fire alarm*

czesc......mam pyt-jak to dziala ten fire alarm?czy mozna palic papierosy w domu?czy tez nie?czy sa roznice tzn ten ww fire-to tylko na wypadek pozaru.?bo jesli jest czujnik na dym.dym z papierosa,dym pozarowy..kurcze gnebi mnie to deko bom palacz a tak naprawde jak juz sobie zapale papieroska to nie chcialabym bym miec prysznica w salonie np.;)takze jesli ktos cos wie w tej sprawie ..piszcie.:)dzieki.
spiderko_2 Prysznica mieć nie będziesz, chyba że dom wyposażony w instalacje przeciwpożarową ze spryskiwaczami - w co wątpię. Alarm przeciwpożarowy to prosty czujnik dymu, z doświadczenia wiem że potrafi się uruchomić nawet pod wpływem gotowania ziemniaków :lol:
2012-04-06 14:03:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
dux hehe prysznica :)
to tylko taka zabawka co piszczy jak się zadymi
a jak już zacznie piszczeć to po prostu otworz na chwile okno i powachluj ręcznikiem

nie będzie prysznica, nie powiadomi straży pożarnej - popiszczy az się dym rozejdzie i tyle :)
2012-04-06 14:08:00
ciewronka a ja sprawdzalam na dym papierosowy i sie nie wlacza hehe :-D trzymalam fajke prosto pod czujnikiem i zero efektu ... ale za to diabelstwo wlaczylo sie jak po kapaniu otworzylam drzwi i para poszla na czujnik :-O paranoja
2012-04-06 15:36:00
Anonim Jak ja nie cierpie tego dziadostwa! We flacie z ktorego sie wlasnie wyprowadzilismy wylo to to za kazdym razem jak postawilam patelnie na gazie, zglaszalismy do agencji, prosilismy o okap nic z tego, w koncu odlaczylismy to w diably bo przeciez nie bede otwierac okien w srodku zimy majac kilkumiesieczne dziecko w domu. Na szczescie w naszym nowym domu nie dziala bo ponoc potrzebuje nowych baterii do ktorych wymiany jakos specjalnie mi sie nie spieszy :-D No i mam superancki nowiuski okap z Ikei :-D :-D Nie wiem jak na fajki bo od 2 lat juz nie pale :-)
2012-04-06 23:00:00
ludzik50 Tak naprawdę najczęstsze problemy są z nimi jeśli się je przymocuje w nieodpowiednich miejscach- imho smoke alarm blisko kuchni to raczej przeciętny pomysł...najważniejszy jest przy sypialni bo to właśnie śpiąc nie będziesz w stanie wyczuć zagrożenia.Co do prysznica w domu- musisz mieć chyba apartament prezydencki że smoke alarm uruchamia jakieś dodatkowe mechanizmy oprócz samego pikania ;)
Tu jeszcze filmik dla zainteresowanych:
http://www.ehow.com/video_5112365_do-smoke-alarms-detect-smoke_.html
2012-04-07 13:00:00
Anonim To tutaj chyba zawsze oni montuja te alarmy tam gdzie nie trzeba, we flacie mielismy na korytarzu centralnie na srodku, stamad wszedzie bylo blisko i do kuchni i do sypialni i do lazienki. Z kolei w nowym domu mamy zaraz przy drzwiach wejsciowych, w zasadzie obok kuchni a sypialnie mamy na gorze wiec wedle tego co piszesz powinien byc na gorze, co bylo by calkiem racjonalne z reszta bo w sypialni mamy bojler. No ale tutaj to juz mnie chyba nic nie zaskoczy jesli chodzi o "wzgledy bezpieczenstwa" :-D Nasz landlord tak sie troszczy o nasze bezpieczenstwo ze oprcz alarmu przeciwpozarowego i antywlamaniowego zakupil nam gasnice do kuchni :-D
2012-04-07 14:22:00
Avalone. osz kurcze blade....ale daliscie mi rozkmine..hm-no apartament to nie jest ale z reguly tak dzialaja te alarmy z tego co slyszalam-a druga rzecz wlasnie -sluszna uwaga SMOKE ALARM-FIRE ALARM-ja mam fire*,dzis jade zerknac na mieszkanie to sie dokladniej przyjrze jak to sie wsio ma do rzeczy-i tak tak-w sypialni jest na srodku sufitu taki maly spodek z kratka-teraz to juz nie wiem-czy sie cieszyc czy miec usmiech pod wasem.;Pw spoldzielni mieszk mi powiedzieli ze to jest tylko alarm na wypadek pozaru-ale pewnosci nie maja.no nic..we wtorek mam tzw test doplywu gazu i etc takze spytam specow.dzieki za wszelkie info.
DUX...nie hehe tylko kurcze wiesz.....jedna kapiel dziennie mi wystarczy....oooo!!zarcik watsonie.pozdrawiam was.
2012-04-07 15:27:00