kurs języka w polskim domu kultury

hej ;) czy ktoś korzystał z tego kursu ? jak wrażenia i czy polecacie ?
arwenaa Ja korzystam , jeden z lepszych kursów języka angielskiego . W PL chodziłam na różne ale dopiero teraz wszystko mi się układa i zaczynam go rozumieć oraz operować nim. Polecam serdecznie , nauczycielka nie ma sobie równych, atmosfera jest świetna ;)
2015-12-07 23:37:54
Pres Enter to save or Esc to cancel
kasik8612 moja znajoma tez chodzi na ten kurs i mowi ze jest super i naprawde zaczyna mowic po angielsku coraz lepiej :) nauczycielka zyczliwa zabawna super :)
2015-12-08 09:28:02
wojdzial1122 hey a gdzie jest ten dom kultury i kiedy mozna sie zapisac i jak wyglada to cenowo?
2015-12-08 11:50:07
bella. a jaki to jest niby kurs? i kto daje certyfkat ukonczenia?
co wam da ukonczenie kursu j ang w polskim domu kultury i jeszcze za odplata?
czy oni maja nominacje do wystawiania certyfikatu w GB? ktory jest notabene wazny w calym swiecie?
i jeszcze kaza wam placic?
learn direct ma dwa oddzialy w coventry,nauka jezyka za darmo, godziny do uzgodnienia, certyfikaty wystawiane z londynu, wazne na calym swiecie...
nie wierze ze polski dom kultury robi taki numer wiedzac ze sa mozliwosci inne...

Edytowany przez bella.* o 09-12-2015 - 03:17.
2015-12-09 01:53:50
bella.
learm direct podaje linki
http://www.learndirect.com/centresearch/centre/details/WM03LC82

http://coventry.fsd.org.uk/kb5/coventry/fsd/organisation.page?record=Azi-NaCCQNo
pisze wprost....wszystko jest sponsorowane z ramienia UE...mila obsluga, nauczyciele...wszystko na poziomie..nawet jak nie znasz jezyka by sie dogadac oni ci pomoga..jesli macie jakies pyt ...piszcie mi na priv.
i warto sie podszkolic wlasnie tam .
wybor nalezy do was.
pzdr.

