Media and communications - cov uni

Witam,

czy jest tu może ktoś kto studiował/studiuje lub jest w stanie powiedzieć coś o tym kierunku?
Bardzo poważnie zastanawiam się nad złożeniem aplikacji. Chociaż przyznam się szczerze, że mam bardzo blade pojęcie o systemie edukacji w Anglii.

Przede wszystkim chciałabym poznać jakieś opinie o tym kierunku.

Po drugie potrzebuję informacji na temat egzaminu IELTS, gdyż otrzymałam kilka sprzecznych informacji. W katalogu uniwersytetu jest napisane, że potrzebuję mieć egzamin zdany na 6.0. W biurze studenckim mi powiedzieli, że jak gadam po angielsku to nikt nie będzie tego ode mnie wymagał. To jak to jest naprawdę?

Dzięki za wszelką pomoc :)
info studiuje w tym samym budynku co ten kurs. o samym kursie niewiele wiem. co do egzaminu IELTS to ciezko stwierdzic bo ode mnie nie wymagali ale pewnie dlatego ze startowalam z 6th formu i bylam w secondary school wiec mialam gcse z angielskiego.

Cov Uni ma bardzo dobre sprzety i studia filmowe/tv , ja osobiscie robie fotografie ale mniej wiecej widac co tam "u was" jest.

slyszalam ze jak univerek bedzie chcial od Ciebie ten examin to poprostu Ci go zrobi wiec chyba nie trzeba sie o to martwic. ale pewna na 100 nie jestem.

mialam znajomą na tym kursie ale cholera nie moge sie z nia skontaktowac. jak sie odezwie to Ci podesle wiadomosc prywatna
2012-06-25 12:03:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
smeagol Dzięki wielkie :)

A możesz mi mniej więcej powiedzieć czego mogę się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej? W Polsce były egzaminy pisemne z konkretnej wiedzy, ale jak to wygląda tutaj?
Wysokie wymagania mają? Trudno się dostać?

Przepraszam, że zasypuję pytaniami, ale myślałam od tym od dawna i teraz gdy w końcu podjęłam decyzję, nie mogę myśleć o niczym innym :)
2012-06-25 12:23:00
info też właśnie ciężko powiedzieć bo u mnie skupiali się na portfolio. Napewno spodobało by im się jakbyś miała jakiś experience nie wiem w gazecie czy coś. Anglicy lubią takie rzeczy.

Egzaminu nie miałam. Interview było na luzie, nie na galowo.

Ogólnie z tego co widziałam to wykładowcy bardzo sympatyczni są ;)

Spróbować zawsze warto ;)

napisałam do znajomej z dziennikarstwa czy zna kogos to moze podesle Ci maila jesli jakis dostane :P
2012-06-25 17:45:00
info masz wiadomosc prywatna :)
2012-06-25 20:38:00