Ubezpieczenie samochodu - car insurance

Mam do was pytanie bo juz sie pogubialam w informacjach.Kupilam auto z mysla ze bede sie na nim uczyc jezdzic.Wystapilam o licencje L ,ktora otrzymalam.Chcialam ubezpieczyc auto i uslyszalam informacje,ze nie musze tego robic bo dopiero sie ucze.Dopiero jak bede po egzaminie powinnam wykupic ubezpieczenie.Natomiast osoba uczaca mnie jezdzic musi posiadac ubezpieczenie.Czy rzeczywiscie tak jest? czy moge miec problemy z autem /garazujacym na ulicy/,moga mi go z garnac z ulicy?
Poradzcie mi czy za rada doradcy HSBC nie powinnam ubezpieczac? doradca twierdzi ze to wyrzucone pieniadze,a jesli mi ktos stlucze szybe? poradzcie mi co zrobic bo juz sie pogubialam.Dodam,ze to moje pierwsze auto a nigdy wczesniej nie interesowalam sie takimi sprawami.I stad to moje pytania.Z gory dzieki

napisany przez: eewula, 12-02-2008 - 11:03
moniabart to jeszcze kolego zalezy gdzie sie mieszka w cov a w churchillu mi wychodzilo 170 na miesiac wem ze to niemozliwe ale tak bylo kazdy sie dziwuje czy rozmawial z polakami czy z angolami ale NFU dalo mi 66 na miesiac plus darmowa green card itp.
2010-08-24 23:53:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
szamac Dux, ja na swoj adres jak patrze nawet thirt part ubezpieczenie w churchil to wychodzi mi 1450 rocznie, przy 4 latach znizek.

niewiem jak ci to wychodzi ale kiedys tez mialem tak niski insurance na mondeo, jak mieszkalem w warwick teraz mieszkam na zadupiu w cov i mam samochod z klasa ubezpieczeniowa 14.

w NFU mam comprehensive, brakedown cover, zastepcze auto, no claim bonus protect, zielona karte i np. gdybym jechal do polski to place 37f za ubezpieczenie dwutygodniowe, a w innych wychodzi najtaniej 70f.

podrjrzane tak niskie twoje ubezpieczenie.
2010-08-25 08:19:00
moniabart no tyle mam dokladnie 66 i niemam tu zadnej sciemy podalem tak jak rzeczywiście jest i nie jak niektorzy podaja ze samochod sti w garazu a stoi na ulicy
2010-08-25 10:30:00
pati7799 Zobaczcie sobie Swift Cover. Ogolnie to wszystkie ubezpieczalnie podniosly ceny, bo jak sie tlumacza byla sroga zima i mieli duzo claimow od klientow i teraz sie zabezpieczaja na nastepna. Naprawde tak mi powiedzieli w Sheilas Wheals bo podniesli mi po dwoch latach bedac z nimi ubezpieczenie o 100%! Wazne tez czy macie uk prawko czy polskie. Faktycznie cena sie duzo rozni jak sie sprawdzi, oraz jak juz wiecie dzielnica w ktorej sie mieszka. A i jeszcze co zauwazylam, ze na Go Compare wychodza ceny o wiele drozsze niz jak sie sprawdzi na orginalnej stronce ubezpieczyciela. Powodzenia w szukaniu!
2010-08-29 23:40:00
qraaaaa śmieszny taki powód ze zima była zbyt sroga i ze się zabezpieczają przed następną :D mi po kolejnym roku znów obniżyli i to było w tym miesiącu. Ciekawe czemu churchil się nie zabezpiecza przed zima :] pewnie ma więcej bezkolizyjnych klientów :-P :lol: :lol:
2010-08-29 23:44:00
ativ27 mi z kwoty 70f miesięcznie podnieśli do stu funtów.ogólna zasada jest taka że lepiej co roku zmieniać ubezpieczyciela bo zamiast obniżać bo się jest w tej samej firmie to podwyższają.obecnie zmieniłam ubezpieczyciela i teraz płacę 50f.najlepiej sprawdzić sobie ta stronkę http://www.moneysupermarket.com/ tam wyskoczy wielu ubezpieczycieli.
2010-08-30 10:10:00
moniabart www.moneysupermarket.com mi wychodzilo 100 funtow a w NFU 66
2010-08-30 16:15:00
qraaaaa
ativ27
mi z kwoty 70f miesięcznie podnieśli do stu funtów.ogólna zasada jest taka że lepiej co roku zmieniać ubezpieczyciela bo zamiast obniżać bo się jest w tej samej firmie to podwyższają.obecnie zmieniłam ubezpieczyciela i teraz płacę 50f.najlepiej sprawdzić sobie ta stronkę http://www.moneysupermarket.com/ tam wyskoczy wielu ubezpieczycieli.

co do podwyższania to masz racje, ale po 2 latach beda Ci cieli. Nie wiem czemu każdemu podnoszą mi obizyli ale nie jestem za to na nich sly :lol: :lol: :lol: co do moneysupermarket.com to zazwyczaj wylicza kosmiczne ceny :lol: tak jak ktoś wcześniej wspomniał najlepiej szukać na str ubezpieczalni indywidualnie :)
2010-08-31 20:41:00
andzia1303 Chcialam sie tylko zapytac czy te NFU mozna sprawdzic online ile by wynioslo czy tylko w agencji,
agencje znalazlam ale nie moge sprawdzic w internecie,bo wyskakuje mi ze mam online wypelnic a oni sie ze mna skontakruja,
moze nie wlazlam tam gdzie trzeba :-D :-?
jakies blizsze instrukcje bym poprosila
2010-09-02 22:30:00
greg8107 Chyba nie mozna ja tez probowalem
2010-09-02 22:39:00
moniabart nie mozna sprawdzic online, ja bylem osobiscie w biurze na binley
2010-09-02 23:04:00
baruchna mam 21 lat prawko 3 lata, chce ubezpieczyć samochód11 lat 1800pojemność jedna firma powiedzieli 3000f.
Mi się wydaje ze to nie normalne,
Może zna ktoś gdzie można normalnie za normalne pieniądze ubezpieczyć, dzięki za info
2010-10-06 17:51:00
Ritox teraz ogolnie wszystkie ubezpieczenia poszly w gore, ale sproboj w nfu mutual
2010-10-06 18:11:00
greg8107 Jesli masz kogos w Leamington lub Warwick ubezpiecz na te miasta.Roznica jest do 600-700£
2010-10-06 20:11:00
moniabart nfu muntual, trzeba jechac do biura na binley
2010-10-06 23:15:00