dokument tozsamosci

czesc
jesli ktokolwiek z was zgubil dokumenty czy tez ulegly one przedawnieniu a potrzebujecie dokumentu tozszamosci , zanim uzyskacie nowy- podaje link:
to jest tzw ID UK, nie koliduje kompletnie z pozniej uzyskanym paszportem czy tez ID odebranym w konsulacie RP lub wyrobionym w Polsce, jednak jest bardzo pomocny, jeden minus- mozna sie nim poslugiwac tylko na terenie Wielkiej Brytanii, szczegoly w linku ponizej.
https://www.validateuk.co.uk/about/
kamilla Powiem tak: jak potrzebujesz poświadczenia wieku, żeby kupić papierosy czy piwo w narożny sklepie to tak. Ale nic więcej. Tymczasowe prawo jazdy kosztuje zdaje się £34 i chyba na 10 lat. Wszędzie akceptowalne, nawet w banku. Nie trzeba oczywiście jeździć samochodem jak ktoś nie chce. Linków nie będę podawać, bo Bella nie lubi :)
2016-01-25 23:15:52
Pres Enter to save or Esc to cancel
bella. kamilla wierz mi ze ja cie lubie za ten ciety aczkolwiek sprytny jezyk wypowiedzi, gdybym byla wredna bym napisala tak: albo masz poryte zycie prywatne albo zwyczajnie jestes kolejna w kolekcji tych co trawia forum jak wyzycie sie...spoko ja to rozumiem ;)
teraz ci napisze jedno , nie myl kobieto prawa jazdy z tzw jw VALIDATE ID w uk...jak szukasz pracy czy inne sprawy to te prawko nie wystarczy, i teraz pytanie znasz te sprawy? pracujesz? powiem tobie wprost , spocznij jestes wredna i to widac i ok. ..lecz za wysokie progi . ( no offence)
a teraz podaj linki poczytam.
pozdrawiam :)
ps. validate ID kodsztuje 15 f ;)

Edytowany przez bella.* o 26-01-2016 - 00:59.
2016-01-26 00:55:56
rainbow_dash Provisional driving kosztuje 43 dokladnie i jesli chodzi o rozne urzedy czy miejsca pracy to wola "swoje" tymczasowe prawko niz nasz polski dowod czy paszport, tak bylo jak ja przyjmowalam sie do pracy. Nie nie na magazyn, pracuje z ludzmi z zaburzeniami psychicznymi wiec sprawdzali mnie pod wieloma roznymi wzgledami i to prawko im wystarczylo jako dokument. Swoja droga bella ja widze dla ciebie miejsce u nas, mysle ze swietnie bys sie odnalazla pomiedzy naszymi pacjentami. Oni tez gadaja duzo i bez sensu w wiekszosci przypadkow
2016-01-26 03:20:48
talaga.caroline Rainbow sikam ze smiechu normalnie!
2016-01-26 11:37:52
kasik8612 jakie 43 funty ja teraz wyrabialem i placilem 52 funty za provisional driving
2016-01-26 12:26:10
kamilla Bella, o jakich progach ty mowisz dziewczyno. Emocjonalnych? No na pewno twoich nie przeskocze. Ja jestem raczej stabilna. Ja ciebie lubie, bo po sposobie twoich wypowiedzi mam cie za bujajaca w oblokach, oderwana od rzeczywistosci marzycielke. W tym jestes nieszkodliwa. Ale czasem jak cos powiesz kierujac sie wewnetrznym uczuciem zamiast faktami, to musze sprostowac. Jak bys byla moja przyjaciolka na jawie, i opowiadala rzeczy, to bym sie usmiechnela, poklepala po ramieniu i probowala cie obronic przed twoim nierzeczywistym podejsciem do zycia, ale moze nie wprost. W delikatny sposob, zeby cie nie urazic.
Ale skoro piszesz na forum. Czyli piszesz do wszystkich, to przepraszam, ale czuje sie w obowiazku sprostowac twoje przemyslenia faktami.
Przepraszam, £43, za tymczasowe dla tych co nie maja uk paszportu. Prawda. Jak masz to £34 i mozesz aplikowac onine. Mea culpa.
Co do Validate UK - ok, kosztuje £15 i jest dozywotnie. Potrzebujesz tylko Paypal zeby je dostac i list polecajacy od kogos niezaleznego na powaznym stanowisku. Karta jest poswiadczeniem twojego wieku i niczego wiecej. Mozesz tego uzyc zeby sie dostac na dyskoteke, czy kupic alkohol i papierosy.
Linki i fakty zeby nie byc goloslowna. Ja ci pomoge i znajde bank, ktory ci zalozy konto przy pomocy "provisional licence" jako metoda identyfikacji, ze ty to ty. A ty mi znajdz bank, ktory ci otworzy konto na ValidateUK karte, ok?
http://personal.natwest.com/personal/current-accounts/what-do-you-need-to-open-a-current-account.html
Nie unos sie dziewczyno. Tylko dlatego ze ktos sie z toba nie do konca zgadza, nie znaczy, ze to koniec twojego zycia :)
Rozumiem, ze starasz sie pomoc ludziom, ale czasem pieklo jest wybrukowane dobrymi checiami...

2016-01-26 12:33:06
kamilla
kasik8612
jakie 43 funty ja teraz wyrabialem i placilem 52 funty za provisional driving

Hej Kasik, to musisalas za cos dodatkowo placic, bo ceny znalazlam na stronie rzadowej. £52 to bylo zdaje sie 2 lata temu, ale obnizyli. https://www.gov.uk/driving-licence-fees
2016-01-26 12:39:22