośnie tego miasta.
Bardzo was prosze napiszcie mi jakie dzielnice sa najbardziej bezpieczne,spokojne??
Czy jest duży problem ze znalezieniem pracy?
Czy to prawda,że ejst to typowo robotnicze miasto same fabryki itd.??
Jak wam się żyje w tym miescie?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedz serdecznie wszystkich pozdrawiam.

napisany przez: nejra19832, 25-06-2008 - 13:49
cytra witam
niedlugo zamierzam sie przeprowadzic z mezem i 4 miesiecznym synkiem do coventry.chcialabym Was zapytac drodzy forumowiczze ktora dzielnice polecacie.a mianowicie chodzi mi o miejsca bezpieczne,spokojne i oczywiscie ladne.i czy w takiej lepszej dzielnicy moge juz wynajac np.jednosypialniowy lub dwusyp. dom do 500f?
z gory dzieki za odpowiedz
2009-04-08 20:32:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
kristofer No kazdy chwali swoje. Ja mieszkam w dzielnicy walsgrawe i nienarzekam, w okolicy dwa duze markety i duzo parkow, a przez dwa lata niewidziale ani nieslyszalem o zadnych wiekszych incydentach. Co do cen to mozna za 500f wynajac dwusypialniowy dom.
Pozdrawiam i powodzenia.
2009-04-18 21:23:00
bna walsgrawe hipswel highway czy jakos tak to spokojne dzielnice potwierdzam Kristofer
2009-07-29 12:24:00
loja111 ja od 1.5 roku mieszkam na Eastern Green i nie wiem jak jest w innych częściach miasta ale tu cisza i spokój przynajmniej tu gdzie ja mieszkam pozdrawiam
2009-08-01 21:48:00
bna kristofer - twoja dzielnica nie jest zbyt ciekawa znaczy okolice glównej WG ale jak ci tam dobrze to elegancko:) osobiscie lubie WG duzo sklepow w banku polska obsluga ...jest ok
2009-08-06 17:27:00
scalony Witam,

Przyjeżdżam do Coventry i zastanawiam się gdzie najlepiej poszukać mieszkania. Będę pracował w centrum w okolicach Canal Basin. Jednakże chciałbym aby moje dzieci chodziły do dobrej szkoły, żeby w okolicach był jakiś park lub las i ogólne żeby dobrze się żyło. Nie wiem czy lepiej poszukać czegoś w samym Coventry (słyszałem że dzielnica Earlsdon jest dobra) czy raczej poszukać miejsca w ktrórymś z okolicznych miast lub wsi jak Bedworth, Kenilworth, Nuneaton, Baginton, Neal's Green/Ash Green, Burton Green, Binley Woods, Stoneleigh. Co radzicie?
2009-09-04 09:27:00
bestb Sadze ze ostateczna decyzje musisz podjac sam wszedzie sa plusy i minusy ja mieszkam obecnie w Bedworth i mieszka mi sie tutaj dobrze, ale kilka lat temu mieszkalem w Bulkington i to bylo dla mnie najlepsze miesjce.
2009-09-04 15:02:00
maja112 witam, mieszkalam 2 lata w Coventry, gdy zaszlam w ciaze postanowilismy znalezc mieszkanie odpowiednie dla dziecka i owszem znalazlam takie w Nuneaton! Polecam kazdemu ta miejscowosc, duzo zieleni, spokojnie i bardzo blisko do Coventry bo tam tez pracujemy:)
2009-09-06 10:36:00
jarek Ja mieszkam na Canal Basin (tutaj tez pracuje) i samo osiedle jest spokojne. To dobre miejsce do mieszkania, ale pewnie szkole trzeba by bylo znalezc dalej bo w poblizu sa kiepskie dzielnice. Duzo dobrego slyszalem o Kenilworth i nie wiem czy tam sie nie przeniose w pewnym momencie (zona pracuje w tych okolicach).
2009-09-07 15:27:00
nom witam.

jakie sa ceny wynajecia stancji dla 2 osób na średnim poziomie? w jakiej dzielnicy lepiej zamieszkac?
2010-03-02 15:54:00
maja112 Z tego co sie orientuje to 75-90 funtów/tydz plus rachunki albo wliczone, roznie jest... wejdz na dzial ogloszenia tam czesto sa pokoje do wynajęcia. A gdzie najlepiej mieszkac?? Na Stoke jest sporo Polaków i w miare blisko do centrum no i ceny raczej nie sa tam wygorowane.
2010-03-02 22:46:00
andzia1303 To gdzies bedzie ok 80 funi
ale lepiej jakby sie wypowiedzieli ci co podnajmuja
Dzielnice
hmm...
wszedzie fajnie ;-)
2010-03-02 22:48:00
jarek Sprawdz na tej stronie: http://www.accommodationforstudents.com/
2010-03-03 13:52:00
bna a ja odswierze:)....a jak jest na Longford i w tamtej okolicy ,,,??
2010-06-16 04:38:00
daroxxl Witam, tak jak w temacie. Poradźcie mi gdzie są spokojne dzielnice gdzie bez strachu można wysłać polskie dziecko do przedszkola/później szkoły.
Mieszkaliśmy na początku w Londynie później na Folheshill 1,5 roku ale przyznali nam mieszkanie socjalne na Willenhall, i niestety się zgodziłem, gdyż nie znałem tej dzielnicy dokładnie. Odradzam wszystkim, chyba że ktoś lubi ćpuńsko, pijacko złodziejskie klimaty.
Dlatego chcemy się stąd wyprowadzić jak najszybciej i chcielibyśmy się rozeznać z Waszą pomocą gdzie Wy mieszkacie, jakie są warunki życia. Głównie interesują mnie wypowiedzi rodziców z dziećmi. Dzięki
2010-06-25 02:18:00