wynajem domu z psem???

jak wyglada wynajem domu z psem czy ktos mial juz takie doswiadczenia????jakie agencje moga mi w tym pomoc???bardzo prosze o pomoc
ythester Mysle, ze w kazdej agencji jest przynajmniej kilka ofert, pozwalajacych Ci na to.
Zazwyczaj o tym decyduje wlasciciel mieszkania. Chyba, ze nieruchomoscia zarzadza agencja i Ci na to zezwoli.
Bez zbednego pisania... Musisz podzwonic / odwiedzic agencje z konkretnym pytaniem:
Do ktorego z oferowanych przez wasza agencje domow moge wprowadzic sie z psem?
2012-01-08 21:54:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
jaculski Zawsze możesz zapomnieć poinformować agencje o psiaku :)
2012-01-08 23:17:00
ythester Gorzej bedzie jesli trafisz na ciekawskiego agenta lub landlorda, dla ktorego bedzie to znakomita okazja do tego, zeby wypowiedziec Ci umowe na podstawie niedotrzymania jej warunkow. Co sprytniejsi pokusza sie jeszcze o obciazenie Cie kosztami dezynfekcji, wymiany dywanow i wszystkiego co teoretycznie Twoj pies mogl zniszczyc, ze szczegolnym naciskiem na wszystko, czego nie jestes w stanie udowodnic. Oczywiscie, o depozycie mozesz zapomniec...
Dlatego jesli zdecydujesz sie na propozycje jaculskiego, to zadbaj o to, zeby inwentarz do umowy nie pozostawial cienia watpliwosci do tego, jaki byl stan faktyczny nieruchomosci gdy sie do niej wprowadzalas. Potem ciezko bedzie Ci udowodnic, ze " ta plama na dywanie juz tam byla...."

Zycze udanych poszukiwan!
2012-01-09 00:00:00
dux Oczywiście najlepiej prosto z mostu zapytać przed wynajmem.

Co do 'zapominania', to jest to raczej obowiązek landlorda/agencji żeby powiadomić, że z jakichś powodów nie życzą sobie zwierzaków. Wytyczne Office of Fair Trading są takie, że nie powinno się zakazywać wynajmującym posiadania zwierzaka, bez mocnego powodu. A jeśli jest poważny powód to znajdziesz w ogłoszeniu klauzulę 'no pets'.

Co do plam, stanu tapet itp itd, to z psem czy bez, warto się zabezpieczyć i przed wynajęciem opisać dostrzeżone usterki czy porobić fotki, bo i tak za wszystko co nie da się podciągnąć pod naturalne zużycie Ty odpowiadasz.

Edytowany przez dux o Sty 09, 2012 - 05:23 AM.
2012-01-09 06:20:00
Anonim Sama aktualnie jestem na etapie poszukiwan domu do wynajecia tyle ze my mamy kota. Niestety w 99% ogloszen juz jest zaznaczone "no pets" a czasami nawet "no kids" :roll: Przegladam oferty regularnie juz od 2 miesiecy i niestety nie jest latwo :-( Ostatecznie chyba bedzie tak jak teraz, nasz czarny kot bedzie mieszkal z nami na czarno :-)
2012-01-09 08:24:00
stokrotka1108 dziekuje za wszystkie odpowiedzi i rady:))) :-D :roll:
2012-01-09 10:21:00
jaculski Gdy wynajmowałem chaty, to zawsze na początku do listy "inventory" dodawałem zdjęcia i taki zestaw niosłem do agencji. Ze zwierzakami czy bez zawsze warto się zabezpieczyć.

Edytowany przez jaculski o Sty 09, 2012 - 12:00 PM.
2012-01-09 10:25:00