anirad
no cóż, nikt nikogo nie zmusza do płacenia ubezpieczeń dobrowolnych - nie chcesz płacić nie kupuj auta.to tak odnośnie tych "złodziei". a to że połowa polaków kupuje ubezpieczenia nawet nie czytając umowy - to już inna bajka.ale zawsze lepiej zwalić wine na ubezpieczalnie...
2012-05-11 07:32:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
anirad
a próbowałeś ubezpieczyć coś nowszego niż 16 letni golf?
2012-05-11 07:33:00
Avalone.
[quote] nie chcesz płacić nie kupuj auta.to tak odnośnie tych "złodziei".
otoz to.
2012-05-11 07:37:00
Avalone.
mozliwe ze wysokie ubezpieczenie to np to ze zmieniony jest adres-dzielnica b niebezpieczna-lub auto starego rocznika.mialam taka sytuacje i placilam o wiele wiekszy insurance.ciekawostka jeszcze-jesli np zmieniamy adres,nie powiadamiajac ubezpieczalni-to gdy zdarzy sie jakis wypadek np pod domem kradziez lub zdewastowanie 4kolek wtedy no..trzeba doplacic spora kwote do ubezpieczalni.to sa kruczki umowy.mieszkalam w kenilworth i na ten adres 1sze auto bylo ubezpieczone,jednak przeprowadzilam sie do cov-(okolice ricoh arena)tam pod domem doslownie mi auto okradli,wylamali drzwi etc,zgloszenie policja..odciski etc-ale?no wlasnie......nie zglosilam do ubezpieczalni zmiany adresu,kilka dni doslownie bylam na nowym domu.i trzeba mi bylo doplacic 270 funa,auto rocznik 1995,wypadek mial miejsce kilka lat temu.tak wiec trzeba pilnowac tego typu ,,drobnostek,,.
2012-05-11 07:49:00
krzysiek
Sprobuj na confused.com Ja korzystam juz drugi rok z rzedu. Wybierasz najlepszy dla ciebie wynik i z tym dzwonisz po innych ubezpieczycielach. Bardzo prawdopodobne ze ktorys "pobije" ta oferte. Wtedy wracasz do pierwszego i mowisz ze masz taka i taka oferte. Znowu mozliwe ze beda mogli ci zaoferowac jeszcze nizsza cene. Warto tez probowac ubezpieczycieli ktorzy czesto sa na forach danej marki.
Zeby kupic ubezpieczenie w sensownej cenie trzeba poswiecic na to sporo czasu i poszukac. Brokerzy raczej odpadaja, bo maja swoje marze, tak mi sie wydaje.
Ogromne znaczenie ma adres. Skladki roznia sie nawet o 100 procent. Sytuacje bywaja kuriozalne, gdzie cena bardzo sie rozni a adres miesci sie kilka ulic dalej.
Ogolnie najtaniej jest w malych wioseczkach na obrzerzach miast. Wiem, bo sprawdzalem.
Ja mam 10 letnie auto o pojemnosci 3.2L a place 600f rocznie. Oczywiscie mam pelna znizke za bezwypadkowa jazde i odpowiedni wiek. Ale ciagle przed 30stka ;)
Edytowany przez krzysiek o Maj 11, 2012 - 08:02 AM.
2012-05-11 07:56:00
czarnotka
moj chlopak ma prawko pelne angielskie juz od 8 lat. my zerwalismy bo zaczeli nam wysylac listy ze cos sie pozmienialo ze teraz wiecej trzeba zaplacic bo za duzo jezdzimy i takie tam. DUX oni nam wyslali list ze polisa jest juz scancelowana, wiec chyba nie przedluza. tak wogole to ta ubezpieczalnia to zlodzieje. we wszystkich ubezpieczalniach chcieli min 150f miesiecznie za nasz samochod, w tej nam wyszlo niecale 80f miesiecznie. a jak juz polisc byla zrobiona i wszystko zaplacone nagle wyskoczylo mi ze mam wybrac sobie date na zalozenie boxu na silnik. jak sie okazalo ze jest to gps i oni beda kontrolowac kazdy nasz ruch. no i zaczely nam wtedy przychodzic listy ze za duzo jezdzimy i ze mamy placic 2000f rocznie za ubezpieczenie.
