greg8107
Jak cos to nfu mutual a nie muntual
2010-10-06 23:29:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
szamac
nie sadze ze przy wieku 21 NFU cos pomoze.
po drugie, jak juz kupisz ubezpieczenie na adres znajomych w leamington lub warwick to zadbaj o to zeby dokument rejestracyjny tez byl na ten sam adres. Inaczej moze sie skonczyc niezla kara :)
proponuje kupic cos z silnikiem malym na kilka lat i czekac na znizki.
2010-10-07 11:08:00
luki21
wiec chodzi o to ze chce ubezpieczyc swoje autko ale niestety ceny sa tak wysokie ze szok czy moze ktos sie orientuje czy w Anglii znajduje sie firma w ktorej pracoja polacy w miare z tanimi ubezpieczeniami z gory za informacje dziekuje.
2010-12-27 18:11:00
greg8107
Jest chyba one call insurance gdzie pracuja polacy ale nie jestem na 100% pewien.Ja ubezpieczylem auto na tate i dopisalem siebie jako drugiego kierowce i zaplacilem 455£ za rok z gory za full comperehansive
2010-12-27 19:30:00
sylwiab
dobrze kojarzysz...ta firma nazywa się one call z tym że to jest tylko pośrednik. Jest bezpośredni numer do polskich operatorów 01302554018 tu podaję Ci jeszcze stronkę na której możesz w języku polskim sprawdzić ile w przybliżeniu wyniesie ubezpieczenie. Jeśli masz zniżki z Polski również akceptują http://www.ubezpieczenia-w-uk.co.uk/
Życzę powodzenia ;-)
2010-12-27 20:09:00
zwierzak
wiele sie zmienilo w ubezpieczeniach. do niedawna bylo około 20 grup ubezpieczeniowych. dziś jest 50.
w wyniku tej zmiany wielu właścicieli samochodów odczuło podwyżkę ubezpieczenia. moje auto mimo znizek i bezwypadkowości, małego silnika idzie w górę około 20%jesli chcesz sobie obnizyc koszt szukaj auta, które jest w niższej grupie ubezpieczenia, ma mały silnik. nie piszesz ile masz lat a to wazne- jesli masz ponizej 25 lat to ubezpieczenie jest nieziemsko wysokie. zawsze.
a ta firma z poslka obsluga to one call lub a-plan. korzystalem z one call i bylo ok.
2010-12-27 20:52:00
czarnotka
mojemu chlopakowi podniesli ubezpieczenie z 70f na 85f miesiecznie. niemial wypadkkow znizki ma i 25 lat tez ma skonczone. ale dzwonilismy sie dowiedziec dlaczego nam podniesli i czy moga znizyc i znizyli na 72f to jak by nie patrzec 13f mniej zawsze na waciki starczy hihi. a jestesmy ubezpieczeni w direct line slyszalam ze jedna z najgorszych ubezpieczalni. pozdrawiam
2010-12-31 14:39:00
zwierzak
Spróbujcie innych ubezpieczalni- wydaje mi się, że znajdziecie coś taniej. Polecam swift insurance, ubezpieczalnie na autotrader.co.uk, aviva. Sa tez strony, które wyszukują oferty automatycznie z kilku/kilkunastu ubezpieczalni, ale nie pamiętam żadnej nazwy.
2010-12-31 15:45:00
słonko
Witam, orientuje sie moze ktos czy mozna zarejestrowac samochod w UK tylko na pół roku?i jaka jest najtańsza ubezpieczalnia? i jeszcze jedno czy po pół roku umowa sama wygasa czy trzeba z niej zrezygnowac samemu, z góry bardzo dziekuje za jakiekolwiek informacje Pozdrawiam
2011-01-04 23:11:00
qraaaaa
z rejestracją to się nie orientuje... insurance mozesz wykupic nawet na jeden dzień czy tydzień więc pewnie i można na pół roku, tyle że nie każda ubezpieczalnia tak ubezpiecza :)
2011-01-05 04:52:00
ecco
Witam,
Czy ktos moze polecic mi tania firme ubezpieczeniowa? Z gory dzieki za info, pozdrawiam
2011-12-23 21:58:00
ludzik50
Nikt Ci nie powie która jest najtańsza, bo to zależy od wielu warunków, najlepiej sam sobie sprawdź. Wejdź na jedną ze stronek do wyszukiwania najtańszych ubezpieczeń, takich jak:
www.gocompare.com
www.moneysupermarket.com
www.comparethemarket.com
www.confused.com
możesz porównać nie tylko ubezpieczenie samochodu ale i mortgage, ubezp. domu, kota, dziadka itd ;) -osobiście polecam 2 pierwsze, w gocompare masz bazę ponad 120 różnych firm .
Edytowany przez ludzik50 o Gru 23, 2011 - 09:49 PM.
2011-12-23 22:47:00
kasia.m
" MUTUAL" Weston Road, Binley Business Park Coventry CV3 2UB Tel: 02476 960857
W tej ubezpieczalni ma juz kolejny rok ubezpieczone auta(65%zniżek mamy)Taniej nigdzie nie znalazłam.Jest jeden mały problem firma nie obsługuje wszystkich dzielnic.Pomimo wszystko warto spróbować.
2011-12-24 02:14:00
rosak
ludzik50 dał Ci najlepszą odpowiedź. Zazwyczaj najtaniej wychodzi w Tesco ale tylko w opcji na raty.
2011-12-24 09:44:00