moniabart
tesco zazwyczaj ma najtaniej dla młodych kierowcow, a jeżeli chodzi o mutual to był najtanszy jak szukalem ubezpieczenia płacilem 56 F jak dodałem swoja dziewczyne ktora zdala prawo jazdy dali mi za 110F a po odnowieniu umowy czyli 2 rok dali mi za 170 zrezygnowalem i tesco dało mi za 98 teraz to wszystkie ubezpieczalnie podnoszą ceny
2011-12-24 10:12:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
ecco
No wlasnie w tesco mam juz kilka lat (nie jestem swiezym kierowca) i to bylo zdziwienie jak przyszlo wznowienie ubezpieczenia na kolejny rok tuz przed swietami (taki pech ze tak mi sie zbiega to w czasie) wieksze o ponad 300 funtow niz w zeszlym roku! Nie wiem czy to ceny tak poszly w gore bo przeciez bedac juz kolejne lata w tej samej firmie powinno byc taniej....Albo trzeba sprawdzic gdzie indziej (na gocompare tylko jedna inna firma wyszla taniej ale mi w tych porownywarkach zawsze wychodzily jakies kosmiczne sumy) albo trzeba bedzie zrezygnowac z fulla...
2011-12-26 13:27:00
ludzik50
ecco:
- po pierwsze- jeśli zrezygnujesz z fullcomprehensive to zapłacisz...drożej -takie podejście firm ubezpieczeniowych- jesteś automatycznie w grupie 'podwyższonego ryzyka' bo nie dbasz o samochód tak jak osoba, która ma fullcomp. (wg firm ubezpieczeniowych)- sprawdź sam a się przekonasz (no i ogólnie jest sporo firm które dają TYLKO fullcomprehensive- nie mają opcji third party)
-po drugie- sprawdź sobie tesco jeszcze raz ale zrób 'quote' przez internet lub zadzwoń że znalazłeś lepszą ofertę- jest prawdopodobne że wyjdzie Ci sporo taniej (oferty które oni sami przysyłają są zawsze droższe bo ubezpieczalnia ma nadzieję że nie będzie Ci się chciało sprawdzać na necie innych ofert i po prostu weźmiesz to co Ci dają)
2011-12-26 15:05:00
ecco
Ludzik50 zieki za rade, "quote" w tesco zrobione wlasnie online wyszlo mi ponad 100 funtow taniej, ciekawe...To teraz mam do tesco zadzwonic i powiedziec ze nie odnawiam (polisa wygasa jutro o 24.00, w papierach ktore przyslali jest mowa aby dac im znac jesli nie chce jej odnawiac) a potem wykupic ja sobie przez internet ? No kurcze, ponad 100 funtow w koncu piechota nie chodzi ;)
2011-12-26 16:13:00
ludzik50
Ja bym wykupił przez internet i zadzwonił że już odnowiłeś, chyba najłatwiej, ale jeśli miałeś to zrobić w ciągu 24 godz. to i tak chyba za późno się odezwałem ...muszę zaglądać tu częściej ;)
2011-12-31 11:31:00
loop11
Aby znalezc jak najtansze ubezpieczenie uzywaj www.gocompare.co badz www.confused.com . Tutaj wyszukiwarka po podaniu wszystkich danych twoich i auta wyszukiwarka poda ci najleprze oferty cenowe. Ja od lat kozystam z tego i jestem zadowolony. W UK najlepiej co rok brac nowa firme ubezpieczeniowa niz odnawiac ze wzgledu na to ze jako nowy klient dostaniesz leprza ofetre niz stary klient. Dodtkowo nie sluchaj jak ci ktos powie Third party ( odpowiednik naszego OC) jest najtansze bo tak nie jest , czesto Fully Comprehensive ( odpowiednik naszego OC z AC) z nie wielkim voluntary excess ( oplata w razie wypadku zwracalna jezeli nie z twojej winy nie zwracalna jezeli ty jestes sprawca ) wychodzi taniej i masz wiele wiecej w pakiecie np Wind Screen cover , accident assistance itp ( to wszystko zalezy od uslugodawcy zawsze nalezy czytac co jest w pakiecie). Kwota ubezpieczenia zalezy od wielu aspektow, takich jak wiek, rodzaj Prawa Jazdy i czas jaki je masz ( najlepiej Full UK wymina 50£ ) grupa ubezpieczenia auta , lokalizacja gdzie auto bedzie parkowane na noc ( czyli w wiekrzosci przypadkow adres zamieszkania). Po wpisaniu tych wszystkich danych wyszukiwarka wyswietli liste firm ktora cie bedzie chciala ubezpieczyc i za ile. Uwazaj tylko bo te kwoty co sie wyswietla sa zazwyczaj :roll: przy jednorazowej oplacie za caly rok, jak chcesz placic miesiecznie to doliczaja APR, czyli jest troszke drozej. Jak potrzebujesz pomocy z wyszukiwaniem Insurance to napisz na PRiV.
2012-01-03 22:13:00
dux
Nie bardzo wiem jak do tematu podejść, a pewnie wielu z Was już to przechodziło...
