SZKOŁA SPECJALNA

Witam.
Mój syn chodzi do 1 klasy od 1,5 roku ma ma Autyzm . Ma problemy w szkole nie może skoncentrować się na nauce jest do tyłu z materiałem od innych dzieci . Ma pomoc logopedy i psychologa w szkole ale z marnymi postępami z jego strony. Szkoła sugeruje mi żeby przenieś go do szkoły specjalnej . Chciałam się was zapytać czy może ktoś ma dziecko z podobnymi problemami lub dziecko w szkole specjalnej. Muszę podjąć decyzję ale sama nie wiem co mam zrobić czy mam go zapisać do takiej szkoły czy zostawić go w tej co teraz jest. Chciała bym się czegoś dowiedzieć od was o takiej szkole . Z góry dziękuję .
ciewronka Wiadomosc wyslalam na priv.
2012-10-09 21:32:10
Pres Enter to save or Esc to cancel
spiderko_2 Czy Twój syn ma zapewnioną opiekę indywidualną w szkole? My mamy syna z zaburzeniami spektrum autystycznego (autistic spectrum disorders), obecnie chodzi do year 1 w zwykłej szkole i całkiem nieźle sobie radzi. Ma zapewnioną opiekę dwóch pań które są z nim przez cały dzień i wspierają go w nauce i ogólnie pilnują - syn był zdiagnozowany z ASD w UK i taka pomoc jest mu udostępniona nieodpłatnie.

Co do szkoły to polecam umówić się na wizytę w takiej szkole i samemu zobaczyć jak to wygląda, myśmy zwiedzali szkołę specialną w Warwick (najbliższa dla nas) i bardzo się nam podobała, jednak pozostawiamy ją w "rezerwie" na wypadek gdyby syn nie mógł sprostać wymogom obecnej szkoły.
2012-10-09 23:24:59
mloda1906 Mój syn nie ma opieki indywidualnej ma tylko raz w tygodniu logopedę i psychologa i raz w tygodniu pracuje z nim polski tłumacz szkolny , ale dla niego to stanowczo za mało . W poniedziałek mam jechać do specjalnej szkoły i porozmawiać z nauczycielami i ogolnie zobaczyć jak jest w takiej szkole . Z tego co wiem to on będzie podlegał jak go będę chciała przenieś do szkoły o nazwie 3 spajers , przepraszam że napisałam tak jak się wymawia ale nie mam pojęcia jak to się pisze mam nadzieję że mi to wybaczycie. Może ktoś ma dziecko w tej szkole i może mi coś o niej powiedzieć . Pozdrawiam .
2012-10-11 08:02:31
ciewronka Spiderko wyslalam wiadomosc na priv pare dni temu i super by bylo jakbys sie zalogowal, ja odczytal i skrobnal odpowiedz;-) Pozdrowka:-)
2012-10-17 20:35:40