Secondary schools

Jaka szkole polecacie.
Prosze o opinie mam ktorych dzieci chodza juz do secondary
bestb Hej
Przeprowadzilem sie do Nuneaton i aplikowalem o szkole dla syna (etone) niestety admision przedzielil go do innej(George eliot), mam prawo do apelacji i tu pytanie jake sa Wasze doswiadczenia w tej sprawie...?

czy jesli sie nie dostanie w tym roku szkolnym czy moge aplikowac na kolejny rok bardzo mi zalezy na dobrej szkole, a druga kwestia to taka ze do tej do ktorej sie nie dostal mialby blizej..
Pozdr
2010-07-09 00:19:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
andzia1303 Odwolywalam sie pisemnie.przyslali mi termin spotkania
Tyle co sie nagadalam i nic nie wskoralam
I mowilam o niebezpieczenstwach jakie moga go napotkac po drodze i chwalilam szkole za jej poziom nauczania
I nici z tego
Takze moje dziecko ma 2,5mili do szkoly a po drodze mija szkole o do ktorej ma 0,8mili
Wkurzona jestem strasznie bo nawet bus mu nie przysluguje bo sa od 3mili
Pozostaje dziecku kupic rower
2010-07-09 09:22:00
bestb a nie wiesz czy moge go poslac na ten pierwszy rok do tej do ktorej go zapisali i miedzyczasie probowac jeszcze o przyjecie go na przyszly rok do tej ktorej ja chce....
czy to juz jest na stale?
2010-07-09 09:37:00
madziara5 zawsze ,można próbować,napewno łatwiej jest przenieśc dziecko z katolickiej do katolickiej ,niż z publicznej do katolickiej ,nie wiem jak to wygląda u ciebie ,ja moje dzieci przenosiłam już dwa razy i nie miałam żadnych problemów.
2010-07-09 12:12:00
andzia1303 Bede probowala w czasie roku szkolnego
Ale szanse moje sa marne bo jeszcze 19 osob bylo wtedy na rozmowie
2010-07-09 12:39:00
ativ27 mam pytanie...co sadzicie o Barr's Hill School and Community College,
Radford Road,? słyszałam że jest to najgorsza szkoła?ma ktoś może jakieś doświadczenia??czy polecacie jakieś inne?pozdrawiam..
2010-07-12 11:43:00
andzia1303 Najlepsza szkola to Stok Park ,wysoki poziom i najlepsze wyniki ma ze wszystkiego(bynajmniej w mojej okolicy,bo jest rejonizacja)

nie znam tej szkoly ,o ktora pytasz ale dobrym sposobem na info jest pojechanie do polskiej szkoly i wypytanie sie o opinie dyrektorki ,ja tak zrobilam ,nauczycielki z polskiej szkoly ucza rowniez w angielskich i maja dostep do danych i opinia o nich mi pomogla w wyborze,zalezy co twoje dziecko chce robic w przyszlosci jaki kierunek ,pomoga ci dopasowac :-)
2010-07-12 16:42:00
joopvic witam,
Szukam opinii rodziców dzieci chodzących do tej szkoły, czy mają jakieś problemy z innymi (angielskimi)dziećmi? Czy szkoła jest "przyjazna" dla Polaków?,żadnego bullingu? Chcę wysłać tam moją córkę i zbieram wiadomości. pozdr
2010-09-22 16:05:00
sasza1 witam...szkola jak kazda inna.Moj syn chodzi tam 3 rok,trafiaja sie zaczepki (a nawet pobicia)ale tak jest w kazdej szkole.Jest tam kilku nauczycieli lub opiekunow Polakow ,co ma dobry wplyw na kontakty nauczyciel-rodzic.Osobiscie sobie chwale ta szkole...ale kazdy ma inne zdanie na jej temat zapewne...pozdrawiam
2010-09-24 23:52:00
lidia witam.mógłby ktoś polecić dobrą secondary school w Coventry np.okolice Holbrooks?

Edytowany przez lidia o 15-09-2015 - 20:25.
2015-09-15 20:14:43
lidia witam.mógłby ktoś polecić dobrą secondary school w Coventry np.okolice Holbrooks?
2015-09-15 20:29:09
2015-09-16 20:35:22
tomAsh Szczerze mówiąc w północnych dzielnicach trudno znaleźć dobrą secondary school. Jeśli chodzi generalnie o Coventry - Blue Coat (szkoła Kościoła Anglikańskiego na Stoke) Finham park School, Bishop Ullathorne (katolicka szkoła) - obydwie na Finham, ewentualnie jeszcze Caludon Castle na Wyken.
2015-09-16 21:54:33
marek1118 Te szkoły są darmowe? mi załeżałoby na jakiejs szkole blisko centrum
2015-09-17 17:58:13