misshihi
Cześć, nie wiem, czy to prawda, ale podobno Council ma spis prywatnych landlordów, może warto zapytać ?
2018-08-29 11:31:45
Pres Enter to save or Esc to cancel
jaguarlucasa
Popytaj w agencjach przy job centre, na tablicy ogłoszeń "WANTED" wiszą ich zdjęcia ;-)
2018-08-30 11:07:57
kaik
Heh, tak samo jak Wy na landlordów polują agencje. Council może coś mieć jednak to będą landlordzi co mają ceny jak agencje itp, tak mi się przynajmniej wydaje (pracowałem w agencji nieruchomości). Właśnie na tym całość polega, że prywatny landlord jest spoko bo mniej kasuje bo bez pośrednika/idzie się dogadać ale..., jednak dla takiego większego landlorda co ma kilkadziesiąt domów to mu się nie opłaca samemu ogarniać problemów z wynajmem, a jest ich troszkę...
Prywatny landlord nie zawsze spełni wszystko co chcecie i nie zawsze będzie na zawołanie, a czasami może być na bakier z prawem depozyty a'la rent in advance i inne kombinacje itp. upewnijcie się, że macie umowę i co w tej umowie jest. Czasem się trafi super landlord ideał robi co trzeba on dostaje więcej co miesiąc - nie musi płacić ~10% agencji, Wy jesteście happy bo jest numer do ziomka i on szczerze ogarnia na czas wszystko, albo Wam daje do ogarnięcia do nie wiem połowy rentu i odbijacie to od rentu później, ale... heh... trafić na takiego kolo to nie ma łatwo
... więc to jest temat woda i dobrze wiedzieć co się dzieje w temacie, albo mieć szczęście...
2018-08-31 13:55:57