greg8107
Najlepiej to udać się to najbliższej szkoły albo sprawdzić councilu jakie szkoły są w twojej okolicy
2016-07-10 14:22:59
Pres Enter to save or Esc to cancel
czarodziejka
a gdzie mogę znalezc listę szkół w converty?
2016-07-10 14:27:28
czarodziejka
A czy ktoś wie może coś na temat szkoły katolickiej tej prywatnej ?jakiś kontakt lub gdzie się znajduje ?
2016-07-10 14:29:24
greg8107
Lista szkół jest na stronie councilu
2016-07-10 14:33:41
nutka123
Przemyslelisce w ogole przyjazd z dziecmi do nowego kraju w tym wieku, bez znajomosci jezyka, zwlaszcza w obliczu Brexitu?
Order Rodzica Roku jak nic.
Grunt, ze sie hajs z socialu przez dwa lata bedzie zgadzal.
2016-07-10 18:17:24
tomAsh
Po pierwsze najlepiej się zgłosić do Minority Group Support Service. https://www.coventry.gov.uk/directory_record/18844/minority_group_support_services Przy okazji dziecko dostaje z tejże instytucji pomoc językową.
2016-07-10 19:06:11
tomAsh
PS @nutka123 Ktoś się pytał o szkołę dla dzieci, a nie o czyjeś osobiste "refleksje". Jak to było? "Spotkasz rodaka, jeśli ci nie zaszkodzi, to już pomógł."
Edytowany przez tomAsh o 10-07-2016 - 19:09.
2016-07-10 19:09:11
nutka123
PS @nutka123 Ktoś się pytał o szkołę dla dzieci, a nie o czyjeś osobiste "refleksje". Jak to było? "Spotkasz rodaka, jeśli ci nie zaszkodzi, to już pomógł." Edytowany przez tomAsh o 10-07-2016 - 19:09.
Rozumiem i szanuję Twoje zdanie tomAsh, zwykle staram się pomagać ludziom i udzielać im potrzebnych informacji. Nie chcę nikomu zaszkodzić, a wręcz przeciwnie. Powyżej zostały już udzielone podpowiedzi gdzie się udać w celu zdobycia informacji, a ja sie zwyczajnie zapytalam, czy aby jest to przemyślana dedyzja.
Moze mnie poniosło w formie wypowiedzi ale Niestety w tym wypadku nóż mi się w kieszeni otwiera, bo zwyczajnie widać jak pozbawionymi wyobraźni i empatii sa ci rodzice. Wywozić dzieci w tym wieku do obcego kraju, do obcej kultury, z dala od przyjaciół i rodziny, w czasach, gdzie nasza przyszłość w tym kraju jest bardzo niepewna, jest conjamniej nierozsądne.
Zrozumiałabym jeszcze, jakby ktos przywozil dzieci majac wczesniej wszystko 'nagrane', a jak widac zalozycielom watka jest wszystko jedno gdzie, i czy w ogole, beda sie edukowac ich dzieci.
Mi jest ich zwyczajnie szkoda.
2016-07-10 22:03:16
gwiazda
Czarodziejka, o dzieci sie nie martw. Zlapia jezyk szybciej niz Ci sie wydaje. A Ty nutka jak nie masz nic wiecej do powiedzenia to lepiej pilnuj swojej kieszeni i tego noza, co ci sie w niej otwiera, bo podrzesz sobie spodnie. Aha, zetrzyj od razu jad z podlogi, bo pewnie sie tam juz nazbieralo.
