Jaka polecacie przychodnie dla malego dziecka

Szukam dobrej przychodni dla malego dziecka , jakies sugestie
bella. witaj
Od pewnego czasu zostaly wprowadzone zmiany: nie mozna wybierac przychodni tak dla siebie jak i dla dziecka, nalezy zarejestrowac sie w najblizszej Twemu miejscu zamieszkania, jesli potrzebujesz tlumacza z roznych powodow, zglos to podczas rejestracji.

pozdrawiam.
2015-11-04 13:59:18
Pres Enter to save or Esc to cancel
rainbow_dash To ciekawe bo ja mam swoja przychodnie na drugim koncu miasta, tylko dlatego ze chcialam. Wszystko zalezy od tego czy przychodnia do ktorej chcesz sie dostac rejestruje nowych pacjentow i ilu chetnych ma. Jesli prsychodnia ma miejsca to zarejestruje bez wzgledu na adres
2015-11-04 17:19:56
bella. tak, to jest b ciekawe ...rok temu sie rejestrowalas? mowie o kontakcie teraz , czytaj uwaznie. byc zarejestrowanym a korzystac z uslugi to co innego.
2015-11-04 21:07:53
aniulata A ja radze nie słuchać ludzi tylko samej poczytac, poszukać. Jak zmieniałam lekarza, nie dlatego, że poprzednimi nie odpowiadał ale dlatego, że zmieniałam miejsce zamieszkania, weszłam sobie na stronę NHS i poszukalam tam, według post codu. Można tam wiele interesujących rzeczy znaleźć jak np. jakie kliniki są na miejscu, nazwiska lekarzy, ilu pacjentów jest zarejestrowanych, czy przyjmują nowych, ilu zadowolonych, średnia ocena i wiele innych. No i oczywiście opinie także :) Trzeba się samemu zdecydować, co odpowiada mi, niekoniecznie musi odpowiadać Tobie.

After edit:
Bym zapomniała... Nie zdecydowalam się na lekarza najbliżej domu, ale też nie na jakiegoś bardzo daleko, po prostu w sąsiedniej wiosce ;) Jednak z zarejestrowaniem nie było żadnych problemów.

Edytowany przez aniulata o 04-11-2015 - 22:17.
2015-11-04 21:50:56
bella. ok nieopodal hm powiedzmy kilka lat temu moja znajoma byla zarejestrowana w innej przychodni , doslownie na koncu miasta , chwila niech sobie przypomne przeslawna polska pani doktor ? gdzie ona jest ? na binley? multum ludzi tam idzie bo to polska lekarka, czyli nie ma chaosu ze znajomoscia jezyka , ale......................... kilka mcy temu zaledwie ta sama znajoma mowi mi ze przychodnia powiedziaka jej wprost: prosze znalezc inna poniewaz zaszly zmiany wlasnie w NHS , korzystasz tylko z tej przychodni ktora podlega twojemu miejscu zamieszkania...zadzwonilam spytalam sie i prawda, to nie jest jedyny przyklad.
powtarzam jeszcze raz....zarejestrowanym byc ok....ale teraz jutro zaraz zadzwon do tej przychodni o wizyte przyjma cie?
poczekam i powiedzcie mi .
rozroznijmy bycie zarejestrowanym ...a czasu kiedy kiedy korzystamy z wizyty.
zatem?
pzdr.
2015-11-04 23:33:17
rainbow_dash Chyba oczywiste jest ze skoro jestem zarejestrowana to korzystam. Ostatnio bylam tydzien temu po recepte dla siebie i list od nich ktorego bede potrzebowala na wizyte u okulisty dla corki. Nie bylo najmniejszego problemu, nikt nie kazal mi sie nigdzie przenosic

Edytowany przez rainbow_dash o 04-11-2015 - 23:52.
2015-11-04 23:51:36
bella. oczywiste jest jedno , sa wyjatki jak sama zreszta widzisz.
2015-11-06 14:05:58