Odzyskanie pieniędzy od agencji

Hej...czy jest jakies miejsce,biuro,osoba co kolwiek co moze mi pomóc odzyskac moje zarobione pienążki z agencji pracy,dla których przepracowałem????Od ponad msc-a szukam jakiejś stałej pracy,porejstrowałem się we wszystkich agencjach jakie tylko są i z każdej co zadzwonią że jest praca ruszam z miejsca,ale potem się okazuje że robiłem za darmo,3 agencje zalegają mi peniążki od miesiąca chodze tam i dzwonie i sie upominam to ciągle słysze ze muszą to sprawdzić,albo podawają mi złe detale konta że podałem i ze musieli cofnąć i ciągle coś,aaa no i peyslipa tez nie widac zadnego!!!!wydałem mase pieniędzy na telefony,na paliwo,zaliczam wszystkie induction jade nawet 30mil do pracy jak zadzwonią,ale nie płacą,co mam zrobic gdzie sie z tym udać bo już nie mam siły prosic sie o swoje i czekać na lepsze jutro.Czy ma ktos podobne problemy i jak z tym sobie poradzić z tymi wyzyskiwanymi agencjami???już nie będe wymieniał nazw,ale jak trzeba będzie to następnym razem napisze,żeby inni byli uprzedzeni i ostrozni.Dzięki Pozdrawiam
zwierzak Primo: wszystkie pieniądze pomoże ci odzyskać Citizen Advice Bureau- CAB (napiszą ci list z żadaniami do agencji. Jak agencja nie odpowie lub nie spełni twoich żądań w 30 dni to sprawa idzie do sądu pracy. Dla ciebie nie będzie żadnych kosztów a agencja będzie miała spore kłopoty).

Secundo: napisz nazwy agencji- może dzięki temu inni unikną kłopotów.

A jak cię agencja oszukała to musisz walczyć- nachodzić ich, wydzwaniać, pisać listy. Słowem- nie poddawać się i szukać uczciwej agencji. Są takie.
2011-04-08 16:18:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
krism1981 Problem w tym "zwierzak" ze jesli ktos sie nie podpisal lub nie wypisal na liscie (o ile takie sa) lub nie odbil karty pracownika to nawet Citizen Advice ci nie pomoze bo nie ma sladu ze ta osoba byla w pracy. Cos o tym wiem bo pracuje w agencji (Templine) tylko mi nie mow ze na tej czarnej liscie tez masz nasza agencje :) . Firmy zastrzegaja sobie prawo do tego ze jesli sa listy do podpisania lub karty do odbijania i ktos sie nie podpisze lub nie odbije to porostu nie placa. Sam znam kilka takich przypadkow kiedy jeszcze kiedys pracowalem w duuuuuuuuuzym ok 100 - 150 osob na zmianie magazynie ze ludzie przychodzili do pracy odbijali sie i jechali do domu. A pozniej taki delikwent sie tlumaczy ze byl i pracowal, chce pieniedze ale zapomnial odbic karty na wyjsciu. Angole moze nie byli tacy blyskotliwi ale niestety nasz narod ich troche nauczyl. (Polak potrafi) Nie mowie ze w tym przypadku tak bylo. Jesli podpisales jakas liste lub podbiles karty na wejsciu i na wyjsciu to zadaj okazania tych list lub twojej podbitej karty z tego dnia. Jesli gadasz po angielsku, masz wlasny transport to odezwij sie na prv do mnie to moze cos sie znajdzie dla ciebie, i uwierz mi z nami nie ma zadnych problemow o ile bedziesz podpisywal listy lub odbijal karty ;)
2011-04-08 22:38:00
crazy301 hm....krism1981..no z agencją templine jeszcze nie miałem takich problemów,ale juz byłem nie raz u Was i miąłem okazje pracowac i gdy pojawiła sie jakaś oferta pracy,dzwoniłem,pytałem itd i ciagle było zadzwoń w nastepnym tyg,heee zreszta jak wszędzie,w sumie to nie wiem na czym to polega,ale dzwonie pod kazde ogłoszenie z jobcenter a było tego mase,i jest hasło:zostaw dane,juz nieaktualne,albo wyznaczą mi termin na induction,kitu nawciskają ze będzie praca,i po induction cisza......
2011-04-08 22:53:00
crazy301 Ostrzegam przed agencją 247 Staff w Nuneaton,bo właśnie widze że jest w jobcenter ich ogłoszenie do pracy,gdzie miesiąc temu dla nich pracowałem w Citi Link w Coventry,i w tej agencji strasznie kłamią i nie wypłacają przepracowanych pieniążków,od miesiaca nie moge sie doprosic o swoje twierdza ze mnie tam nie było,ale pierwszego dnia pracy byłem bo musieli mi odciagnąc za kamizelke i inne pierdoły,ale następne dni nie ma po mnie sladu heheheee,i najlepsze ze pracowałem tam z kolega i on w takiej samej sytuacji,tez był tylko pierwszego dnia hehehe,jutro wybieram się do citizen advice.I czy jest ktos wśród Was kto właśnie pracuje tam w CiTI LINK Coventry koło lotniska by mi pomógł,dał namiary do kogo tam sie zgłosic i by sprawdzili time shity na których sie podpisywałem,prosze o pomoc///////:|
2011-04-11 20:12:00
zwierzak http://www.justice.gov.uk/global/forms/tribunals/employment/index.htm

pod tym adresem masz formularz pozwu do sądu pracy i jak go wypełniać (Claim (ET1) form & guidance).

Jak nie kumasz angielskiego to na 3 stronie jest numer telefonu pod którym można zamówić polską wersję. Jest to kompletne narzędzie do dochodzenia swoich praw w sądzie bez potrzeby udziału CAB. Jest nawet fajna rozpiska ile to trwa ;)
2011-04-11 20:22:00