szamac
p i e r d o l y mialo byc zamiast tych ... gwiazdek
2010-06-26 21:39:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
daroxxl
No właśnie, ale ja nie chcę się rozpić, rozećpać, rzucić pracę i żyć z "nimi" jak równy z równym dla tego się stąd wyprowadzam very soon i ten temat założyłem żeby mi rozjaśnił sprawę - gdzie ?
Dziękuję za wszystkie komentarze
2010-06-27 22:00:00
daroxxl
Re. szmac pisze: "Ostatnia byla akcja ze okradali po kolei jak lec mieszkania w bloku na mary slessor."
Ja właśnie mieszkam na Mary Slessor i nas okradli nasi sąsiedzi, straty ok. 600 funa ( guwniarze po 17 lat ) jeden już siedzi, a drugi wyszedł po 48h, mieszka w moim bloku i jak go widzę to mam ochotę mu przetrącić karczek ale to trochę nie humanitarne i nie chcę żeby mnie moje dzieci w więzieniu odwiedzały więc muszę się wyprowadzić zanim eksploduję i go znokautuję
2010-06-28 10:51:00
magda
daroxxl to chyba blisko mieszkamy, bo ja na tarquin close. Nic nie slyszalam o tych kradziezach. Ja mam dosyc spokojnych sasiadow, nie bylo z nimi problemow i mnie nic zlego tu narazie nie spotkalo. A co do towarzystwa hmmm roznie to bywa, wszedzie znajda sie normalni ludzie i Ci co maja za duzo wolnego czasu ;)
ale nie dziwie Ci sie, tez bym sie wkurzyla jakby mnie okradli :-(
2010-06-28 11:14:00
aagee
Witam ! Ja poleciłbym dzielnice Keresley Village lub jak kto woli Keresley End mieszkamy ty 4 lata z dziecmi i jak narazie nie mamy zamiaru sie stad wyprowadzac jeszcze długi czas .Cisza, spokoj ,duzo zieleni ,polecam 8-)
2010-06-28 19:07:00
Puchatec
Polecam dzielnice Keresley End, cisza, zieleń i przyzwoite ceny... ja tu kupiłem chatke i jestem zadowolony. Nieco daleko do centrum, że dla fanatyków shopingów nie polecam :)
Pozdro.
2010-06-29 19:06:00
bna
a na Binley Cv3 wie ktoś jak jest??
2010-07-04 16:22:00
daroxxl
a co powiecie o holbrooks ? Znalazłem kilka ogłoszeń
2010-07-20 18:25:00
tomAsh
Hoolbroks... trochę lepiej niż Willenhall trochę. Dla dobra dzieci proponuje poszukać lepszej dzielnicy, a tych w Coventry jest niewiele. Takie miasto - nie tak dawno w końcu było to miejsce zsyłki zamiast wiezienia. Polecam południe, ale na zachód od Willenhall - Stivichall, Cheylesmore, Finham. Święty spokój naprawdę porządne szkoły i normalni ludzie. Co za tym idzie domów do wynajęcia nie za wiele ceny trochę wyższe, ale warto zapłacić te 50-70 miesięcznie więcej za komfort braku DSS w sąsiedztwie i najlepsze szkoły w mieście.
2010-07-23 10:16:00
daroxxl
Dzięki serdeczne za podpowiedzi, te dzielnice o których piszesz tomAsh są naprawdę top w Coventry ale trochę za drogie chaty jak na mój budżet, bo bez sensu jest pracować tylko na opłaty. Szukam czegoś od 500 - 550/ m-c max.
I pojeździłem chwilę pozwiedzać okolicę i obejrzeć chaty na Longford i w porównaniu do Willenhall wygląda to na oazę spokoju. Do tego chcę żeby było blisko do Prologis Park.
PS. Jest ktoś z Longford, co myślicie o tej dzielnicy i szkołach ?
2010-07-25 12:50:00
Anonim
Ja mieszkam w Willenhal od 3 tyg i nie zauwazylam aby dzialo sie tu o czym piszecie, wrecz przeciwnie, cisza i spokoj, za oknem jedynie ludzie spacerujacy z psami a wiekszosc mieszkancow to emeryci... Chyba w kazdej dzielnicy sa lepsze i gorsze miejsca...
2010-07-30 01:09:00
daroxxl
Też tak myślałem na początku, pierwsze kilka tyg. m-cy ciągle jeszcze radość z otrzymanego mieszkania. Przy decyzji o wprowadzeniu się interesowałem się bardziej stanem mieszkania niż sąsiedztwem. Ale czasem okazuje się że nie jest tak różowo. Może mieszkasz w jakiejś spokojniejszej części Willenhall ( jest dość duże + Willenhall Wood ) ale bloki przy Mary Slessor, Robin Hood, Tarquin Close nie są najciekawsze. Nie chcę być złym prorokiem i życzę Ci jak najlepiej ale po 2 latach wiem już coś o tej dzielnicy, z za okna domu może wygląda spoko ale jak pobędziesz trochę na dzielnicy albo wyślesz dzieci do przedszkola lub szkoły, to zobaczysz czy jest tak spoko. To dzielnica socjali, czyli brytyjskiego "elementu" mało kto tu zwyczajnie pracuje itd. większość lokalnych żyje tylko z benefitów, złodziejstwa, dealerki i innych tego typu kombinacji.
2010-07-30 13:41:00
danielcov
jeżdżę sobie już od pięciu lat autobusem po tym mieście i obserwuję... Coundon, Alesley Park, Radford, okolice Kersley, Whoberley, Chelsemoore (nie wszystkie rejony:))... to dzielnice które polecam. Stanowczo odradzam Bell Green, Wood End, Willenhall i Hill Fields... Stoke... cóż zależy jaka część...:)
Edited by danielcov on Lip 30, 2010 - 04:33 PM.
2010-07-30 15:32:00
Anonim
A czego Ty sie czlowieku spodziewales po socjalu? Przeciez to oczywiste ze takie mieszkania przewaznie dostaja ludzie z marginesu, nie tylko tacy ktorych nie stac na wynajem bo im sie jakos w zyciu nie wiedzie ale i tacy a w sumie przede wszyscy tacy ktorym sie poprostu nie chce pracowac i generalnie wszystko maja w d.... jednym slowem patologia i nie licz ze jak dostaniesz socjal gdzies indziej to bedzie lepiej bo na socjalu wszedzie bedzie tak samo. Ja mieszkam dokladnie przy Sunnybank Avenue i jest tu jak najbardziej spokojnie i to si eraczej nie zmieni bo nie podejrzewam zeby dziadki z sasiedztwa zaczeli nagle cpac i imprezowac po nocach :)
2010-07-30 20:05:00
daroxxl
Spodziewałem się po socjalu, że będzie w jak najbardziej spokojnej zonie, jakieś spoko dziadki za sąsiadów itp. :-)
A tam, po drugiej stronie London Rd. to nie jest "prawdziwe" Willenhall ;-)
2010-07-31 14:07:00