lipek1
Droga sylabo,ktore nie pracuja i nie boja sie ujawnic ,puki co tylko ja sie ujawnilem bo pracownicy firmy dokladnie wiedza kto pisze te slowa lipek . Prosze nie straszyc mnie ,bo nie zamierzam pisac nieprawdy o firmie . SYLABO jestes z mojej bylej zmiany i to pewnik na 99 procent wiem kim jests Przepraszam ze smialem sie dolaczyc do dyskusji nie zamierzam nikogo obrazac czy szykanowac, firmie sprzedalem paredziesiat tysiecy godzin zycia i mam prawo nie udawac ze forum nie czytam a i napisac sumienie mi karze slow pare obiecuje, ze nic nie napisze do poniedzialku, bo bede mocno zajety. pozdrawiam wszystkich. ps Sylabo jak ostatnio rozmawialismy nawet udawalas ze mnie lubisz :)
2013-03-07 00:12:55
Pres Enter to save or Esc to cancel
bylypracownik
Kochani zobaczcie jak w Chinach traktują pracowników Apple, to zaczyna być regułą:
http://www.gazetae.com/wiadomosci/apple-przyznaje-ze-ma-problem-z-przestrzeganiem-praw-pracownikow
http://myapple.pl/content/2637-oficjalna-postawa-apple-przeciwko-lamaniu-praw-pracownikow.html
Miłej lektury!
Pozdrawiam!
2013-03-07 20:51:15
arahja
Ten ich "problem" z łamaniem pracownika jakoś mocno ich nie razi, wszak niskie koszta produkcji są ważniejsze dla firmy niż godne warunki pracy i życia wszystkich Apple'owskich "roboli"...
Nawet daleko nie trzeba szukać, poczytajcie choćby tutaj:
http://nt.interia.pl/gadzety/news-apple-foxconn-i-niewolnictwo-xxi-wieku,nId,693966
2013-03-08 09:51:11
pako1234
Witam ,wszystkich wiecie ze Bogdan zostal wyprowadzony z pracy jak przestepca ? Bo jakos nam to umknelo ...Po za tym Elyta zwiera szyki i widac juz golym okiem kto sie z nia utozsamia dodalbym jeszcze paru przydupasow ,ale z tego co mowia po katach beda pierwszymi ktorzy wyskocza z tonacego okretu ,bo oni nie ,oni mosieli bo ....tak jak oprawcy w obozach ....
2013-03-08 10:05:40
malwa
Witam Wszystkich,
Pisanie nieprawdy przeciwko firmie też może mieć konsekwencje dla tych osób.
Dlaczego zakładasz, że ludzie piszą nieprawdę?
ps Sylabo jak ostatnio rozmawialismy nawet udawalas ze mnie lubisz :)
qrcze... tak mi się syncreonowo skojarzyło... hehe... to udawanie :)
btw... lipek, ja dopiero dziś skojarzyłam, że ty to ty :) qrde, nawet nie wiedziałam że już nie pracujesz... gratulejszyn :)
Ja mam dwa pytania:
1. Co z Bogdanem? To że został wyprowadzony z pracy wiemy, doszły mnie słuchy, że jest zawieszony... prawdziwe?
2. Dlaczego artykuł zniknął?
2013-03-08 10:53:32
bylypracownik
Elyta jest troszkę przestraszona i ma powód. Po usunięciu art. jest teraz około 1000 wejść dziennie na to forum. Usunięcie art to nie strzał w stopę, ale w głowę:)
2013-03-08 11:51:45
pako1234
Lipek pewnego dnia wziol ....pozegnal sie z nami i wyszedl i tak firma pozbyla sie wrzoda na .....i najgorszego pracownika.ELyta chyba imprezowala kilka dni . :(
2013-03-08 14:00:28
777
NAJLEPSZE MOMENTY W SYNCREONIE BYLY ZA CZASOW NASZEGO ETCHING PAPY, DEANA I NAWET KAROLA :) POZDRAWIAM STARY, DAWNY, JUZ NIE PRACUJACY ETCHING - JESZCZE Z DAVENTRY :)
Edytowany przez 777 o 08-03-2013 - 20:56.
