cytra
witam
niedlugo zamierzam sie przeprowadzic z mezem i 4 miesiecznym synkiem do coventry.chcialabym Was zapytac drodzy forumowiczze ktora dzielnice polecacie.a mianowicie chodzi mi o miejsca bezpieczne,spokojne i oczywiscie ladne.i czy w takiej lepszej dzielnicy moge juz wynajac np.jednosypialniowy lub dwusyp. dom do 500f?
z gory dzieki za odpowiedz
2009-04-08 20:32:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
kristofer
No kazdy chwali swoje. Ja mieszkam w dzielnicy walsgrawe i nienarzekam, w okolicy dwa duze markety i duzo parkow, a przez dwa lata niewidziale ani nieslyszalem o zadnych wiekszych incydentach. Co do cen to mozna za 500f wynajac dwusypialniowy dom.
Pozdrawiam i powodzenia.
2009-04-18 21:23:00
bna
walsgrawe hipswel highway czy jakos tak to spokojne dzielnice potwierdzam Kristofer
2009-07-29 12:24:00
loja111
ja od 1.5 roku mieszkam na Eastern Green i nie wiem jak jest w innych częściach miasta ale tu cisza i spokój przynajmniej tu gdzie ja mieszkam pozdrawiam
2009-08-01 21:48:00
bna
kristofer - twoja dzielnica nie jest zbyt ciekawa znaczy okolice glównej WG ale jak ci tam dobrze to elegancko:) osobiscie lubie WG duzo sklepow w banku polska obsluga ...jest ok
2009-08-06 17:27:00
scalony
Witam,
Przyjeżdżam do Coventry i zastanawiam się gdzie najlepiej poszukać mieszkania. Będę pracował w centrum w okolicach Canal Basin. Jednakże chciałbym aby moje dzieci chodziły do dobrej szkoły, żeby w okolicach był jakiś park lub las i ogólne żeby dobrze się żyło. Nie wiem czy lepiej poszukać czegoś w samym Coventry (słyszałem że dzielnica Earlsdon jest dobra) czy raczej poszukać miejsca w ktrórymś z okolicznych miast lub wsi jak Bedworth, Kenilworth, Nuneaton, Baginton, Neal's Green/Ash Green, Burton Green, Binley Woods, Stoneleigh. Co radzicie?
2009-09-04 09:27:00
bestb
Sadze ze ostateczna decyzje musisz podjac sam wszedzie sa plusy i minusy ja mieszkam obecnie w Bedworth i mieszka mi sie tutaj dobrze, ale kilka lat temu mieszkalem w Bulkington i to bylo dla mnie najlepsze miesjce.
2009-09-04 15:02:00
maja112
witam, mieszkalam 2 lata w Coventry, gdy zaszlam w ciaze postanowilismy znalezc mieszkanie odpowiednie dla dziecka i owszem znalazlam takie w Nuneaton! Polecam kazdemu ta miejscowosc, duzo zieleni, spokojnie i bardzo blisko do Coventry bo tam tez pracujemy:)
2009-09-06 10:36:00
jarek
Ja mieszkam na Canal Basin (tutaj tez pracuje) i samo osiedle jest spokojne. To dobre miejsce do mieszkania, ale pewnie szkole trzeba by bylo znalezc dalej bo w poblizu sa kiepskie dzielnice. Duzo dobrego slyszalem o Kenilworth i nie wiem czy tam sie nie przeniose w pewnym momencie (zona pracuje w tych okolicach).
2009-09-07 15:27:00
nom
witam.
jakie sa ceny wynajecia stancji dla 2 osób na średnim poziomie? w jakiej dzielnicy lepiej zamieszkac?
2010-03-02 15:54:00
maja112
Z tego co sie orientuje to 75-90 funtów/tydz plus rachunki albo wliczone, roznie jest... wejdz na dzial ogloszenia tam czesto sa pokoje do wynajęcia. A gdzie najlepiej mieszkac?? Na Stoke jest sporo Polaków i w miare blisko do centrum no i ceny raczej nie sa tam wygorowane.
2010-03-02 22:46:00
andzia1303
To gdzies bedzie ok 80 funi
ale lepiej jakby sie wypowiedzieli ci co podnajmuja
Dzielnice
hmm...
wszedzie fajnie ;-)
2010-03-02 22:48:00
bna
a ja odswierze:)....a jak jest na Longford i w tamtej okolicy ,,,??
2010-06-16 04:38:00
daroxxl
Witam, tak jak w temacie. Poradźcie mi gdzie są spokojne dzielnice gdzie bez strachu można wysłać polskie dziecko do przedszkola/później szkoły.
Mieszkaliśmy na początku w Londynie później na Folheshill 1,5 roku ale przyznali nam mieszkanie socjalne na Willenhall, i niestety się zgodziłem, gdyż nie znałem tej dzielnicy dokładnie. Odradzam wszystkim, chyba że ktoś lubi ćpuńsko, pijacko złodziejskie klimaty.
Dlatego chcemy się stąd wyprowadzić jak najszybciej i chcielibyśmy się rozeznać z Waszą pomocą gdzie Wy mieszkacie, jakie są warunki życia. Głównie interesują mnie wypowiedzi rodziców z dziećmi. Dzięki
2010-06-25 02:18:00