W jaki sposób najkorzystniej się ubezpieczać w sytuacji: 2 samochody, 2 kierowców, każdy upoważniony do prowadzenia obu, kierowca A bardziej doświadczony, kierowca B początkujący. Jak macie takie sprawy poustawiane w małżeństwach, związkach? I jak tego w ogóle szukać w porównywarkach? Lepiej wszystko od jednego ubezpieczyciela czy jakoś to dzielić? Słyszałem, że kierowca A może ubezpieczyć tylko jeden pojazd z uwzględnieniem zniżek za lata bezszkodowe?
Jak ktoś ma doświadczenia w takich rebusach, pomóżcie.
2012-01-19 20:05:00
greg8107
Ubezpiecz dwa auta na siebie jako glowny kierowca a druga osobe jako dodatkowgo.
2012-01-19 20:34:00
kamson
Jeśli Ty masz dłużej prawo jazdy a Twoja małżonka mniej to jako pierwszego kierowce wpisz siebie. Czy od jednego ubezpieczyciela to nie wiem. Jeśli chodzi o zniżki to jest tak jak w Twoim pytaniu, kierowca może ubezpieczyć tylko jeden pojazd z uwzględnieniem zniżek. Jeśli chcesz aby dla Twojej małżonki również "leciały" zniżki to musisz ją ubezpieczyć jako pierwszego kierowce na jednym z samochodów. Gdy obaj kierowcy mają zniżki to liczą się tylko zniżki pierwszego kierowcy. Jeśli Twoja małżonka jest kierowcą początkującym a Ty masz już swoje zniżki to może je ubezpiecz? Tyle wiem z doświadczenia swojego i znajomych. Ale najlepiej się dowiedzieć dokładnie.
Pozdrawiam :)
2012-01-20 12:17:00
ludzik50
Ja właśnie to przechodziłem-możesz zrobić tak jak greg napisał, ale pamiętaj że przy byle stłuczce stracisz zniżki i nie będziesz miał na żadne auto bo Twojej żonie nie będą leciały zniżki jako drugiemu kierowcy, ale jeśli masz ponad 4 lata No Claim Discount wtedy możesz tak zrobić, ale zniżki ubezpieczyć. Ja zdecydowałem wogóle przerejestrować mniejsze auto na żonę i jednocześnie zrobić ją głównym kierowcą, a oba autka ubezpieczyłem w Admiral- dają dobre zniżki przy rejestracji więcej niż 1 samochodu (nie musi być ten sam pierwszy kierowca) z tym że ja tak zrobiłem bo mam dopiero 3 lata NCD (nie można jeszcze ubezpieczyć) a żonka ostatnio przytarła babkę (dogadaliśmy się) więc miałbym stracha troszkę :prost:
2012-01-20 20:19:00
ecco
A czy będąc drugim kierowcą na ubezpieczeniu zniżki nigdy "nie lecą" ? My po 5 latach ubezpiecz. jednego auta na nas dwoje gdzie byłam drugim kierowcą w polisie, zmieniliśmy kolejność że ja jestem głównym bo tak wyszło nam teraz dużo taniej. Firma ubezpieczeniowa po tej zmianie prosi o przysłanie potwierdzenia dotychczasowych NCD na mnie i teraz zgłupiałam..
2012-01-30 08:01:00
alis
będąc drugim kierowcą nigdy nie lecą. Dlatego jeśli w domu są dwa samochody warto jest zarejestrować jeden na jednego z małżonków, drugi na drugiego - wtedy oboje będziecie zarabiać zniżki. Mam też znajomą parkę z jednym autem, którzy co roku wymieniają się "byciem głównym kierowcą"czyli co roku zmieniają głównego posiadacza polisy na ubezp - w ten sposób oboje zachowują swoje znizki, ale fakt, że zarabiaja je dwa razy wolniej. Zniżki nie przepadają jeśli przerwa w ubezp nie jest dłuższa niż rok. Ecco w Twoim przypadku jeśli cały czas byłaś drugim kierowcą nie masz żadnych zniżek niestety więc musisz się liczyć z tym że cena pójdzie znacznie w górę
2012-01-30 20:25:00
Multimegamax
Niektórzy ubezpieczyciele naliczają zniżki również dla dodanego kierowcy, m.in. Direct Line i Tesco.
http://www.directline.com/about_us/news_070106.htm
2012-01-30 20:48:00
Anonim
Mam ubezpieczenie w Tesco i nie wiedzialem ze leca znizki drugiemu kierowcy. A jak wyglada sprawa w sytuacji jak ja mam kogos dopisanego i jednoczesnie ten ktos dopisal mnie (oczywiscie oboje jestesmy w Tesco), mam rozumiec ze po roku czasu bede mial 2 lata znizek?
2012-01-31 00:01:00
randy
Tesco raczej chyba tego nie robi .
Niektórzy ubezpieczyciele naliczają zniżki również dla dodanego kierowcy, m.in. Direct Line i Tesco.
2012-01-31 01:18:00