2016-07-12 16:43:20
orzeszek020182
Jadwiga Krol zalatwia szkole to jej numer 07738993761
2016-07-12 19:37:52
gwiazda
Gdzies mam jeszcze numer do Pani Marzeny,ktora chyba wiekszosc polskich dzieci ulokowala.W razie co zapraszam na priv
2016-07-12 19:43:41
nutka123
Czarodziejka, o dzieci sie nie martw. Zlapia jezyk szybciej niz Ci sie wydaje. A Ty nutka jak nie masz nic wiecej do powiedzenia to lepiej pilnuj swojej kieszeni i tego noza, co ci sie w niej otwiera, bo podrzesz sobie spodnie. Aha, zetrzyj od razu jad z podlogi, bo pewnie sie tam juz nazbieralo.
o, no, no, Gwiazda zabłysnęła! Propsy dla obronczyni ucisnionych...
Moze jakis argument dla poparcia swojej wypowiedzi? Bo naprawde nie wiem co jest jadowitego w pisaniu jak traumatyczna i stresujaca sytuacja moze byc wyprowadzka do obcego kraju w wieku 6 lat, wiec bardzo bym chciala, zebys mnie uswiadomila? Nie mowiac juz o tym, ze bardzo prawdopodobne, ze za dwa lata czeka je powrot do kraju, co moze byc jeszcze gorsze. Masz, poczytaj sobie w wolnej chwili pierwszy lepszy artykul z googli, moze zmienisz zdanie: http://tnij.org/f355bpa
No ale nie, lepiej klepac po plecach i mowic, 'nie martw sie, dzieci sie naucza angielskiego, a po benefity to tam po lewo'.
A jak ktos trzezwo patrzy na sytuacje, i nie daj Boze mowi to glosno, to od razu jadowity, zlosliwy, szkodliwy, polaczek, cebulak i Bog wie co jeszcze. Ciekawe!
Tak sie sklada, ze mialam okazje pomagac takim dzieciom, ktorych rodzice tez mysleli, ze 'angielskiego sie naucza szybko i bedzie git', a rzeczywistosc nie byla taka rozowa. Dla tych dzieci to byla trauma - nowa szkola, nowe otoczenie, nowi koledzy w roznych odcieniach skory i roznych wyznan. Szok kulturowy, bullying, rasizm, tesknota i wiele innych sytuacji, ktore powodowaly stany lekowe odbijajce sie na zdrowiu. Dzieci sa rozne, kazde reaguje inaczej, jedno sie zasymiluje, a inne pozostanie zawsze na uboczu. Co nie zmienia faktu, ze dla kazdego, nie tylko dzieci, przeprowadzka do nowego kraju jest stesujaca.
Do tego wszystkiego dochodza rodzice, ktorzy bardzo czesto tez nie znaja angielskiego, przez co dziecko jest pozbawione jakiejkolwiek pomocy i wsparcia, chociazby w nauce. Nawet wizyta u lekarza, dentysty czy okulisty jest wyzwaniem, poniewaz rodzic sam tego nie zalatwi, bo 'wie pani, niby polska lekarka ale jak na recepcje dzwonie, to po angielsku mowia' - no szok!
Wiec sorry, za duzo sie naogladalam, zeby teraz przyklaskiwac zalozycielom watku, ktorzy przywiezli dzieci do Anglii, nie interesujac sie wczesniej nawet do jakiej pojda szkoly.
Ale no tak, lepiej mi zarzucic brak checi pomocy i jadowitosc.
Bardzo jest to smutne i zabawne jednoczesnie.
Czekam na ciag dalszy gownoburzy, raz, dwa, trzy...
Edytowany przez nutka123 o 12-07-2016 - 20:08.
2016-07-12 19:52:55
gwiazda
Gownoburzy? no prosze Cie :) chcialabym tylko abys pokazala mi dokladnie w ktorym miejscu zalozycielka watku pyta sie o benefity i kto ją tam kieruje? Nie sadze takze aby postanowila dzien po brexicie wyjechac do coventry, takie decyzje zapadają z reguly duzo wczeniej.
Ciesze sie ze ubawilas sie moją odpowiedzią, mam nadzieje że zycie przyniesie Ci wiecej uciechy smutny trolliku.
2016-07-12 20:54:37