ludzik50
powinieneś mieć wskażnik albo taki 'wskazówkowy' albo elektroniczny ciśnienia wody w obiegu
Powinno być na zielonym polu (albo między dwoma kreskami na wyświetlaczu elektronicznym)
Czasem jak trochę wody ucieknie to potrafi się tak robić- trzeba dopuścić trochę do obiegu żeby wskazówka znowu była w zalecanym zakresie
2015-12-30 21:40:54
Pres Enter to save or Esc to cancel
kosmal
Dziekuje za porade, ale nie w tym tkwi przyczyna. Nie odkrecalem teraz cieplej wody z lampka od wody sie swieci, odrece i zakrece to lampka gasnie. Nie zmieniam temperatury w grzejnikach a zrobily sie niepokojaco gorace by po kilku minutach wrocic do bezpiecznej temperatury. Troche obawiam sie o bezpieczenstwo takze poniewaz niestety nie mam zielonego pojecia w tej dziedzinie.
2015-12-30 21:56:37
kosmal
Wczoraj byla tez pierwsza kapiel małego wiec zgodnie z zalecenami zwiekszylem ogrzewanie w skali na 5 i zapomnialem na noc zmiejszyc ale nie wiem czy to ma cos wspolnego z zaistniala sytuacja. Z reguly ogrzewanie mam wlaczone na 4, a przed narodzinami mniej bo nienawidze wysokich temperatur w mieszkaniu, najchetniej chcialbym miec tylko z 18 bo wole chłod, no ale teraz nie moge tak nisko
2015-12-30 21:59:01
maupa
jak masz instrukcję to na końcu masz troubleshooting czasem coś mądrego napiszą. zobacz w jakim stanie masz termostat, jak zawalony pyłem czy coś to może wystarczy wyczyscić
2015-12-30 22:52:08
ludzik50
wydaje i się że możesz mieć problemy z którymś z zaworów, ja w poprzednim piecu miałem odwrotną sytuację- jak odkręcałem wodę to mi się grzejniki trochę nagrzewały (w środku lata :D) -potem niestety padł całkiem i musiałem wymienić cały piec...
2015-12-30 22:57:21
kosmal
Z zaworem ?? ale nic nie kombinowalem tam i do tej pory od roku wszystko dzialala poprawnie. Dodam jeszcze, ze caly ten boljer od dolu byl dosc mokry, jak dotknalem reka od dolu to moglem wycierac szmatka a dzis suchy i od rana wszystko jest ok jak narazie. i woda i ogrzewanie działa
2015-12-31 08:40:46