fresa73
patrycja0820 - tak, jak piszesz, to nasza wina! żaden Anglik nie pozwoli sobie na to, żeby nim pomiatano i na dodatek nie płacono! 6£ za transport w jedną stronę to suma wzięta z kosmosu! 2 godziny człowiek pracuje na agencyjny bus! sami siebie skazujemy na angielskie "obozy pracy" bo nie uczymy się języka i pozwalamy się wykorzystywać naszym bardziej cwanym i doświadczonym rodakom... to smutne ale prawdziwe! i powiem więcej! agencje do których się zgłaszamy są niczym w porównaniu z polskimi team leader i wyżej postawionym polskim managementem w fabrykach i na magazynach! to właśnie oni czują się jak "władcy świata" i najbardziej dają odczuć swoim rodakom, kto tu rządzi!!!
2013-08-14 12:10:39
Pres Enter to save or Esc to cancel
przemek1061
Poprostu nie idzcie do pracy jak wam warunki stawiane przez agencje nie pasuja, robcie sobie dzieci i siedzcie na benefitach.Zal czytac czasami jak narzekaja (zwlaszcza Polacy)
2013-08-14 12:39:06
patrycja0820
a ty idz do pracy, daj sobą pomiatać i buduj dalej obraz Polaków którzy mogą być wykorzystywani i ru**ani na każdym kroku.
2013-08-14 12:53:31
beatab
Nie rozumiem jednego.
Nikt was nie zmusza do pracy tej czy innej.
Tak jak Anita wstawila nie odpowiada komus nie idzie.
Nikt jak woly nikogo nie ciagnie jestesmy wolnymi ludzmi i podejmujemy wlasne niezalezne decyzje.
A jelsi ograniczenia wynikaja z braku jezyka no niestety to juz nie jest anglikow wina tylko nas samych.
Uczcie sie rozwijajcie robcie kursy sa rozne dofiannsowanie , darmowe kursy.
Ja pracowalam jako manager w agencji i nikogo nie wykorzystywalam ...wrecz przeciwnie wielokrotnie stawalam po stronie pracownikow za co bylam krytykowana przez management danej fabryki.
Kiedys nawet uslyszalam ze powinnam pracowac w organizacjach chroniacych prawa pracownikow.........
B.
2013-08-14 12:54:58
przemek1061
Tak sie sklada ze pracuje I zaczynalem tez w miejscu nie lepszym niz te telephony
2013-08-14 13:40:19
oksi89
Anita sprostuje twoją wypowiedz za ten jeden dzień jak najbardziej powinniście zapłacić tym osobą najlepszym rozwiązaniem jest podejście do CAB .
2013-08-14 14:39:48
tomasz1302
Tak sie wtrace jezeli podpisujac kontrakt z agencja podpisalo sie zgode na nieplatny trening to nie jest to nielegalne. CAB odsyla do "mediatora" w takich sprawach i jest to organizacja oplacana przez rzad ACAS. Trzeba pamietac ze zgoda na pismie jest wiarzaca i taki trenig jest sprawdzeniem kandydata na stanowisku pracy. Radzil bym przed robieniem burzy w agencji poszperac troszke na necie na ten temat lub skontaktowac sie z ACAS bezposrednio.
2013-08-14 17:08:59
oksi89
pisałem o tym parę postów wyżej że za pewnie jest tak ,ale z tego co się dowiedziałem od mnie z biura to jeżeli trening trwa 4 godziny i odsyłają cię do domu to faktycznie jest on nie płatny ,ale jak pracujesz 8 h to już należy się tobie dniówka
2013-08-15 05:18:59
Anonim
Witam!
Kazda osoba przy rejestracji podpisywala zgode na bezplatne 1-godzinne Induction oraz bezplatny pierwszy dzien treningu. Prosze czytac dokumenty, ktore podpisujecie :)
2013-08-15 07:39:40
oksi89
tak się zapytam ile na godzinę wam płacą
2013-08-15 11:57:32
tomasz1302
BTW za wniesienie skargi do trybunalu pracy pobierana jest oplata. Ustawa weszla w zycie z 29 Lipca tego roku. To tak dla tych co zastraszaja ta instytucja.
2013-08-15 16:05:58
tomasz1302
Oksi89
pisałem o tym parę postów wyżej że za pewnie jest tak ,ale z tego co się dowiedziałem od mnie z biura to jeżeli trening trwa 4 godziny i odsyłają cię do domu to faktycznie jest on nie płatny ,ale jak pracujesz 8 h to już należy się tobie dniówka
A jeses w stanie podac podstawe prawna czy to regola z twojego zakladu pracy??
Edytowany przez tomasz1302 o 15-08-2013 - 17:11.
2013-08-15 16:09:56
znajoma
z czego co mi osoby co tam bezplatny trening mieli powiedzieli ze trwal od 11 do 19 wiec osiem godzin pracy to raczej nie jest to legalnie a szczegulnosci jak pracujesz dwa dni z friko
2013-08-15 21:10:02
adrian991
Dokladnie pracowac robic swoje i do domu. Polacy zawsze beda stekac i pisac na forach jak to zle, a sa naprawde o wiele gorsze prace jak w tych telefonach.
Robić swoje i do domu. Jakie to polaczkowate. I wy dziwicie się że jesteście traktowani jak szmaty? Dziwicie się że was tak traktują? Bo ja nie! Wiem co nieco i mógłbym cały esej napisać na ten temat, ale skrócę wypowiedź do podsumowania Polak mądry w internecie...
2013-08-15 22:45:49
znajoma
Dokladnie pracowac robic swoje i do domu. Polacy zawsze beda stekac i pisac na forach jak to zle, a sa naprawde o wiele gorsze prace jak w tych telefonach.
Robić swoje i do domu. Jakie to polaczkowate. I wy dziwicie się że jesteście traktowani jak szmaty? Dziwicie się że was tak traktują? Bo ja nie! Wiem co nieco i mógłbym cały esej napisać na ten temat, ale skrócę wypowiedź do podsumowania Polak mądry w internecie...
robic swoje i dawac sie ponizac przez polakow ktorzy maja wyzsze stanowisko?
2013-08-16 12:59:58