banowanie

Witam milutko Bardzo proszę o pomoc
Na pewnym portalu społecznościowym zostałam zbanowana za to iż zwróciłam uwagę iż w ogłoszeniu sprzedam samochód jest napisane kur......a i nikt nie reaguje
a mi admin dał ostrzeżenie za błąd ortograficzny wiec się pytam czy tak można ?
a najlepsze jest to że bana dostałam ja a ogłoszenie zostało
napisałam na forum ze pewnie to kolega admina i za to poleciałam na ip
czy tak można? czy admin może wywalać za takie coś?> czy można sie gdzieś z tym zwrocić?
wszystkim dziekuje z góry
Avalone. bana czy kopa*?jesli bana to moze go zdjac tylko admin...jesli kopa to chwilowe.)kilka minut)
kazdy portal spolecznosciowy ma tzw szefow i adminow...szefowie ustalaja reguly lub wlasciciele strony czyli np wp.onet.interia..
jesli wiec miesjce w ktorym bylas jest zalozone przez ot osobe zwykla wtedy no niestety raczej jej lub jego intencja bedzie cie z bana zdjac..(prywatne pokoje lub pokoje strony)
ale jesli te miejce jest zarzadzane przez ogolna strone(wiesz o tym wtedy kiedy czytasz regulamin logowania sie na portalu)wtedy mozesz zglosic wyzej-do dyrekcji.
powiem ci tak..daj sobie spokoj-to wirtualny swiat i nie ma tam ogolem sprawiedliwosci,zasad..traktuj to zartem.lub napisz emaila do gl administratora strony.
2012-06-04 16:52:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
maupa ewentualnie sa programiki do zmiany ip
2012-06-04 16:59:00
Avalone. nom-jednak i zmienne ip mozna wychwycic tak ze mozna zablokowac dostep do strony..;)
2012-06-04 17:30:00
anirad jesli jest to jakis maly/zwykly portalik to zainstaluj sobie TORa, powyzywaj admina i przestan tam bywac skoro panuja tam takie dziwne zasady ;-)
zbanowanie adresu IP jest tak latwe do obejscia ze ojojoj, na wiekszych portalach , duzo lepiej zabezpieczonych ban idzie na host a nie na IP lub pierwsze cyfry IP - wtedy juz jest ciezej, wersja najbardziej upierdliwa to ban na adres MAC - ale tu tez sa programiki ktore manualnie zmieniaja adres MAC plus TOR i admin lub moderator nie wie ze to ty.....
2012-06-04 18:05:00
randy Pytanie czy na pewno warto tam wracać skoro jest tak jak mówisz to zapewne to jest stronka rodzinna gdzie ktoś z kimś razem lody kręci w większości portali tych w UK i nie tylko jest tak że są osoby traktowane z pewnymi przywilejami, tzw. Nabijacze Postów którzy piszą co im się żywnie podoba aby roboty SEO nakarmić . Ja bym to olał ciepłym moczem hehe i tam nie wracał bo to jak walka z wiatrakami ,lecz jeśli już naprawdę Tobie zależy aby się odegrać zrób tak jak pisze Anirad i nawciskaj im hehe :)

Pozdr.
2012-06-06 11:42:00