szybka pomoc -podejrzenie złamanego żebra

WItam , mam dosyc nietypowy problem - pare dni temu kolega w pracy dla zartów złapał mnie w pół podniósł i scisnął ,po chwili usylyszalem chrupniecie i ukłocie pod sercem. Podejrzewam pęknięcie żebra , do lekarza jestem umówiony dop na niedziele , ale powiedzieli mi zebym sobie zrobił rtg , wiecie gdzie tu można zrobić rtg tzw x-ray za niewielkie pieniądze i czy można bez ubezpieczenia zrobić rtg na emergency . Ponieważ nie mam inssurance number -bylem na spotkaniu 3 mieisiace temu i nic -jutro ide powtornie na wywiad . Pomózcie jak możecie
Avalone. witaj-oj to masz klopot niemaly-ale ja powiem ci ze na twoim miejscu pojechalabym do szpitala-lub do walking centre-skoro niemasz NIN-powiedz ze czekasz na spotkanie wlasnie w sprawie przyznania numeru-(masz jakis swistek na potwierdzenie tego?)-i oczywiscie wyjasnij co cie boli..powodzenia.:)(nawet doradze ci bys powiedzial ze boli cie cholernie i prosisz immediately-niezwlocznie o pomoc).
2012-04-10 16:06:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
Gr3Gi mam jednynie sms ktory mi przyszedl , zebym nie zapomnial o jutrzejszym spotkaniu , mam jednak swistekz pierwszego spotkania,to ze mam problem to wiem dlatego mecze sie od 4 dni w domu ,ale slyszalem ze tu sluzba zdrowia jest troche inna i da rade to zrobci za free.

Edytowany przez Gr3Gi o Kwi 10, 2012 - 04:32 PM.
2012-04-10 16:31:00
Avalone. ok-to pokaz tego smsa-to tez potwierdzenie..i wez ten swistek.no i ...do szpitala.tam zrobie ten x-ray-polecam ci szpital walsgrove.
2012-04-10 16:33:00
Avalone. w razie wu...wez payslip -to dowod ze pracujesz no i ze dostaniesz ten nin.
2012-04-10 16:34:00
greg8107 Szpital Walsgrave nie Walsgove.
2012-04-10 16:45:00
Gr3Gi wiadomo o jaki chodzi, ok zabiore te dokumenty i dzieki wielkie za pomoc mam nadzieje ze mi sie uda bo boli coraz bardziej
2012-04-10 16:46:00
Avalone. powodzenia.:)
2012-04-10 16:49:00
randy Coś tu nie halo mówisz ,że to się stało w pracy a byłeś na spotkaniu 3 mieś. temu na czym na rozmowie o wydanie NI ? jak to możliwe że pracujesz trzy mieś. może dłużej bez NI ? :-O
2012-04-10 20:21:00
Gr3Gi Self employed
2012-04-10 21:35:00
Avalone. i jak...wsio ok?
2012-04-10 21:47:00
Gr3Gi Hmm... Bylem w szpitalu , troche si wyczekalem , przyjeli mnie bez NIN , doktor mnie zbadal i powiedzial ze to nie zlamanie bo zebro sie nie rusza , jednak mowilem mu ze jak nacika o minie bardzo boli , jakos nie mam zaufania do tych lekarzy angileskich bo samo to ze na wszystko przepisuja paracetamol to juz duzo mowi, w niedziele ide jeszcze raz tym razem do polskiej przychodni w Rugby zobaczymy co powie, bo bol odczuwam caly czas, jeszcze raz dzieki za pomoc AVALONE
2012-04-13 11:16:00
Avalone. :)tak myslalam ze cie przyjma -wprawdzie nie mam wyksztalcenia medycznego jednak sadze ze to nie jest zlamane zebro-porzadnie tam oberwales stad dlugofalowy bol-w przeciwnym razie bys raczej nie mogl normalnie egzystowac ,hm...no ale jak mowia-przezorny zawsze ubezpieczony.-moze kolejny lekarz b precyzyjnie okresli przyczyne bolu...zdrowka zycze.!
2012-04-13 18:38:00