asia_fr
ja miałam robioną taką operację ok 3 miesiące temu, Lasik w optikalexpres. Najlepiej w swiecie wydane pieniądze. wprawdzie po operacji oczy szczypią i jest oko strasznie suche ale są kropelki które pomagają. Najbardziej oczy bolały w srodku nocy i nad ranem , i musiałam brać krople bo inaczej samochodem troszeczke niekomfortowo się jeździło. Jest to dosyć drogi zabieg ale warto, wiem że już wiekszosc firm rozkłada na raty.
2012-01-10 19:01:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
krzysiek
Asia mozesz cos wiecej napisac. Jaka mialas wade przed i jak zostala zniwelowana ? I wlasnie czy teraz jak jezdzisz samochodem to nie ma jakichs dziwnych efektow np podczas jazdy noca. Albo innych dziwnych rzeczy typu wada znika a pojawia sie mega astygmatyzm itp. Wiadomo, na necie kraza rozne wersje o tych zabiegach :P
2012-01-10 20:27:00
asia_fr
ja miałam - 2,5, nie ma żadnych dziwnych objawów, jak na razie w porządku. Wiesz to może jak ktos robił dawno temu starymi laserami teraz ja robiłam laserem co używany jest przez NASA, najnowsza technologia, wszystko robi laser, on podąża za okiem , za ruchem gałki ocznej i on wie które punkty ma do leczenia, ja własnie za ten dodatek dopłacałam 600 funtów, po to żeby własnie nie człowiek ale laser wszystko robił i wiedział co gdzie i z jakim natezeniem. opticalexpress ma chyba najdrozej no ale najnowsza technologia, nie żebym reklamowała albo tam pracowała, po prostu sama dla siebie wybrałam co najlepsze, ja od wielu lat sie zastanawiałam nad laserem ale zawsze była obawa że wada wróci itd, tutaj mi powiedziano że taki wzrok bede miała do konca życia , oczywiscie oko sie starzeje i trzeba z biegeim lat miec do czytania okulary. jedyny minus to suchosc oka i trzeba kropeli przez dluzszy czas brac. no na poczatku po operacji było dziwnie, czasem podwojnie widziałam, nie widziałam nic na kompie , ale wlsnie na to sa te krople i antybiotyki ci dadza.
2012-01-11 10:19:00
evvuss
hej tez mialam zabieg w optical express w Birmingham. Zdecydowalam sie na ten zabieg poniewaz dwoje moich znajomych mialo ten zabieg i byli bardzo zadowoleni.
Mialam wade -1.0 , -1.25. Zabieg mialam wykonany rok temu i nadal mam suche oczy. Jezdze na wizyty co miesiac i probuje roznych kropli ale zadne nie zwalczaja suchosci.
Za kilka tygodni bede miala zaaplikowane zatyczki, ktore zatykaja kanaly lzowe zeby łzy pozostaly na oku.
Mysle, ze gdybym miala podjac jeszcze raz ta decyzje na pewno bym sie zdecydowala.
Wolę nosic silikonowe zatyczki, ktorych wogole nie widac i nie czuc niż meczyc sie caly czas z okularami. Mysle, ze to byly najlepiej wydane pieniadze w moim zyciu :)
Cały zabieg kosztowal mnie 800f. Mozesz placic na raty po wplaceniu zaliczki.
Raty moga byc rozlozone na rok lub 2 lata bez odsetek, natomiast na dluzszy okres jest bardzo niskie oprocentowanie.
Zawsze mozesz powolac sie na osobe ktora miala wykonywany zabieg, w takim przypadku dostajesz 150f znizki i osoba na ktora sie powolujesz rowniez 150f.
To jest niesamowite uczucie kiedy wracasz do domu po zabiegu, kladziesz sie spac (tak zawsze zalecaja aby przespac sie kilka godzin) a kiedy sie budzisz widzisz wszystko normalnie:) !!! Naprawde polecam !
2012-01-14 11:24:00