2012-05-11 10:05:00
czarnotka
a polise jak chcielismy zamkanac to i tak powiedzieli ze trzeba ja do konca splacic. czy ja zamkniesz normalnie czy przestaniesz placic.
2012-05-11 10:07:00
moniabart
jestem ciekawy czy ty to czytasz małym druczkiem tysiace liter, i wszystkie ubezpieczalnie maja podobne warunki, i to nie chodzi o to czy czytac czy nie ale powinno taniec ze wzgledu na zniszki a nie drozec
2012-05-11 10:39:00
czarnotka
dokladnie a jak jestes w ubezpieczalni pare lat tp tym bardziej powinno taniec. my za poprzedni samochod placilismy 80f miesiecznie jak zmienilismy zadzwonilismy do naszej ubezpieczalni ze mamy nowy to nam powiedzieli ze 180f miesiecznie. a bylismy u nich ok 4 lat i znizki mielismy i ani jednej stluczki niemielismy. ale jak widac w anglii naprawde wszystko jest odwrotnie
2012-05-11 10:53:00
dux
ale powinno taniec ze wzgledu na zniszki a nie drozec
dokladnie a jak jestes w ubezpieczalni pare lat to tym bardziej powinno taniec
To jest mit - zwykle ubezpieczalnie co rok podnoszą o parędziesiąt funtów (rocznie) licząc, że ludzie będą zbyt leniwi/wygodni/zajęci, żeby sobie zawracać głowę szukaniem innej opcji. Ja niemal co rok zmieniam firmę.
2012-05-11 11:02:00
ludzik50
tomek- coś dużo płacisz- ja za starego Citroena Xsara Picasso 2001 rok płacę 430 rocznie a mam 3 lata No Claim Discount dopiero. Dla mnie zawsze najtaniej wychodzi na GoCompare, ale sprawdzam więcej stronek: comparethemarket, moneysupermarket, gocompare, confused.com...
A jak kończy Ci się ubezpieczenie i przyślą Ci list z nową ofertą to od razu wyrzuć ją do kosza, bo jak zrobisz to on-line to nawet w tej samej firmie wyjdzie Ci taniej (wiem bo sprawdzałem- zresztą nawet na MojeCoventry kiedyś tak podpowiedziałem komuś i faktycznie też miał taniej- chodziło bodajże o Tesco)
Pozdrawiam!
2012-05-11 16:32:00
rosak
A myślisz że w polsce to tanieje?? Moje ostatnie 3 lata w pl, 480zł, 660zł, 790zł. Oczywiście w ramach jednej ubezpieczalni.
2012-05-11 17:59:00
Anonim
ja mialem wlasnie taka sytuacje z Tesco, przyslali mi list z oferta 960f/rok a jak zrobilem symulacje on-line to zaplacilem 746f/rok, z kolei we wszystkich porownywarkach zawsze wychodzilo mi najtansze ubezpieczenie powyzej 1000f
2012-05-13 12:50:00
ecco
Tak zgadza się, u nas było to samo i to właśnie mi ludzik50 podpowiedział pod koniec roku (insurance w tesco) U nas, kolejny rok ubezpieczenia zbiegł się z przeprowadzką.Zgłosiliśmy to w tesco i oni przysłali nam właśnie dużo droższe ubezpieczenia niż na poprzednim adresie.Byliśmy zdziwieni bo na nowym adresie mamy teraz garaż i myśleliśmy że będzie taniej a tu zonk.Na pewno ubezp.podrożały też ale okazało się że to też dlatego że mieszkamy przy centrum (post code CV1) a im bliżej centrum tym drożej.Zrobiliśmy symulację online i wyszło jakoś 200 funtów taniej o dziwo więc zrobiliśmy nowe ubezp.online i wyszło taniej dzięki temu.Jednak anglia to dziwny kraj....
2012-05-13 13:55:00