Którą dzielnicę Coventry wybrać?

Witam chcemy z mężem przeprowadzić się do Coventry do końca roku i mam kilka pytań odnośnie tego miasta.
Bardzo was prosze napiszcie mi jakie dzielnice sa najbardziej bezpieczne,spokojne??
Czy jest duży problem ze znalezieniem pracy?
Czy to prawda,że ejst to typowo robotnicze miasto same fabryki itd.??
Jak wam się żyje w tym miescie?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedz serdecznie wszystkich pozdrawiam.

napisany przez: nejra19832, 25-06-2008 - 13:49
zecikk1984 tez mieszkamy na longford i jest spoko :)
2015-08-26 15:32:12
Pres Enter to save or Esc to cancel
kamilla Niektóre są za spokojne. Wychodzisz na ulicę, idziesz między domami i może po 30 min zobaczysz żywą duszę. :) Moja teściowa nie lubi gdzie mieszkam, bo nawet sklepów w pobliżu za bardzo nie ma. Jak masz czas wybierać i przebierać to patrz na inne aspekty niż tylko spokój, bo niespokojnych rejonów wiele nie ma. Wood End, Foleshill, councilowa cześć Tile Hill, Canley, Stoke i Stoke Aldemore, Radford. Polecam odwiedzenie lokalnego pubu jak chcesz mieć pojęcie jacy ludzie mieszkają w okolicy. Generalnie wschód i północ są tańszymi dzielnicami a południe i zachód są droższe. Droższe i daleko do wszelkiego rodzaju dużych supermarketów, które są w tańszych rejonach. Wiec jak zależy Ci na Lidlu, Aldim i Asdzie to polecam wschód i północ Cov.
2015-08-26 19:25:05
bella. witaj
Jesli wierzyc opiniom rowniez Anglikow w Coventry jedne z najbardziej spokojnych dzielnic to :
Cheylesmore, Longford, Allesley, Bedworth, Earlsdon, Wyken te sa na topie ..czysto, tereny zielone . Poleca sie te dzielnice gl dla osob spokojnych, z rodzinami. Tutaj mieszkan socjalnych jest najmniejszy % a co za tym idzie mieszkaja ludzie niekonfliktowi, ambitni i najb istotne czystosc.
Foleshill jak wszyscy wiemy lub nie...to mieszanka praktycznie wszystkich grup etnicznych, tanio to fakt ale chaos , brudno i halas jest na tzw porzadku dziennym.
Stoke hm ,Binley wiele osob narzeka ja osobiscie uwazam ze tam jest ok , Radford tez. Canley mieszkalam tam blisko 5 lat b sobie chwalilam., Tille Hill z tego co wiem tej dzielnicy sie nie poleca, tak jak Wood End, Willenhall, i ww Foleshill.
Juz na koniec dodam jedno, jesli czlowiek jest ok, dba o swoj dom, nie jest konfliktowy to tak naprawde praktycznie wszedzie da rade zyc...niestety kompromis i zgoda to podstawa.
pozdrawiam.
ps.
Na pewno chodzi tutaj gl o ceny wynajmu lub zakupu lokum, wyzszy lub nizszy tzw band taxu za mieszkanie, wyzsze oplaty za wode, garaz dla auta tez robi kolosalna roznice w jego ubezpieczeniu ,zalozenie internetu, itd...dlatego wlasnie dzielnice sie charakteryzuja tym iz sa b polecane i mozna zyc i mieszkac na poziomie.(oczywiscie jak wszedzie sa i tutaj wyjatki).

Edytowany przez bella.* o 27-08-2015 - 12:43.
2015-08-27 12:31:45
ala85 Polecam Wyken sama wybralam ta dzielnice kupujac dom,blisko szpital ,dobre szkoly ,zielono mi sie podoba.Moeszkalam wczesniej na stoku od strony walsgrave i tez ok nie moge slowa zlego powiedziec,odeadzam foleshil gdyz mialam okazje mieszkac tam tylko i az 3 miesiace masakra!o innych sue nie wypowiem bo ciexko mi mowic tylko ze slyszenia wiec pisze o tych z doswiadczenia.pozdrawiam
2015-08-27 21:21:11
dominikxx każda dzielnica jest spoko, wszystko zależy w jakich okolicach znajdziesz mieszkanie. no i czy trafisz na zidiociałych sąsiadów. Wyken jest fajne (dla mnie było dopóki sąsiedzi nie zaczeli odpierdzielać)
2015-08-29 11:33:23
tomAsh Ogólnie Coventry, to bardzo fajne miasto. Każdy może znaleźć coś dla siebie. Lubisz dzielnice tętniące życiem blisko centrum wybierasz Hillfields, lubisz wieść spokojne życie typowego przedstawiciela klasy średniej, wybierasz przedmieścia - Willenhall lub Wood End...

Edytowany przez tomAsh o 29-08-2015 - 13:07.
2015-08-29 13:07:15
aniulata
tomAsh
Ogólnie Coventry, to bardzo fajne miasto. Każdy może znaleźć coś dla siebie. Lubisz dzielnice tętniące życiem blisko centrum wybierasz Hillfields, lubisz wieść spokojne życie typowego przedstawiciela klasy średniej, wybierasz przedmieścia - Willenhall lub Wood End...Edytowany przez tomAsh o 29-08-2015 - 13:07.

You made my day! hahaha :) Dzieki :)
2015-08-29 17:14:19
ala85 Hahaha TomAsh to pojechales po calosci;)))
2015-08-30 00:52:59
agnes175 Ja polecam Radford,okolice Daimler Green,blisko do Smakołyka,Aldi,do rondka gdzie jest Asda,Tesco,poczta i wiele innych sklepow pierwszej potrzeby,do centrum ok 20min pieszo,do Plusa ok 15min,cisza,spokój,głównie biali ;)
2015-08-30 11:29:40
kreator Zasadnicza kwestia jest czy chcesz wynajac dom czy kupic? bo jesli tylko wynajac to pol biedy a jesli rozgladasz sie za kupnem , to rozwaz czy napewno chcesz mieszkac w tym ,,wspanialym pelnym klimatu i przyjaznym" miescie:-)
ja 3 lata temu wzialem mortage na dom w Hincley i to byla dobra decyzja, niby tylko pare mil dalej a jednak calkiem inaczej
inni ludzie atmosfera i wogole . W strone kow :-) nawet nie spogladam
2015-08-30 17:23:37
bella. kreator madra wypowiedz :)
a juz naklepiej kupic dom w KENILWORTH...eh...
2015-08-31 17:54:18
bella. um coz za szydera? aniulata You made my day! hahaha :) Dzieki :)????????????????????????????
kazdy ma swoje prirytety....dla mnie cov to miastio jak kazde lol jak bym miala kase bym mieszkala w Walii albo w hrabstwie Kent..huh
wiec ot ZYCIE.
daje rade a mam b wygorowane ambicje....;)
2015-08-31 17:57:30
bella. ehhh dowalanie tu to chleb powszedni...tom akurat tutaj mial racje dzieciaki :)
2015-08-31 18:00:17
aniulata Bella.* nie rozumiem o co Ci chodzi :p tomAsh chyba nie pisał poważnie... Jesli pisał, wielkie sorry... :) Coś jednak czuje, że to był sarkazm :p
2015-08-31 20:09:19
maupa Tomash i sarkazm? nie no w życiu...
bella chyba ma zły dzień
2015-08-31 23:37:39