2013-03-08 20:49:39
lipek1
Hej 777 czyli mnie tez:) przeciez ETCHING to byl poczatek od tego sie zaczelo :moge powiedziec ze za naszych czasow firma wyszla z kurwidolka :) i najbardziej rozkwitla :) pozdrawiam 777
2013-03-09 00:05:31
picker
Czytałem wiele postow i mogę powiedzieć, że wiele spraw zostało tu poruszonych. Dla mnie osobiście największym problemem w tym miejscu pracy jest brak szacunku dla człowieka. Są oczywiście takie przypadki jak z Bogdanem czy z Lipkiem i jest tych przypadków sporo. Należało by wspomnieć również o Tomasie, który został wyprowadzony z pracy przez naszą kochaną "B", niech jej macierzyństwo lekkie będzie i mam nadzieję, że hormony przemienia jej umysł i będzie nie tylko dobrą mamą, ale i człowiekiem w przyszłości. Skoro powiedziałem "B" to nie pozostaje nic innego jak powiedzieć "C". "C" jest to przykład jak można się zmienić w mgnieniu oka, ze ściganego za spanie w rakach do supervisora, który sporządza raporty za np. wychodzenie z pracy poza wyznaczonym szykiem (szyk to wychodzenie za przewodnikiem, koniecznie w parze). Powyższe przykłady przedstawiają ludzi, którzy potrafili się postawić, zmienić, przejść transformację i mam nadzieję jeszcze się zmienią, natomiast większość ludzi nie jest w tak komfortowej sytuacji. Większość się poddaje nie mając żadnej alternatywy, przyjechali tu do wolnego świata z nadzieją na normalne życie, a ta garstka ludzi z ich chorymi ambicjami zatruwa im życie. I to by było na tyle.
2013-03-09 02:49:30
arahja
Powyższe przykłady przedstawiają ludzi, którzy potrafili się postawić, zmienić, przejść transformację i mam nadzieję jeszcze się zmienią, natomiast większość ludzi nie jest w tak komfortowej sytuacji. Większość się poddaje nie mając żadnej alternatywy, przyjechali tu do wolnego świata z nadzieją na normalne życie, a ta garstka ludzi z ich chorymi ambicjami zatruwa im życie. I to by było na tyle.
Tu wanie tkwi cały problem tego miejsca... Przez obcowanie z toksycznymi ludźmi, sami stajemy się "toksyczni" przynosząc z pracy do swoich domów stres, nerwy, poczucie niesprawiedliwości. Wyżywamy się na bliskich albo zmęczeni nagonką w pracy zamykamy się w 4 ścianach chcąc odpocząć, zamiast wyjść do ludzi...
2013-03-09 18:11:38
777
LIPEK ETCHING W KURWIM DOLKU A POZNIEJ NA KONCU WAREHOUSU W DAVENTRY TO BYLY CZASY :) MEDISON W SAFE-CIAKACH :) PAMIETNY PARK, PARKING I SPORT BAR.
ZA TAMTYCH CZASOW TO SIE KAZDY O NADGODZINY PROSIL. JAK DLA MNIE TO TAMTE CZASY, A ZARAZEM POCZATKI ZAWSZE BEDA WARTE WSPOMNIEN :) POZDRAWIAM GORACO
2013-03-09 19:43:46
maupa
wtedy to jeszcze flextronics byl.... oj troszke sie wystalem na tych laserach...
2013-03-09 19:49:39
taki_tam_nick
Ja mam dwa pytania:
1. Co z Bogdanem? To że został wyprowadzony z pracy wiemy, doszły mnie słuchy, że jest zawieszony... prawdziwe?
2. Dlaczego artykuł zniknął?
Ponawiam pytanie Malwy, ktoś coś wie co się dzieje?
2013-03-10 16:31:34
lipek1
Wlasnie cztam o zyciu zwierzat w ich warunkach naturalnych i co znalazlem
Hieny cętkowane rozszarpuja przeciwnika po wczesniejszych podchodach i wczerpaniu go fizycznym i psychicznym .Bardzo chetnie zywia sie padlina po innym drapiezniku.
Samo zycie .....pozdrawiam
Dużą rolę w życiu tych zwierząt odgrywa kontakt fizyczny, jak i sygnały dzwiekowe i wzrokowe. Hierarchia w klanie jest najlepiej zauważalna podczas jedzenia. Dominująca samica je pierwsza. Następnie inne samice i a na końcu samce robole. Wszystkie hieny muszą reagować na gniew przywódczyni zgodnie z ich pozycją. Inaczej załamie się porządek społeczny klanu. Nieposłuszeństwo władczyni karze gryzieniem.>
2013-03-11 11:31:10