kamilla
Czesc asik, wspolczuje, bo zimno jest, ale nie pomoge niestety z fachowcem. Sama bym takiego chciala znac :)
Ja mam 20letniego (corocznie serwisowanego) zloma :) Co roku (odpukac w niemalowane, w tym roku nie) od 3 lat sie psul i z pomoca nam przychodzi tak zwany "boiler cover". Place £10 miesiecznie i w tej cenie mam coroczny serwis bojlera a jak sie zepsuje to za zrealizowana naprawe i czesci place £50. Wydaje mi sie, ze to rozsadnie i przede wszystkim bezpiecznie przy takim starym trupie tfu tfu :)
Powiedz moze jaki to boiler co to juz po trzech latach szwankuje, zebysmy w taki sie nie wladowali jak bedziemy wymieniac bo taka wymiana to wcale nie taka tania sprawa...
pozdrawiam
Kamilla
2012-04-04 22:13:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
asik32
dzięki za porade dobry pomysl z tym serwisem nie wpadłam na to .po swietach to zalatwie teraz nie mam za bardzo czasu. nazwa pieca Vitodens 100 .jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam :-)
Edytowany przez asik32 o Kwi 05, 2012 - 02:35 PM.
2012-04-05 14:34:00
dux
Mała porada co do 'boiler cover' - biorąc sprawdz warunki umowy, zwykle w ciągu pierwszych 2-4tyg nie możesz ich wzywać do naprawy, ma to zapobiegać sytuacjom w których ktoś zamiast wzywać drogiego speca do naprawy, bierze 'cover' i następnego dnia dzwoni do ubezpieczyciela.
2012-04-05 14:55:00
kamilla
Dux ma racje niestety, dlatego to tak na przyszlosc bardziej podalam. Oraz dodatkowo poczytac trzeba, bo nie wszystkie 'boiler cover' oferuja coroczny serwis pieca gazowego, co jest generalnie niby wymagane a sporo cos takiego kosztuje jak by tak fachowca wzywac.
Asik, w zyciu jeszcze o takiej firmie nie slyszalam, dzieki za info. Moze jeszcze sie znajdzie jakis fachowiec, najlepiej certyfikowany?
2012-04-06 01:12:00
plama8
jak vitodens to powinien byc dobry to jest piec firmy viessmann i bardzo dobry a moze cos jest nie tak z podlaczeniem a co sie mianowicie dzieje moze moge pomoc opisz co i jak jak dam rady to pomoge
2012-04-06 12:55:00
asik32
dzięki za porady ,na razie działa mąż troche się zna cos tam naprawił chodzi piecyk,tak że mam czas na poszperanie i poszukanie odpowiedniego ;boiler cover;
2012-04-06 13:03:00