prym
znajomy ale Anglik zrezygnowal z terexa bo bylo dla niego za ciezko ale z tego co mowil to kasa lepsza jest niz w learze bo ponoc po 12 tyg mial wskoczyc cos ponad 10/h a w learze masz troche ponad 7 caly czas z tego co tez slyszalem
Edytowany przez prym o 06-08-2015 - 18:11.
2015-08-06 18:11:28
Pres Enter to save or Esc to cancel
zamol
To zalezy co bedziesz tam robil. W Terex pracowalem okolo dwoch lat i odszedlem bo management tam jest do niczego. Zarobki dobre (przynajmniej na inzynierskich pozycjach) i shift dosc specyficzny (Pon-Czw) ale nic poza tym. Na produkcji byl core staff na permanent contract ale czesc byla na 3 miesiecznych - przedluzanych kiedy bylo zapotrzebowanie na maszyny i stopowanych kiedy byl zastoj w szprzedazy. W czasie kiedy odchodzilem opuscilo te firme jeszcze kilku inzynierkow i QA Manager wiec o czyms to swiadczy. O Lear sie nie wypowiadam bo nie wiem. Powodzenia.
2015-08-06 18:11:36
zecikk1984
faktycznie w terex po 12 tyg stawka skacze na ponad 10F.
2015-08-06 19:03:25
gregor90
Ja pracuje w Lear i mogę ci polecić tą pracę. Praca ogólnie w miarę lekka, zależy jeszcze na jakie miejsce na linii trafisz ale ludzie tam raczej się nie przemęczają. Minusem jest monotonia jak to na linii produkcyjnej ale można do tego się przyzwyczaić. Pracuje tam od czerwca, mamy 2 zmiany: 2 tyg pracujemy na rano (7-15.30 od poniedziałku do piątku) i 2 na nocke (20.45-6.30 od poniedziałku do czwartku). Ostatnio było dosyć krucho z nadgodzinami, ja odkąd pracuję tylko raz byłem w sobotę ale wiem że np w kwietniu i w maju mieli sporo pracujących sobót. Ostatnio mieliśmy 2 tygodnie wolnego, cała firma stała więc jest szansa, że teraz będzie trochę więcej godzin. Jeśli chodzi o kontrakty to nie ma reguły, jedni dostają kontrakt po 3 miesiącach a inni czekają nawet około 9 miesięcy.
2015-08-08 17:05:23