brachu_sq8diett
pracy jest sporo tylko trzeba umieć szukać :)w tym roku tydzien byłem bez pracy i póki co nie mam znajomych, którzy siedzą na bezrobociu. Zeszły rok zaczynał się gorzej dla mnie
2009-03-04 15:52:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
rjarek
to może podpowiesz gdzie i jak
2009-03-04 15:59:00
jarek
Ciezko jest generalizowac, ale z reguly poczatek roku to rzeczywiscie ciezki czas na szukanie pracy. Pod koniec tego roku moje poszukiwania pracownikow wygladaly jak poszukiwania igly w stogu siana, na poczatku roku dostalem stos cv i codziennie masa telefonow z agencji pracy. Teraz jest to jeszcze spotegowane zwolnieniami z pracy. Wszystko jednak zalezy od branzy w ktorej sie szuka i doswiadczenia na wyspach. Ksiegowy bez doswiadczenia na wyspach i angielskich certyfikatow teraz ma marne szanse, ale dentysta pewnie bedzie mial prace od reki. Mysle ze powinno byc troche lepiej tuz przed swietami Wielkiej Nocy jesli recesja nieco odpusci, a potem znow nieco gorzej w na poczatek wakacji jesli znow duzo poszukiwaczy pracy przyjedzie.
W kazdym razie nie warto sie poddawac :-) Trzymam kciuki i daj znac jak poszukiwania ida.
2009-03-04 16:30:00
brachu_sq8diett
Myslę, że w tym roku o wiele mniej studentów przyjedzie do pracy(jeśli chodzi o Polskę). Znajomi ze Słowacji mowią, ze dla nich teraz bez różnicy czy bedą pracować u siebie w magazynach czy tutaj w Anglii jednak ci co już tu są i mają kontrakty póki co nie myślą o powrocie. Nie wiem jak w ich stronach wyglądają wyjazdy zarobkowe do UK przez ten kryzys sporo osób może odpuścić. W końcu u zachodniego sąsiada Polski można zarobić identyczne pieniądze a dojazdy tańsze i prędzej można sobie pozwolić na weekendowy wyjazd w odwiedziny do PL
Jarek jeśli szukasz pracy to odpowiedz sobie na pytanie gdzie chciałbyś pracować. W magazynach masz znajomych to się dowiadujesz przez jakie agencje pracują. Często agencje działają wewnątrz magazynów aby zaoszczędzić na wynajmie biur. W okół Coventry jest sporo miast i business parków(Rugby, Daventry, Tamworth, Birmingham, Hinkley) ograniczać do obrębu samego miasta niema co, bo dużego wyboru nie ma
2009-03-09 19:29:00
jarek
Od paru dni intensywnie szukam pracy. Chetnie wymienie sie w tym temacie doswiadczeniami z innymi szukajacymi pracy.
Czy sa na forum osoby aktywnie szukajace pracy?
Gdzie mozna sie udac w sprawie darmowych porad dotyczacych kariery, sprawdzenia CV. Wiem, ze w Cov sa takie miejsca, sam w jednym bylem pare lat temu ale juz nie pamietam jak tam trafic.
Edytowany przez jarek o Wrz 09, 2010 - 06:29 PM.
2010-09-09 18:27:00
lusia86
Hej,
Mam nadzieje, że to pomoże: w WATCHu na hillfields udzielają porad, pomagają napisać lub poprawić CV, dają namiary na firmy/instytucje (w zależności jakiej pracy szukasz).
http://www.watch-hillfields.org.uk/
Dodam, że ich wskazówki co do pisania CV bardzo mi się przydały.
Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Karolina.
2010-09-11 09:28:00
jarek
Wielkie dzieki, wlasnie o cos takiego mi chodzilo. Nie mieszkam w tej okolicy, myslisz, ze mimo wszystko pomoga? Przejde sie na poczatku tygodnia.
Moze ktos jeszcze zna jakies podobne miejsce?
