michas_86
ahh te marzenia nowo przyjezdnych :) a jak u Was z angielskim?
2016-03-29 19:24:16
Pres Enter to save or Esc to cancel
tomek89
wiolcia1996, mogę ci doradzić tak jak ja to zrobiłem w 2011. Uzbieraj na przynajmniej 3 miesiące mieszkania w UK bez pracy (w razie jakby nie udało się szybko coś znaleźć i nie wracać zaraz :P). Niech ktoś Ci załatwi u jakiegoś prywatnego landlorda pokój i po przyjeździe dzwonisz po NIN, z potwierdzeniem z Job Centre (nie zawsze wysyłają) idziesz do agencji pracy się rejestrować, oni wystawiają Ci papierek, że potrzebujesz konta w banku. Idziesz do banku i czekasz na telefon z agencji z pracą. ;) Moja żona pracowała już w pierwszym tygodniu po przyjeździe.
Dużo tutaj, to nie niespodzianka, zależy od języka. I nie chodzi tutaj o zdaną maturę ustną na 100%. Jeśli umiesz dobrze się dogadać to w lepszych agencjach, lepsze prace dostaniesz. Jeśli nie będziesz jebać z innymi "hello, coca cola" za najniższą i będziesz pluć w sobie w brodę, że nie uczyłaś się języka i musisz dać sobie wsadzić palec w dupę i wypruwać żyły żeby cię nie zwolnili :P Pamiętaj! Jeśli wejdziesz do agencji pracy w Anglii i przywita cię pani mówiąc "Dzień dobry" a nie "Hello, How can I help you today?" to nie ciesz się, że spotkał cię niesamowity zbieg okoliczności i spotkałaś Polkę i teraz to już z górki, tylko spierdzielaj gdzie pieprz rośnie :P Pozdrawiam.
2016-03-29 20:07:11
wiolcia1996
Jeśli chodzi o angielski, to jestem pewna, że się dogadamy, ale chyba będziemy jeszcze co nie co przypomnieć sobie :P. Dziękuje wam za podpowiedzi... To wiele dla mnie znaczy :*.
P.S. Czemu od polaków mamy uciekać :D
2016-03-29 20:17:05
pamka
Jeśli chcesz pracować w gastronomii, to idź do restauracji Nandos w centrum, oni wszystkich przyjmują. Wiem też, że Polaków przyjmuje restauracja Frankie & Benny's przy stadionie Ricoh Arena, możesz tam spróbować.
2016-03-30 12:47:55
michas_86
napewno sami dojdziecie do tego dlaczego od polaków uciekać :) Wszystko przed Wami ;) Weźcie też pod uwagę , że ten język, którego uczono Was w szkole na nic Wam się nie przyda. Doznacie szoku jak usłyszycie anglika ;) Powodzenia.
2016-03-30 19:49:59
zybstar
to że bywają trudności w zrozumieniu tubylca mówiącego lokalnym slangiem, nie oznacza ze język do niczego się przyda, jest wręcz idiotyczne stwierdzenie... w biurach, w pracy Anglicy starają się mówić poprawnym językiem, dalej kwestia osłuchania, niektórym przychodzi bardzo szybko....
spędziłem w UK 4,5 roku, i nie jarze o co ci chodzi z uciekaniem od Polaków... tak jak w życiu, tak jak w Polsce, jeden pomoże, na drugim się zawiedziesz...
2016-03-30 22:15:27