malutka2286
Witaj mam 2 letnią córeczke też ma cukrzyce odezwij sie na priv.
2012-12-19 08:18:09
Pres Enter to save or Esc to cancel
fresa33
Mam jedno pytanie. Jak to się stało, że została zdiagnozowana cukrzyca u Waszych dzieci?
2012-12-19 11:07:14
sylwiab30
Mój syn tez ma cukrzycę. U Niego zdiagnozowano to bardzo późno. Trafił już do szpitala w śpiączce cukrzycowej. Pierwsze objawy to jest na pewno to że dziecko zaczyna bardzo dużo pić, jest podatne na wszystkie choroby, objaw który już na pewno świadczy o cukrzycy( czasami tak jak w przypadku mojego syna już jest to bardzo późno) dziecko jest bardzo niespokojne nie może spać kręci się i wierci a kiedy już zaśnie wydaje z siebie odgłosy "szczekającego psa" Jeżeli masz podstawy by sądzić ze Twoje dziecko ma cukrzycę...zawsze możesz kupić glukometr w aptece i raz na parę miesięcy dziecku zmierzyć cukier na czczo. Cukry prawidłoweu zdrowego człowieka to 70-110 ( w angli sa inne jednostki ale w każdym bądź razie to co się pokaże na angielskim glukometrze mnożymy razy 18 ) Jeżeli Twoje dziecko ma cukier na czczo powyżej 110 to jest już wtedy powód do wizyty u lekarza GP i skierowanie dziecka na konsultację do specjalisty. Ja mam jeszcze dwójke dzieci i kazdemu raz na pół roku mierzę cukry. I prosze pamiętać, to że jedno dziecko w rodzinie ma cukrzyce nie świadczy o tym że kazde kolejne tez będzie ją miało!!!!
Edytowany przez sylwiab30 o 19-12-2012 - 12:36.
2012-12-19 12:36:11
fresa33
malutka2286 a jak u Twojego dwulatka zdiagnozowano cukrzycę?
2012-12-19 15:45:25
fresa33
Mam tyle pytań, bo mam 2 letnie dziecko i ma sporo z objawów jakie opisała sylwiab30. Sporo pije, nie przespał do tej pory całej nocy, średnio co 3 godz. budzi się na picie, straszliwie się wierci w trakcie spania... GP twierdzi, że nie są to wystarczające powody ani przesłanki na zrobienie badań na cukier.
2012-12-19 15:53:02
zuticz
W moim przypadku jest to chyba genetyczne. Moj brat jest chory dziadkowie tez byli. Moj synek strasznie duzo pil i nic nie jadl. W nocy znowu zaczal sie moczyc a tak w zasadzie to moja mama rozpoznala chorobe po 13 latach praktyki z bratem. Pozniej wizyta w GP i od razu do szpitala, kilka dni na oddziale a teraz w domu sie uczymy wszystkiego. Najbardziej mi jest zal kiedy nie moge mu dac tego na co on ma ochote typu batonik itp. Wtedy sie zaczyna placz.
2012-12-19 20:36:51
malutka2286
Moja córka również bardzoooo dużo piła kubek za kubkiem ,dużo sikała ,strasznie schudła miała napady głodu na przemian z brakiem apetytu aż w końcu zrobiliśmy badanie i się potwierdziła cukrzyca...obecnie jest na penach.Mój brat również ma cukrzyce.
2012-12-19 21:44:16
zuticz
Sykwiab30 a w jakim wieku jest twoje dziecko i jak dlugo juz choruje?
2012-12-19 23:19:58