cytra
hej nataliii3
jesli chodzi o pozywienie to z tym nie ma problemu.ja przy odprawie mialam butelke z mleczkiem dla malucha ok 150 ml i trzeba im tylko powiedziec ,ze to dla dziecka,a oni zapewne bede ci kazali skosztowac.rowniez jak czekasz na samolot juz po odprawie,to mozesz w barze jak i w samym samolocie poprosic o przegotowana wode.o podgrzewacz nigdy nie pytalam,bo w sumie nie byl potrzebny.
jesli chodzi o fotelik od wozka to ja nie musialam placic(a bylo to 3 lata temu),moze teraz sie to zmienilo,nie wiem.
pozdr i zycze milego lotu
2012-05-19 15:29:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
kamilla
Kiedys w samolocie dziewczyny widzialam jak prosily o przegotowana wode do mleka dla dziecka i nie bylo problemu. Ale ostatnio latalam z Ryanairem i dwa razy widzialam jak odmowili i zaproponowali, ze moga sprzedac wrzatek z herbata i nie wlozyc torebki z herbata. Wiec ja juz po odprawie kupowalam w Bootsie mleko w kartoniku albo prosilam o wode w barze.
Z wozkiem chyba powinno byc ok, to jak dodatkowo oprocz wozka sie bierze fotelik to sie placi dodatkowo. Ale moje doswiadczenie z Ryanairem ponownie mi mowi, ze moze byc roznie :)
2012-05-19 19:40:00
ciewronka
ja zawsze robilam tak, ze w butelke lalam wrzaca wode odmierzona a mleko w proszku odmierzone w specjalnych pojemniczkach i jak przyszedl czas karmienia woda miala juz temperature odpowiednia do karmienia i moglam malemu bez problemu podac. raz zabralam wode w termosie i nigdy nie mialam problemu na lotnisku. dla dzieci ponizej drugiego roku zycia mozna wziac plyn w ilosci wiekszej jak 100ml ale poprosza o skosztowanie w trakcie odprawy. ;-) jesli chodzi o wozek 3czesciowy ( a z opisu wnioskuje ze taki masz) to zglaszasz przy odprawie i wsio (nie liczy sie to jako wozek + fotelik tylko jako jedna calosc). ryanair bierze jedna oplate za wozek bez wzgledu jaki on jest (raz lecialam i pamietam). ale jak to z ryanairem bywa nie gwarantuje nic. :-? ja lecialam nimi raz i powiedzialam sobie ze nigdy w zyciu nie skorzystam juz z ich uslug... wole doplacic i byc traktowana jak czlowiek a nie jak bydlo :-x
zycze powodzenia :-)
2012-05-19 21:10:00
nataliii3
Dziękuje za wszelkie odpowiedzi oraz podpowiedzi. Szczerze powiem, że z miła chęcią też wybrałabym inne linie lotnicze, ale z drugiej strony jako, że lece do rzeszowa jestem jako tako na miejscu. Mogłabym leciec do Krk ale pozniej pociągiem się włóczyć z malenstwem to tez w sumie nie za bardzo. Wybrałam najlepsza (chociaz nie do konca) opcje ze względu na dziecko. Naprawde jestem ciekawa sytuacji na lotnisku jesli chodzi o mój wózek, gdyż nie mam zamiaru płacic dodatkowej opłaty za wózek który mi sie podał a jest taki a nie inny...przeciez nie bede dostosowywać wyboru wózka do powiedzmy wymagań Ryanair...dlatego tak jak piszesz "ciewronka" przy odprawie powiem taki mam wózek i koniec kropka...a jesli nie przejdzie to wtedy bede latać do krakowa:) hehe generalnie mam trochu dość tych "dodatkowych opłat" ciągle za coś sobie życzą...na sama siebie i dziecko wydałam prawie 200Ł wydaje mi, ze powinni być bardziej wyrozumieli jeśli chodzi o małe dzieci. Poza tym tez jestem w szoku jak "kamilla" pisze, że w samolocie musisz kupic "herbate" żeby dostać wode!!! naprawde to jest poprostu śmieszne. Ponoć za niedługo bedzie trzeba płacic za użycie toalety w samolocie...nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć rozmowy sie odbyły na ten temat...poprostu szok...
W każdym razie dzięki mamuski za rady:)
pozdrawiam
2012-05-20 14:23:00
rugby14
ja tez niestety latam tymi liniami bo mam odrazu do mojego rodzinnego miasta i nie musze pozniej w Polsce dojerzdzac
a tak apropo to mieli wprowadzic "loty bezdzietne"paranoja jakas
zycze spokojnego lotu
2012-05-20 15:17:00
kamilla
O lotach "bezdzietnych" to jeszcze nie slyszalam! Tansze mialyby byc, czy drozsze? :) Troche rozumiem, ze ktos chcialby miec spokoj w czasie lotu a dzieci placza, wiec chcialby zaplacic wiecej za taki lot bez dzieci. Ale jaki to spokoj, jak w Rayanairze jak na targowisku, non stop ogloszenia, sprzedaja, wozki tocza, przejsc do totalety przez to nie idzie, zdrapki i fanfary. LOL.
Z ta woda w samolocie to na powaznie pisalam, choc nie znaczy ze wszystkie stewadresy tak by postapily (chyba). Ja widzialam 2 razy jak odmowily i zaproponowaly herbate. Nie widzialam ostatnio ani razu gdzie wode podalyby bez probleu dla dziecka.
2012-05-21 13:55:00
Anonim
Dlatego wlasnie ja jade do Luton i stamtad latam Wizzairem, moze w niektorych przypadkach tez mozna by im cos zarzucic ale wode dziecku na mleko to daja bez problemu a ostatnio jak lecialam i strasznie bolala mnie glowa to dali mi lod, bo nie mieli w sprzedazy (tez maja te smieszne wozeczki :-D ) zadnych srodkow przeciwbolowych
2012-05-21 17:47:00
nataliii3
Hm no ja latam do Rzeszowa, a tam tylko i wyłącznie Ryanair...a szkoda bo jak bym miała możliwość wyboru na pewno zdecydowałabym się na inne inna lotniczą. Generalnie mogłabym na Kraków ale, za długa by była ta podróż, mimo wszystko lece i jestem na miejscu. Nadal zastanawiam się nad tym wózkiem, bo nie chce zmieniać na większą cześć (która sie generalnie składa na dół) wole fotelik mieć, jakby nie była ta szcześć jest do wózka na 6miesiecy a mały ma tylko 2. Strasznie to jest wkurzające, że do tego musze jeszcze dopłacić, może i nie jest to wielka cena, ale grosz do grosza i w całośći wychodzi na matke z dzieckiem suma, że mogłabym na wakacje do Hiszpanii pojechac:) no ale zobacze jak to wszystko bedzie wygladac. Raz jeszcze chce podziękować, za info na temat przejazdu z maluszkiem. Mam nadzieje, że nie bedzie narzekać mocno jak mu uszka będzie zatykać. No i mimo wszystko ciekawa jestem czy faktycznie specjalnie bede musiła kupić "herbate" tylko po to zeby dostać zwykła przegotowana wode:) generalnie jestem już mocno wsciekła na Ryanair więc "Complain" wisi już tylko w powietrzu:) hehe no ale cóż zobaczymy jak to będzie:) jakby nie było Ryanair nie jest jedyny na świecie:)
pozdrawiam
2012-05-22 22:12:00