dekadsz
Jesli masz polskie prawo jazdy c+e upewnij sie, ze masz wbity numer kursu na przewoz rzeczy w prawku. Po wyslaniu do DVLA prawka o zmiane dostaniesz z automatu CPC (angielangielski przewoz rzeczy wymagany od 09.2014). Doswiadczenie zaakceptuja i powinno byc z gorki, chyba, ze pojdziesz do zlej agencji. Osobiscie trafilem na dobra agencje i juz na 2 dzien po okazaniu UK prawka byla juz praca. Dobrze jest tez wymienic karte do tacha, na polskiej mozesz jezdzic niby 6 miesiecy. Jak masz jakies szczegolowe pytania to pisz do mnie, chetnie doradze.
2015-03-20 03:57:42
Pres Enter to save or Esc to cancel
rocky
Ja od siebie życzę powodzenia, przedwczoraj przysłali mi brytyjskie prawko i DQC ale oba z błędem w imieniu (jak można z 3 dokumentów źle przepisać?) i musiałem odesłać do poprawki...
2015-03-20 17:06:22
dekadsz
Mialem tak samo. Ucieli sobie "z" z imienia a za to jest 250f mandat i 3 pkt :/
2015-03-20 17:34:05
rocky
I też odsyłałeś od razu? Jak to wyglądało dokładnie i co potem? Ja odesłałem prawko, ksero paszportu (tak mi powiedzieli) i "cover letter" (list wyjaśniający), zastanawiam się tylko co z DQC bo do DSVA nie idzie się dodzwonić...
2015-03-20 21:18:33
miras29
Witam,chciałem spytać czy uprawnienia na wózek widłowy z Polski oczywiście przetłumaczone na język angielski są respektowane w Anglii?I ogólnie jak jest z pracą w tym temacie w Coventry i jak dobra znajomosc języka jest wymagana?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
2015-04-23 15:50:03
cancil
Dolaczam sie do pytania i mam pytanko gdzie tlumaczyles te papiery i ile Cie to kosztowalo?
2015-04-23 15:55:37
miras29
tłumaczenie było od razu tam gdzie robiłem kurs w Polsce na angielski i niemiecki w cenie kursu
2015-04-23 16:08:00
spiderko_2
Z mojego doswiadczenia powiem ze nie respektuja.
2015-04-23 16:15:09
Anonim
Z uprawnieniem na wózek widłowy z łatwością znajdziesz pracę.
2015-04-23 21:57:13
samuelsachs
Uprawnienia z polski nie są akceptowane w UK . A Northampton możesz zrobić sobie uprawnienia za 100f bez egzaminu.
2015-04-24 17:26:35
tullius
Witam szukam kontaktu do osoby które przerobi polskie papiery na wózki widłowe. Jeśli ktoś ma taki kontakt proszę o wiadomość.
Pozdrawiam
2015-06-05 10:21:36
nateraz123
Czy w Coventry można gdzieś zrobić kurs na wózki widłowe w języku polskim?
2015-06-05 12:42:25
bella.
Witaj
Jesli chodzi o kurs na wozki widlowe zrobiony w Polsce , winien on miec znaczek , wtedy bowiem bedzie uznany na wyspach, natomiast jesli go nie posiada a ty chcesz przetlumaczyc takowy dokument na j. ang watpie czy to ma sens. Chodzi o to ze odkad Polska znajduje sie w UE wszelakie certyfikaty, kursy i szkolenie ktore odbyly sie w ojczyznie, bede tylko wtedy uznawalne( na terenie PANSTW UE) gdy posiadaja ww znaczek UE, sa wyjatki ale to juz inny temat.
Z tego co wiem i podam ci teraz link , jest miejsce gdzie mozesz zrobic kurs takowy -jednakze tylko w j angielskim.
http://www.forkliftschool.com/private/forklift-training-coventry.asp
Pozdrawiam
Edytowany przez bella.* o 05-06-2015 - 14:45.
2015-06-05 14:44:13
rocky
Nie do końca masz rację - ja miałem certyfikat europejski, ze "znaczkiem unijnym" jak to nazwałeś, oryginał w języku angielskim a i tak nigdzie mi nie chcieli go uznać, wszędzie wymagali brytyjskiego refresha
2015-06-05 15:38:31
zwierzak
Miałem tak samo- wszystkie papiery i uprawnienia jakie przywiozłem z Polski były bezużyteczne. Na wszystko musiałem robić "refresh". Chyba jedynymi uprawnieniami jakie można bez problemu przerobić na brytyjskie jest prawo jazdy na ciężarówki i uprawnienia CPC. Z tym, że jak sobie dobrze policzysz to zrobienie ich w UK wyjdzie taniej :D
2015-06-05 16:46:53