2010-09-11 10:56:00
lusia86
Ja też nie mieszkam na Hillfields, więc o to się nie martw, pomogą na pewno - bardzo mili i pomocni ludzie. Najlepiej by było zadzwonić do nich, bo wiem, że tam w konkretne dni mają takie "zajęcia", wydaje mi się, że w poniedziałki po południu mają spotkania w sprawach CV. Podejść też można.
2010-09-11 12:48:00
marcysia
hej a czy za taką pomoc coś się płaci? w styczniu wybieram się do Cov i będą mi potrzebne wszelkie wskazówki :)
2010-11-08 09:05:00
gromph
Heey ja wlasnie tez jestem nowy szukajacy tu pracy w cov... moj angielski jest poczatkujacy wiec mam trudnosc z znalezieniem pracy... kazda wymiana doswiadczenia i kazda pomoc mi sie przyda... jestem zapisany nawet w jednej agencji ale mi sie zdaje ze to chyba za malo bo nic znac nie daja... a by byla osoba z ktora mozna by bylo sie zabrac w zapisywaniu sie w angejcach albo szukaniu jakies pracy? bo jednak z kims a samemu jest latwiej...
2010-12-27 18:09:00
juliaq
Witajce
Jestem tutaj w Cov juz od pół roku i dalej nie mam pracy :/ we wszystkich agencjach mówia mi ze nie ma pracy dla ludzi takich jak ja , gdyz nie posiadam doswiadczenia :-x ale jak ja mam je posiadac jak niedawno skończyłam dopiero nauke :/ co mam zrobić zeby zaczelki mnie traktowac powazniej ... byłam juz chyba w 5 agencjach .. i tylko w agencji templine załatwili mi prace na 4 dni ... i juz sie nie odzywaja ... poradzcie mi co mam robic gdzie szukac .. bo naprawde trace siły ... a kiedys miałam ich duzo ;PP hahaha ;) ... czekam na odpowiedz ;) :-D
2011-01-04 22:57:00
jarucha
próbowałaś w abraxastaff na deserki albo genesis na gazety?? w tych dwóch agencjach napewno brali bez doswiadczenia, tyle że teraz trzeba się dogadać po angielsku. Industria też dawała szybko prace
2011-01-05 06:33:00
juliaq
Nie nie byłam ale mam juz cos na oku ;) ale jezeli nie wyjdzie to na pewno skorzystam z rady ;) dziekuje ;)
2011-01-05 19:40:00
misiaka
co do pomocy z tym CV i przygotowaniem do interview -wiem, ze sa pomocne osoby w WEETEC, ADULT EDUCATION CENTRE, WILLENHALL. wystarczy zadzwonic i zapytac, nie powinno byc to platne, zazwyczaj tego rodzaju pomoc nie jest tu platna. Co do pisania angielskiego CV to radzilabym skontaktowac sie wlasnie z kims kto ma o tym pojecie-typu wlasnie osoba z WEETEC lub innego tego typu miejsca-Twoj potencjalny pracodawca zasypywany jest tysiacem CV, rozniacym sie od siebie naprawde wszystkim(w kazdym kraju ucza inaczej pisac CV, sami jestesmy tego przykladem..a nie jestesmy jedynymi emigrantami tutaj) i pomimo, ze Twoje doswiadczenie na dane stanowisko+edukacja z PL i UK jest bezkonkurencyjna Twoim zdaniem i zdaniem innych -to niestety mozna juz odpasc przy pierwszej 'wewnetrznej selekcji' jaka robi pracodawca: drukuje wszystkie CV (albo i nawet nie drukuje) i nawet nie chce mu sie ich czytac bo ludzie nie potrafia poprostu napisac konkretow zmuszajacych jego mozg do dalszego czytania, co oszczedza jego cenny czas a wiec i pieniadze :).
Jestem tego przykladem-ze strony szukajacej pracy i robiacego na nia nabor. Dobrze napisane CV to podstawa w znaleznieu tutaj pracy. no i cierpliwosc...Pozdrawiam i jeszcze raz powodzenia!
2011-01-08 00:20:00