Wędkarstwo

Witem jestem od niedawna w Anglii. W Polsce systematycznie jezdzilem na ryby, jest to moim hobby. Chetnie bym sie wybral tu w Anglii. Czy wie ktos gdzie mozna sie tu wybrac?
pozdrawiam
paku Witaj "rybaku" (hehehe, jak ja nie lubie jak sie tak nazywa wedkarzy 8-) )

Mysle ze TUTAJ powinienes znalezc troche interesujacych Cie informacji o wedkowaniu w naszej okolicy.
2008-10-01 11:43:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
greg26 Witam i co znalazles kogos kto wedkuje w coventry? ja troche wedkuje tutaj od niedawna wiec jak by co to moge troche pomoc.
2008-10-08 19:36:00
wojtek_82 Nie znalazlem nikogo kto wedkuje wswrod moich znajomych w coventry. Poczytalem troche w internecie o zasadach wedkowania w anglii, ale dalej nie wiem jakie zbiorniki sa legalnie dostepne w coventry. Z obserwacji mapy widze ze w okolicach lotniska sa jakies ale niewiem czy po wykupieniu licencji na poczcie bede mogl tam sie wybrazc. Interesuja mnie raczej naturalne zbiorniki na ktorych mozna pospiningowac.
Jakbys kolego mogl napisac gdzie i co mozna zlapac to bardzo bym byl wdzieczny
Pozdrawiam
2008-10-13 10:15:00
greg26 Witam raczej wszystkie zbiorniki w okolicach lotniska to zbiorniki prywatne przewaznie to zbiorniki typowo karpiowe i dla splawikowcow, musisz tam miec licencje i do tego jakis dzienny bilet wykupiony na miejscu, do spiningowania polecam to miejsce http://www.fisheries.co.uk/coombe/index.htm na skraju coventry plytki zbiornik ale ryby sa napewno, musisz miec tam licencje i czasami jakis facet zbiera oplate nad sama woda 4,50f za 2 wedki ale to tylko czasami on sam cie znajdzie , tam mozna spiningowac do woli, pozdrawiam i polamania kija
2008-10-13 20:04:00
wojtek_82 Witam
Dzieki kolego za informacje o lowisku. Piersza krotka wyprawa na Coombe zakonczona jednym szczupakiem okolo 1,5 kg. Mam pytanie kolego moze wiesz cos na temat lowienia w anglii na zywca?
pozdrawiam
2008-10-25 12:46:00
greg26 witam nieslyszalem tutaj o lowieniu na zywca jedynie na martwa rybke i wiem ze takie tez martwe rybki mozna kupic w sklepie wedkarskim, moze zywiec bylby skuteczny ale co na to by powiedzieli anglicy widzac jak wieszasz na haku zywa rybe, pozdrawiam i powodzenia :peitsche:
2008-10-25 21:44:00
greg26 Witam jest moze ktos chetny na wyprawe na rybki w okolicach Coventry? glownie splawik albo zasiadka karpiowa. :peitsche:
2009-02-16 19:23:00
wojtek_82 Witam sam mysle o jakiejs wyprawie na rybki. Moze kolego doradzisz gdzie tu by sie wybrac mozna bo ja znam tylko to Combi pool. Coprawda posiadam tu tylko jedna bylejaka wedeczke ale chetnie pomoczylbym kija i jedna
pozdrawiam
2009-02-17 10:48:00
greg26 Witam jesli dobrze pamietam to wybierales sie na spining, ale jesli zmieniles zdanie mozemy sie kiedys razem wybrac na splawik, znam kilka ciekawych miejsc ale wiekszosc z nich to platne zbiorniki, ale znam jedno dosc ciekawe miejsce gdzie nieplacisz, wiec jesli znajdziesz chwilke to czemu nie
2009-02-17 19:25:00
wojtek_82 Chetnie wybral bym sie na splawik mam troche sprzetu z polski tylko musisz mi napisac na co mam sie przygotowac. Co tam mozna zlapac na jakie przynety, jaka to woda itp. Acha najlepiej pasowala by mi jakas sobota poniewaz pracuje od niedzieli do czwartku ale przewaznie chodze tez i kilka godzin w piatek
pozdrawiam
2009-02-18 10:49:00
jarek No mi niestety licencja juz wygasla, ale zycze wielkiej ryby. Wiekszej od tego co ja lapalem w Cov Canal ;-)
2009-02-18 19:38:00
greg26 Wiec moze wojtek82 dasz mi jakies namiary na siebie jakies gg albo nr tel, zadzwonie i obgadamy co, jak i kiedy
2009-02-19 21:22:00
wojtek_82 ok to moje gg: 3137068
2009-02-20 12:16:00
bartcov Witam Koledzy
Wędkowanie to też i moje hobby więc dołaczył bym do jakies ekipy z transportem
Ogulnie moją techniką jest spławik, spining rzeczny pstrąg, lipien , troć ...
Nie znam za dóżo miejscowek tu w obrębie coventry, łapałem troche na kanale , coombe pool i Wyken Slough Local Nature Reserve
Jak by były jakies propozycje piszcie, moje gg 2137826
Pozdrawiam Bartek
2009-05-24 10:22:00