Czy ktoś miał podobna sytucje??

Witam w ubiegłym tyg rozwiazałem umowe za porozumieniem stron pracowałem przez agencje przez 6 mies. z mojego payslipa wynika ze miałem 7 dni urlopu lecz teraz z wypłata tygodniowa pracodawca mi nie zapłacił urlopu czy ma takie prawo??
stokrotka59 nie ma roznicy jak sie zwolniles. czy sam czy oni by cie zwolnili to i tak za urlop musza ci zaplacic. nie zostawiaj tego tak
2015-11-23 15:58:44
Pres Enter to save or Esc to cancel
graczyking Dokładnie nie odpuszczaj. Oni tylko czekają na takie osoby, a nie kwapią się z wypłatą. Ja ostatnio pracowałem 2 tygodnie w H&M przez templina (u mnie miałem shutdown) należał mi się dzień urlopu, za który oczywiście nie zapłacili. Byłem u nich 3 razy aż dali za wygraną ;) Dzwoń, chodz do agencji aż zapłacą
2015-11-23 22:09:40
phoenix dlaczego mieli by ci zapłacić za niewykorzystany urlop? może do nich jeszcze wrócisz i wtedy wykorzystasz
by dostać kase za niewykorzystany urlop TWOIM OBOWIĄZKIEM jest wypełnienie odpowiedniego formularza o zapłatę za urlop
wystarczy poprosić o taki formularz w agencji i bez problemu go dostaniesz a w najbliższym okresie rozliczeniowym dostaniesz pieniądze
Agencja nie ma obowiązku wypłacenia Ci za urlop jeśli nie złożysz wniosku, ponieważ nie znają twoich zamiarów
2015-11-24 18:24:35
bella. jesli wg prawa sie zwolniles i zostalo to wg prawa uwzglednione to obowiazkiem pracodawcy _czyt agencja, niezalezna osoba , firma...oni maja ci wyplacic nalezna kwote, dodam jedno trzeba sie upomniec fakt.
i teraz bez wzgledu na umowe tymczasowa stala okres urlopu wynosi :
1, 6 dnia za miesiac pracy .
nie ma takiego czwgos jak ZAMIAR powrotu do pracy, koniec tematu !
pieniadz wypracowany to pieniadz czlowiekowi nalezny.
.
2015-11-24 18:57:21
phoenix ale w dalszym ciągu trzeba się o niego upomnieć wypełniając formę... oni nie mają obowiązku wypłacania za urlop zaraz po zwolnieniu się i tak jest chyba w każdej agencji
Więc teraz na spokojnie trzeba udać się do agencji i poprosić o formę po czym ją wypełnić
2015-11-24 19:49:37
graczyking no fakt o tym zapomniałem. Masz racje phoenix za każdym razem musiałem durną formę wypisać i za każdym razem się mnie pytali czy ją wypełniałem... ;)
2015-11-24 21:52:59