randy
ok :) sprawy mieszkaniowe zawsze na topie :) Avalone jestem pod wrażeniem w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)
2012-03-16 22:51:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
randy
Tak czułem że coś przeoczyłaś , a już miałem nadzieję że się przeniosę :)
szacun Wiosna
Wybacz mi , ale ja miałam na myśli , że prawie u każdego mieszkającego samemu wyglądają tak samo. Zresztą opisałam jakie sa mniej więcej opłaty i oczywiście trzeba doliczyć cenę flatu .
Pozdrawiam.
2012-03-16 23:00:00
Anonim
Ja mieszkam w Cov przy lotnisku, takie male osiedle i za 2 bed flat (oddzielne wejscie i wlasny ogrodek) place 440f rent + 27f woda, cos kolo 98f tax, (band A, najtanszy) 60f za gaz+ elektryke chociaz wcale jakos nie oszczedzamy,pczywiscie sa to kwoty placone miesiecznie. 34f tv license co trzy miesiace. Nie pamietam ile za internet. Dodatkowym plusem jest to ze w tej okolicy jest niskie ubezpieczenie na auto i bardzo mili sasiedzi, w wiekszosci emeryci :-D
Edytowany przez ewela119 o Mar 17, 2012 - 07:07 PM.
2012-03-17 19:06:00
Avalone.
ewela-no tak,za wode placisz malo-ja tez mam flat i place 40 za wode (mc)-takze tu widzisz sprawa jest dyskusyjna=im mniej osob tym sie wiecej placi-takie sa rulez severn trent water np.,ogolem z tego co piszesz placisz malo-no fart niejako miec taka chate-mysle ze lokalizacja o tym swiadczy-lotnisko blisko.tak wiec jak wspomnialam wczesniej-ceny sa rozne.dodam z e ceny wynajmu nieruchomosci spadaja im cieplej-to juz info dla mniej lub bardziej wtajemniczonych-pracowalam kiedys w agencji wynajmu mieszkan (angielskiej)-stad wiem jak wygladaja kuluary naliczania za rent i etc.- tak to dziala.pozdrawiam
2012-03-17 19:27:00
Avalone.
aa i jeszcz cos-zrobilam sobie kalkulacje roczna ile place za wode-(nie mam licznika) i tu uwaga-przy kwocie 480 funa za rok-biorac pod uwage wiadomo warunki eksploatacji tej wody-wyszlo mi ze gdybym miala licznik to bym zaoszczedzila 412 funa!!!nosz zgielo mnie w cholere!no alez racji tego ze flat wynajmuje ,wiec omowilam to z landlordem-niezgodzil sie niestety by zalozyc licznik.to tak na marginesie-na przyszlosc warto wiedziec. 8-)
2012-03-17 19:34:00
Avalone.
podam link
http://www.uswitch.com/water/water-rates-calculated/
nastepnie po prawej stroni kliknac nalezy COMPARE
i do dziela. ;-)
2012-03-17 19:41:00
randy
Taką kalkulacje jak zrobiła Avalone opłaca się zrobić wręcz należy , ryczałt czy licznik co się nam bardziej opłaca łatwo policzyć ?
Dla szybkiego oszacowania możemy to zrobić w łatwy sposób.
Jeśli w domu w którym mieszkamy jest więcej pokoi niż mieszkańców , wtedy warto pokusić się o instalację wodomierza , dlatego że ryczałt za wodę jest wyliczany na podstawie regionu i wielkości domu. dodatkowe oszczędności wody
Spłuczka :-D ta jest dopiero eksploatowana :-D jeśli w domu mieszka 5 osób i każdy sobie dziennie pociągnie rączkę to nam daje jakieś 100 litrów policzmy więc :
100litrów x 365 dni = 36500 litrów czyli około 36,6 m3 dużo prawda
a gdyby tak połowę z tego zaoszczędzić fajnie by było co :)
2012-03-17 19:58:00
Anonim
Akurat z tego lotniska nie ma pozytku bo ono obsluguje tylko male samolociki, ale gdyby byly loty miedzynarodowe to moglabym sobie z waliza pieszo isc, chociaz nie wiem czy bym wtedy nie ogluchla :-D Swoja droga jak ktos chce to za 2 tygodnie ten flat bedzie do wziecia bo dla nas stal sie ciut przyciasny :-D
2012-03-18 00:47:00
randy
Ewela czy możesz powiedzieć bliżej gdzie jest to lotnisko ? Przyznam że moja orientacja w Coventry nie jest najlepsza , bez nawigacji trudno jest :)
Akurat z tego lotniska nie ma pozytku bo ono obsluguje tylko male samolociki, ale gdyby byly loty miedzynarodowe to moglabym sobie z waliza pieszo isc, chociaz nie wiem czy bym wtedy nie ogluchla :-D Swoja droga jak ktos chce to za 2 tygodnie ten flat bedzie do wziecia bo dla nas stal sie ciut przyciasny :-D
2012-03-18 13:01:00
Anonim
Kurcze jakby Ci to wytlumaczyc? :-) Najlepiej chyba rzucic okiem na google maps :-D
2012-03-18 13:14:00
randy
No tak zapytać wujka google :)
Kurcze jakby Ci to wytlumaczyc? :-) Najlepiej chyba rzucic okiem na google maps :-D
2012-03-18 18:25:00
Avalone.
przy okazji nast link
http://www.energychoices.co.uk/
2012-03-18 23:22:00