Wózek widłowy - Jak to tam wygląda?

Witam, przylatuje pierwszy raz do Coventry na początku lipca. Orientujecie się czy jest możliwość pracowania na wózku widłowym w jakimś magazynie czy sklepie?
Jestem świeżo po kursie i zastanawiam się jak to tam w Anglii wygląda.
spiderko_2 Kurs z Polski?
2016-05-31 18:10:19
Pres Enter to save or Esc to cancel
kacper638 Tak, z Polski.

Edytowany przez kacper638 o 31-05-2016 - 20:10.
2016-05-31 20:09:50
spiderko_2 To nie nastawial bym sie zbytnio na dostanie pracy na wozkach, owszem moze sie zdarzyc ze dostaniesz taka szanse, ale po pierwsze licza sie angielskie uprawnienia, po drugie brak doswiadczenia tez nie jest Twoim atutem. Osobiscie przyjechalem tutaj z pelnymi uprawnieniami na wozki elektryczne i gazowe z polski, plus doswiadczeniem trzy letnim, ale na miejscu okazalo sie ze jesli chce pracowac na wozkach to firma bedzie musiala mi zrobic kurs wewnetrzny, o ile bedzie takie zapotrzebowanie. W drugiej z kolei pracy dostalem taka szanse po przepracowaniu roku jako zwykly pracownik magazynu.

Wszystko jednak zalezy od tego gdzie bedziesz pracowac i z kim, zawsze sie moze zdarzyc ze trafisz we wlasciwy czas i osobe.
2016-05-31 22:57:53
xmen6p jezeli komunikujesz sie dosc sprawnie po ang. nie bedziesz mial zadnego problemu ze znalezieniem pracy na wozek. wystrczy popatrzec na ogloszenia , jest tego bardzo duzo. polskie uprawnienia wymieniasz na ang. koszt okolo 100 w dzien w ktorym robiles refresh dostajesz certyfikat na papierze i juz z tym smialo mozesz szukac pracy. ( plastik po tyg.) to co mowi spiderko o uprawnieniach wewnetrznych to jest kompletna bzdura i sie tym nie sugeruj. kolejna bzdura jest to ze idziesz pracowac jako pracownik magazynowy skladajac o prace na wozek.Nie !!!! masz papier to szukasz strykte pracy na operatora wozka, i na wozku masz jezdzic, a nie przerzucac pudla. pzdr
jak masz jakies pytania wal smialo !!!
2016-06-01 10:08:20
pamka Mnie też się wydaje, że spiderko kłamie, tylko nie wiadomo, po co.
2016-06-01 20:53:32
spiderko_2 Klamie o swoich poczatkach w UK, jak bylo naprawde, moze mi powiesz?
2016-06-01 23:16:32
michas_86 oczywiscie , ze spiderko_2 nie klamie. Raczej nie ma szans zeby uznali Ci uprawnienia z polski. Test wewnetrzny jak najbardziej. Sam majac angielska licencje musialem taki przejsc, z reszta jak każdy. Kto da Ci prace nie majac pewnosci , ze nie umiesz jezdzic?
2016-06-02 19:42:27
ludzik50 Spiderko pisze jak jest, na indeed raptem 3 oferty pracy na forklift w Coventry.
Uwzgledniajac ze jest to miasto przemyslowe to raczej cienko to widze.
Moj znajomy chcial przejsc do innej firmy w Coventry to zajelo mu to 2 miesiace zanim w ogole ktos odpowiedzial na CV, a ma z 10 lat doswiadczenia na wozkach.
Takie kwalifikacje mozna zrobic w UK w 3 dni za pare stowek wiec nikt o ciebie sie nie bedzie 'zabijal'
Nie pisze ze sie nie da, tylko ze musisz miec sporo szczescia...
2016-06-02 20:04:31