greg8107
Musisz miec polski akt urodzenia I numer pesel.Najlepiej odwiedz strone konsulatu.To nie jest trudne.
2011-10-28 13:36:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
madziara5
pesel musi byc jezeli wyrabiasz paszport 5-letni
2011-10-28 15:39:00
ativ27
musisz mieć umiejscowienie aktu urodzenia w pl tzn zameldowanie malucha i oczywiście pesel...więc jeśli będziesz juz w pl to może lepiej odrazu dowód sobie wyrobić na 5 lat zamiast co roku jezdzić do londynu??a wyrobienie dowodu dla maluszka w polsce nic nie kosztuje.jesli masz zamiar wybrać się do londynu to lepiej wziąść wszystkie dokumenty bo zabraknie jednego i nic nie załatwisz.
2011-10-28 20:14:00
Anonim
Pamietac nalezy o tym ze paszport dla dziecka ponizej 5 roku zycia obecnie ma waznosc jednego roku i o tym ze od niedawna w polskim konsulacie w Londynie trzeba sie umowic na spotkanie w sprawie paszportu na konkretny dzien i godz, osoby ktore tego nie uczynia nie zostana obsluzone. Ma to na celu zredukowac kolejki. Jak jest nie wiem, jeszcze nie dane mi bylo odwiedzic tego miejsca
2011-10-28 23:06:00
maja112
niestety. kolejaki sa dalej... moze teraz sie to zmienilo ale jeszcze miesiac temu trzeba bylo i tak czekac...
2011-10-29 11:20:00
pauletta
http://www.londynkg.polemb.net/?document=96
2011-10-29 14:15:00
Anonim
Na temat konsulatu wiem tyle co przeczytam na roznych forach bo starsza corka zalapala sie jeszcze na 5 letni paszport w Pl a niunia dopiero ma sie urodzic na dniach :-) Ale zdania na temat tego jak wyglada teraz sprawa zalatwienia paszportu sa rozne. Jedni pisza ze byli na umowiana godz i zalatwili wsztystko w 15 min inni pisza ze trzeba nadal czekac. Wydaje mi sie ze moze miec to zwiazek z tym ze przez jakis czas MOZNA bylo sie zapisac ale nie bylo takiej koniecznosci, teraz mialo sie to zmienic. No a jak jest naprawde dowiem sie pewnie najdalej za miesiac :-)
2011-10-29 14:44:00