Jak załatwić szkołę w conventry

Witam jesteśmy nowi w coventry chcemy tu zapisać dzieci do szkoły ale nie wiemy jak się do tego zabrać gdzie iść i od czego zacząć ?dzieci maja 7 i 9 lat angielski znaja slabo może ktoś coś doradzi ?jakieś adresy lub telefony do szkoły moze ktos posiada tez była bym wdzięczna
nutka123
gwiazda
Gownoburzy? no prosze Cie :) chcialabym tylko abys pokazala mi dokladnie w ktorym miejscu zalozycielka watku pyta sie o benefity i kto ją tam kieruje? Nie sadze takze aby postanowila dzien po brexicie wyjechac do coventry, takie decyzje zapadają z reguly duzo wczeniej.
Ciesze sie ze ubawilas sie moją odpowiedzią, mam nadzieje że zycie przyniesie Ci wiecej uciechy smutny trolliku.

Nadal nie otrzymalam argumentów, co bylo jadowitego w mojej poprzedniej wypowiedzi i jakie sa pozytywne aspekty wywozenia dzieci do obcego kraju w tych czasach.
Tak, benefity - jakby nie patrzec, dla wielu naszych rodakow socjal w UK byl magnesem i smiem nadinterpretowac, ze i tak bylo w tym wypadku. To pewnie czyni mnie smutnym trollem, mea culpa.
Nie wiem tez jak mozna planowac cos duzo wczesniej i nie zatroszcyzc sie o edukacje wlasnych dzieci, tylko prosic ludzi o pomoc na forum juz po fakcie. Chyba nie taka powinna byc kolej rzeczy?

2016-07-12 21:12:45
Pres Enter to save or Esc to cancel
bella. hey wszystkim
czarodziejka bedzie dobrze- zakladajac ze dosc szybko poznacie swoje prawa w Anglii -szkola dla dzieci to najmniejszy problem.

brexit to nie zart , to nie jest powod do optymizmu w ogole: przez najblizsze 2 lata mamy ochrone jednak parasol pod nazwa UE nie istnieje juz. Jesli parlament i krlowa zatwierdza decyzje referendum - wkrotce bedziemy starac sie o tzw visa work permit albo nawet leave to remain.
nie tyczy sie to osob ze statusm stalego rezydenta.(oby huh)

tak wiec serio warto miec glowe na karku i myslec deko do przodu
to co napisala nutka mimo ze w dosc ,, ostry sposob,, niestety jest prawda.
mowicie ze osobiste refleksje hm...czyzby? Traktat Lizbosnski mowi wprost o prawach czlonkow UE i konsekwencjach decyzji wyjscvia z UE.
i to wszystko bedzie mialo wplyw na nasze zycie tu w Uk.;)
Traktat Lizbonski art nr 50

pozdrawiam.
2016-07-12 21:15:13
gwiazda Sama napisalas ze Cie ponioslo, poza tym nie chce mi sie dyskutowac i przekonywac Cie jak bardzo sie mylisz. Kobiecina pyta gdzie tu jakaś szkola a Ty wiadro pomyj na glowe, bo moze zechce jeszcze kase na gówniarzy...A nawet jesli, to co Ci do tego?
Poza tym kazda matka swoje dzieci i wie czy mozna je zabrac czy nie. Masz dzieci? bo cos mi mowi ze nie.
Koncze dyskusje , dobrej nocy.

ps, bez odbioru prosze.
2016-07-12 21:24:15
nutka123 Bez odbioru? Jest to forum internetowe na ktorym kazdy mozne wyrazac swoje zdanie, wiec nie wiem, co to za durna uwaga. To Tobie brak jakikolwiek argumentow potwierdzajacych swoje wpowiedzi, wiec nie widze powodow, dla ktorych to JA mialabym juz zamilknac. Poki co to Ty zwyzywalas mnie od trolli plujacych jadem - a dlaczego? - Bo tak.

Ja bym bardzo chciala uslyszec, dlaczego tak bardzo sie myle. W koncu wywozenie dzieci do Anglii i wysylanie ich do pierwszej lepszej dostepnej szkoly ktora sie znajdzie za posrednictwem MojeCoventry.pl na pewno bedzie mialo pozytywny wplyw na ich przyszle zycie. Czyz nie?

Ale co ja moge wiedziec, w koncu 'cos ci mowi, ze nie jestem matka' i wnioskujesz to po wypowiedziach, w ktorych kwestionuje dobro dzieci wywiezionych w ciemno do UK. Seems legit.

I pewnie, kobiecinie nie bronie, niech wysyla dzieci do szkoly na Hillfields czy Wood Endzie, bierze kase dla 'gowniarzy' (jak ty to okreslilas, Matko Polko) posiedzi dwa lata i zabierze je z powrotem do kraju - jest w koncu matka, nie to co ja, wiec doskonale wie, co dla dzieci najlepsze.
Tylko tak jak wczesniej wspominalam - mi zwyczajnie takich dzieci szkoda, bo sie za duzo napatrzylam.

I chyba mi wolno?

Edytowany przez nutka123 o 12-07-2016 - 22:05.
2016-07-12 22:04:08
bella. dziewczyny postarajmy sie pomoc autorce postu ok?
po co te klotnie itd.
z tego co wiem by dziecko mialo dostep do edukacji na terenie Uk wpierw jego rodzice maja tzw assesment czyli rozmowe z dyrektorka szkoly np( glownie)
to polega na zapoznaniu sie z sytuacja rodziny, przydzieleniem dziecka do odpowiedniej klasy ( ze wzgledu na wiek)
doradzilabym autorce postu by wpierw skonfrontowala to z councilem, zwlaszcza jesli chodzi o brak znaj jezyka ang.
czyli tlumacz>
druga sprawa ze wzgledu na dobro calej rodziny co jest priorytetem kazdej szkoly, dzieciom znajduje sie najblizsza szkole miejscu zamieszkania.
bedzie dobrze .
2016-07-12 22:44:04
bella. ps najwazniejsza sprawa
zaraz beda wakacje ( szkol w uk)wiec prosze jak najszybciej zglosic councilowi ze dzieci czekaja na przydzielenie do szkoly.

Primary School Admissions
0247683 1573

tam zadzwoncie i zapytajcie , to pierwsza instancja Szkol w Coventry.
2016-07-12 22:54:06
gosiek Czarodziejka wysłałam Ci wiadomość, tam masz numer do pani z Councilu(pani Marzena), która się zajmuje przyjęciem dzieci do szkoły w Coventry.
2016-07-13 08:00:00