Edytowany przez bella.* o 09-12-2015 - 03:16.
2015-12-09 01:59:11
kasik8612 moze i tak jak piszesz bella ale sa ludzie co chca mowic i pisac po angielsku i nie zalezy im na certyfikacie . Polski Dom Kultury ADSUM znajduje sie na przeciw sklepu farmfoods http://www.pdkadsum.co.uk/ masz link tam masz wszystko opisane i ceny podane pozdrawiam
2015-12-09 10:21:05
kasik8612 a i bella jeszcze jedno jesli ktos wg nie mowi i nie rozumi po angielsku to jaki ma sens chodzzic do szkoly gdzie nauczycielami sa anglicy ? znam chlopaka ktory nic nie umial i zrezygnowal z tej szkoly poszedl do innej gdzie nauczycielem byl polak a o certyfikat zeby uzyskac zapisal sie juz w puzniejszym czasie
2015-12-09 10:24:15
rainbow_dash Korzystalam i bylam zadowolona. Zaczynajac nauke nie potrafilam nic. Certyfikat nie byl mi potrzebny zeby pojsc i dogadac sie u lekarza czy w sklepie. Zalezalo mi na tym zeby ktos mnie nauczyl poprawnej gramatyki i budowania zdan od zera. W trakcie doszlo slownictwo. Teraz zaczynam NVQ i bede miala test z angielskiego po ktorym dostane oficjalny certyfikat tylko dlatego ze zawod w ktorym podejmuje nauke tego wymaga. Wiekszosc miejsc pracy jednak takiego certyfikatu nie wymaga. Znam ludzi co chodzili na ESOL po 2 lata i nadal nie mieli pojecia co mowia i dlaczego tak mowia. Nie wyobrazam sobie zaczynac anuki angielskiego odrazu z Anglikiem jak nie jarzysz kompletnie nic. Rownie dobrze mogliby mowic po chinsku. Lekcje a native speaker sa dobre dla kogos kto zna juz jakiekolwiek podstawy
2015-12-09 11:28:36
olijka Uczęszczałam na kurs angielskiego w Adsum (właśnie ukończyłam), zamierzam kontynuować naukę w kolejnym semestrze. Bardzo polecam.
2015-12-09 14:41:01
bella. kasik ok- to jest dobry argument, jesli ktos kompletnie nie zna podstaw faktycznie polski nauczyciel wiele nauczy , lecz to opisalam wyzej ma inne znaczenie tez.
jesli juz znasz podstawy to naprawde lepiej uczeszczac do angielskiego collegu np , tam wlasnie jak w zyciu metoda prob i bledow nauczysz sie jezyka.
druga sprawa certyfikaty wbrew pozorom sa wazne, nie mowie tylko o ambicjach , rowniez oprzyszlosci w anglii, ktora akuratnie wyglada blado UE sie sypie, powtarzam jeszcze raz warto miec wiecej determinacji, i przy okazji zaoszczedzic pieniadze -skoro jest mozliwosc?
ten jezyk co nauczysz sie w domu kultury nie twierdze ze jest mizerny itd...zwyczajnie twierdze ze jesli chcesz mieszkac w UK , zyc , pracowac to trzeba miec kontakt z tubylcami i to od nich sie uczyc, i tu mowie tez o nauczycielach.
aczkolwek placic za nauke to tez ambitne.;)
i to tyle z mojej strony.
pzdr
2015-12-09 19:37:22
kasik8612 bella tak tu tez masz racj jesli sie zna juz dobrze podstawy to owszem mozna isc do angielskiej szkoly i starac sie odrazu o certyfikat za darmo ale dla nieznajacych jezyka to ten dom kultury to cenowo najtanszy :)
2015-12-10 17:01:29
JoJo86 Chętnie pomogę w nauce osobom nieznającym języka. Za darmo! Ktoś chętny?
2015-12-10 19:15:33
bella. kasik ja jak tu przyjechalam znalam alfabet, wiedzialam wiele...mialam zdana mature z ang w Polsce lecz szczerze? nic to..wszedzie ze slownikiem nawet przy komputerze , listy rozmowy , wynajmowane mieszkanie na ktorym bylo kilka osob juz mieszkajacych dluzej niz ja , nie mialo pojecia jak co zalatwic...myslisz ze ja wiedzialam? nie...no ale ja nie czekalam na pomoc...zadne szkoly kursy , mialam ambicje...byly pie iadze na kursy na wsio lecz nie bylo mi nawet w glowie isc sie uczyc...sama nie wiem mialam samozaparcie..chyba szczescvie? nie neguje ludzi ktorzy teraz korzystaja z takowej pomocy, raz ze jest to bardziej dostepne anizeli 10 lat temu jednak jezyka ang was nikt nie nauczy tak naprawde....musicie miec odwage isc w zycie....te angielskie niestety....bo popatrzmy na to tak, wychodzisz ze szkoly i nagle siup..pojawiaja sie sytuacje ktore cie dom kultury nie nauczyl...jak to ogarniesz? wlasnie te ang college ucza tez detrrminacji zycia...obcowania ...
rozpisalam sie sorry ale pewnam ze mam racje...czy to francja niemcy ...niewazne...mam znajomych na vcalym swiecie co zaczynli jak my bez szkol bez kursow , bez domow kultury ...serio , mieli aby slownik i odwage...z ktora przyjechali by zaczac nowe zycie.
anglia daje wiele mozliwosci...lecz to za malo by tu zyc.
ok pozdrawiam (sorry za multitask )
2015-12-11 00:32:51
bella. jojo ucz ale ucz tez ich determinacji ..pzdr
2015-12-11 00:34:31