Kilka pytań z wyjazdem do Coventry

Chciałbym się zapytać o kilka istotnych rzeczy ponieważ mam już zaklepaną prace przez agencje w magazynie oczywiście. Ogólnie to mój plan jest aby przyjechać tutaj, zacząć pracować w tym magazynie, w międzyczasie szukać czegoś lepszego i jak się coś znajdzie rzucić robotę w magazynie bo podobno maksymalnie miesiąc się pracuje ,a potem robią wałki i problemy także po pierwsze czy to jest dobry plan?

1.Czy w ogóle w Coventry jest praca? Czy lepiej od początku skupić się na poszukiwaniach pracy w Birmingham? Moim atutem może być dobry angielski oraz czeski.

2.W jakiej dzielnicy warto szukać mieszkania? Czy warto brać pod uwagę ogłoszenia gdzie nie wymagają depozytu? Czy da radę bez NIN i konta brytyjskiego znaleźć z polski mieszkanie żeby przyjechać i było pewne? Ewentualnie jakieś wskazówki do poszukiwań.

3.Co powinienem zrobić po przyjeździe?

4. Z Bedford lepiej jechać transportem publicznym czy ogarnąć kogoś w blablacar?

5.I ewentualnie czy jest ktoś chętny pomóc mi w ogarnianiu niektórych rzeczy, a oczywiście za pomoc mogę jakoś zgratyfikować :P
tarzan86 Witam
Ja również w najbliższym czasie mam zamiar w przyjechać do Coventry do pracy, którą załatwiłem sobie przez agencje w Polsce. Jako, że praca nie jest do końca pewna mam w planie na miejscu w międzyczasie szukać czegoś innego. Jako, że w Polsce pracowałem tylko na magazynie i potem w biurze a język angielski mam na poziomie średniozaawansowany (B1) na razie będę szukał pracy na produkcji lub w magazynach. Chcę maksymalnie efektywnie podejść do tego tematu więc proszę o rady.
Planuje wyśłać ofery przez:
https://jobsearch.direct.gov.uk/
oraz odwiedzić agencje pracy i tam pytać o pracę. Jako, że jest sporo tych agencji Coventry proszę o info, które w pierwszej kolejności odwiedzić (które mają najwięcej ofert na produkcje i magazyny) Czy jest może jakaś strona www gdzie znajdują się wszystkie oferty agencji, czy też konieczne jest odwiedzenie agencji aby zobaczyć wszystkie oferty.
Rozważam też aby pochodzić trochę po firmach w Coventry i popytać o pracę. Może ktoś wskazać gdzie się kierować, w jakim rejonie znajdują się duże firmy lub polecić nazwy firm w których jest szansa na znalezienie pracy na produkcji lub w magazynie.
2015-03-30 12:56:22
Pres Enter to save or Esc to cancel
zecikk1984 My przyjezdzamy do Coventry w połowie kwietnia. Oboje znamy angielski. Ja mam uprawnienia i doswiadczenie w spawaniu TIG ,papiery na wózki,doswiadczenie w mechanice pojazdowe i wiele lat doswiadczenia w handlu czesciami samochodowymi . Moja narzeczona dyplomowany dieteyk :) Zastanawialismy się miedzy Coventry a Rugby ale chyba jednak w Coventry lepiej wystartowac. Wiecej pracy jak przeglądam ogłoszenia :)

Edytowany przez zecikk1984 o 30-03-2015 - 16:58.
2015-03-30 16:29:15
maszroom
zecikk1984
My przyjezdzamy do Coventry w połowie kwietnia. Oboje znamy angielski. Ja mam uprawnienia i doswiadczenie w spawaniu TIG ,papiery na wózki,doswiadczenie w mechanice pojazdowe i wiele lat doswiadczenia w handlu czesciami samochodowymi . Moja narzeczona dyplomowany dieteyk :) Zastanawialismy się miedzy Coventry a Rugby ale chyba jednak w Coventry lepiej wystartowac. Wiecej pracy jak przeglądam ogłoszenia :)
Edytowany przez zecikk1984 o 30-03-2015 - 16:58.

Co do wózków to najlepiej zeby były angielskie ITSSAR albo przetłumaczone. Też miałem problem jak tu przyjechałem własnie z wózkami to wiekszosc pan w agencji nie wiedziała co z moimi uprawnieniami zrobic
2015-03-30 20:13:50
zecikk1984 mam certyfikat po angielsku ale jak bedzie taka potrzeba to zrobie brytyjski. chociaz wolalbym spawac lub pracowac w mechanice niz na magazynach :) ale nie bede wybrzydzal. wezme prace taka jaka bedzie :) chetnie tez popracowalbym w jaguarze :)

Edytowany przez zecikk1984 o 30-03-2015 - 21:13.
2015-03-30 21:05:21
martafltabington Zapraszam serdecznie do Birmingham :) Ja zajmuje sie od lat zapisywaniem kursantow :)
07889533711 . Posluchajcie juz teraz nie tylko akredytacja jest wymogiem by Wasze uprawnienia byly angielskie, wazne i akceptowane wszedzie! Doszedl nowy wymog, a mianowicie rejestracja tych certyfikatow! Nie dajcie sie oszukac i dobrze wypytujcie i sprawdzajcie firmy :) Pozdrawiam i zapraszam serdecznie Marta
2016-02-15 18:45:01