Którą dzielnicę Coventry wybrać?

Witam chcemy z mężem przeprowadzić się do Coventry do końca roku i mam kilka pytań odnośnie tego miasta.
Bardzo was prosze napiszcie mi jakie dzielnice sa najbardziej bezpieczne,spokojne??
Czy jest duży problem ze znalezieniem pracy?
Czy to prawda,że ejst to typowo robotnicze miasto same fabryki itd.??
Jak wam się żyje w tym miescie?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedz serdecznie wszystkich pozdrawiam.

napisany przez: nejra19832, 25-06-2008 - 13:49
ewcia00 A ja polecam Coundon, mieszkam w tej dzelnicy juz w sumie ponad 3 lata i jestem zadowolona. Cisza, spokoj, nie spotkalam sie jeszcze z jakimis wiekszymi problemami odnosnie sasiedztwa. Jedyny minus to taki, ze chatki dosc drogie, my placimy 575f , ale amy naprawde spory dom z ogrodem. no i domy rozchodza sie tu jak swieze buleczki, tylko pojawi sie ogloszenie o wynajem, zaraz jest juz nieaktualne, wiec trzeba sie spieszyc. Polecam, acha i mam blisko do Morrisona, B&Q, Aldi, polskich sklepow...
2010-07-31 23:02:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
Anonim Jakie by nie bylo mi sie podoba :) A jak bys byl zainteresowany to jest tu pare flatow do wynajecia kolo nas :)
2010-07-31 23:42:00
elfie Whoberley albo Allesley Park
2010-08-05 21:24:00
adam83 Witam. chcialbym sie cos dowiedziec na temat dzielnicy "Stoke Aldermoor" i ulicy "Barley Lea". wie ktos cos na ten temat?? z gory dziekuje!!

pozdrawiam
2010-10-13 18:50:00
greg8107 Aldermoor jest chyba na rowni z Hillfields czyli nienajlepiej
2010-10-13 21:30:00
misiekw greg co ty chcesz od Hillfields ja mieszkam tam od 3.5 roku i nie narzekam po prostu nie mozesz calej dzielnicy traktowac tak samo
2010-10-14 11:06:00
Anonim ja również mogę polecic Walsgrave, cisza spokój, zero hałasów. Okolica czysta, tak jak juz ktoś pisał dwa duze sklepy w okolicy, a co wazniejsze jesli macie dziecko jest rowniez plac zabaw. Do 500f spokojnie cos znajdziecie, my placimy troche ponad i mamy trzy sypialnie. pozdrawiam
2010-10-14 11:55:00
greg8107 Generalnie nie ma dobrej opini ale napewno sa wyjatki
2010-10-14 13:46:00
lusia86 Ja także mieszkam w dzielnicy Walsgrave (jest różnica pomiędzy dzielnicą a ulicą Walsgrave Road!) i również mogę szczerze polecić. Nie będę powtarzać, co zostało napisane wcześniej, moge jedynie potwierdzić, że to najprawdziwsza prawda ;) Mnie podoba się jeszcze dzielnica Earlsdon, ale wydaje mi się, że tam mogą być domy odrobinę droższe. Pozdrawiam Wszystkich :)
2010-10-15 07:47:00
Anonim Chyba kazda dzielnica ma lepsze i gorsze miejsca, o np. Willenhall slyszlam wiele negatywnych opinii i faktycznie jak sie tak przejechac to te councilowskie bloki wygladaja strasznie ale np moja corka chodzi do szkoly przy St. James Lane i tam te domy wygladaja dosc ladnie i jest spokojnie nawet w piwiarni kolo ktorej przechodze jest spokoj zawsze
2010-10-15 09:37:00
czarnotka a ja polecam dzielnice coundon albo whoberley w prawdzie do centrum kawalek jest ale spokoj i cisza gwarantowana. ja mieszkalam na whoberley 2 lata i naprawde bardzo sobie chwale teraz mieszkam na coundon i tez jest cisza i spokoj nawet jak to sie mowi -kolorowych- mniej. a jesli chodzi o szukanie mieszkanka to polecam stronke gumtree.com naprawde mozna cos fajnego znaledz
pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu :)
2010-10-15 10:09:00
kamilla Z tym Whoberley (albo Allesley Park) to potwierdzam. Jak na wiosce spokoj i cisze (tfu, tfu zeby nie zapeszyc). Tylko policja jezdzi tedy czesto, bo maja na skroty tedy, bo niedaleko maja gniazdo. :)
2010-10-27 20:50:00
aaggaa30 hall green jest spokojna dzielnica wedlug mnie .Okolice Polskiego sklepu KASIA :)
2010-10-28 17:02:00
czarnotka akurat tak sie sklada ze znam kasie i wcale tam nie jest tak spokojnie. bojki i intewencje policji non stop. mieszkalam kiedys niedaleko hall green( ulice obok) i caly czas znajomi mieli wybijane szyby w samochodzie bo auto na polskich blachach bylo. a co do whoberley to do tej pory zaluje ze sie wyprowadzilam ale sytuacja wymagala tego odemnie(lekkie problemy z ex partnerem). z mila checia wprowadze sie tam spowrotem jak tylko jakies fajne mieszkanko by sie trafilo
2010-10-28 19:11:00
ewcia00 Ja juz kiedys gdzies na forum pisalam o Coundon, spokojnie, milo, a poza tym blisko do centrum, w poblizu Morrison, B&Q, fajny pub itd itp. Bardzo lubie tu mieszkac:)))
2010-10-30 22:58:00