PRACA OPIEKUNKA - CARE WORKER

Hej , pytanie,
czy któras/którys z was może polecić jakąś agencję przy pracy jako care worker osób starszych? Takich ogłoszen jest mnóstwo, ale wydaje mi się ,ze większośc z nich to jakaś ściema...Może to mentalność "Polaka" we mnie siedzi i nie wierzy by mogla byc to praca tak dobrze platna. Macie jakieś doświadczenie w związku z praca jako care worker? jakieś porady, opinie?
Będe wdzieczna :) Milego dnia :D
elas1980 Hej, jest taka firma w Coventry MBI Homecare Ltd. Zajmuje sie opieka nad ludzmi starszymi na terenie Coventry. Stawka godzinowa minimalna. Z tym, ze placone jest za godziny opieki a nie za czas dojazdu do klientow. Przy czym trzeba miec wlasny transport bo praca polega na opiekowaniu sie kilkoma osobami w ciagu dnia. Jest placona kilometrowka bodajze 0.20p za mile. Numer kontaktowy do tej firmy: 02476665513. Pracuje tam Joanna. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
2014-01-24 14:35:48
Pres Enter to save or Esc to cancel
aniajoseph do pracy jako care worker jest zawsze sporo ogloszen i niekoniecznie sa sciema, chyba jednak lepiej pracowac bezposrednio niz przez agencje, praca przy osobach starszych jest raczej ciezka (duzo do pracy) i slabo platna, za to w miare stabilna, trzeba znac choc troche angielski no i przydadza sie jakies kwalifikacje, np NVQ in Health and Social Care czy jakies szkolenia w tym temacie (np. Manual Handling jest dosc przydatne) choc czesc domow opieki oferuje darmowe szkolenia, trzeba miec zaswiadczenie o niekaralnosci CRB, za ktore sie placi ok 60funtow. Powodzenia, ja tez tak zaczynalam:-)
2014-01-24 14:39:20
weroneek Dzięki dziewczyny :-)
Ja wszędzie aplikuję ale pracy marzeń raczej nie znajdę od zaraz, tym bardziej ,że to moja pierwsza praca w UK ma być ;/ Jest sporo tych ogłoszeń, jutro mam rozmowę w Aldi (już trzeci etap i mam nadzieje ,że już ostatni i załapie się) - od czegoś trzeba zacząć a w aldi prace chwalą. Mimo wszystko bedę wysyłać aplikacje na care worker by mieć jakąś alternatywę...
Wszelkie opinie nadal mile widziane:)

Pozdrawiam!
2014-01-24 15:37:14