siepiet
jak idzie przerejstrowanie?
Angole coraz bardziej szaleja z wylapywaniem aut, maja nawet liste DVLA ktore auta sa tutaj o wiele za dlugo :)
http://www.west-midlands.police.uk/latest-news/news.aspx?id=2099
Edytowany przez siepiet o 25-11-2014 - 13:16.
2014-11-25 13:12:49
Pres Enter to save or Esc to cancel
graczyking
powolutku, byłem w piątek na MOT i powiedzieli że sorry nie ma Cie w systemie nie możemy zrobić, ja im na to że wiem że mnie nie ma bo żeby w nim być muszę mieć najpierw MOT. Ale jutro jadę i mają mi zrobić. Czyli zostanie ubezpieczenie i wysyłam dokumenty do DVLA.
2014-11-25 13:31:13
siepiet
ja robilem w Centre point niedaleko mostku(hopki) jak jedziesz Foleshill w strone miasta I nie robili cyrkow. wpisali moj numer vin I polskie rejestracje i po sprawie. tylko sprawdz dokladnie czy numer vin sie zgadza bo u mnie zrobili literowke i to juz nie przejdzie w DVLA
2014-11-25 13:39:53
graczyking
No ja już zapłaciłem online w Halfordsie. Nie jestem jeszcze do końca pewien co do reszty dokumentów. Ten certyfikat, nic w sumie w tych dokumentach nie ma, że jeśli auto jest starsze to go nie potrzeba. Trzeba tam wypełnić ile zawiera tych tlenków (podczas spalania) a to chyba trzeba wziąć z tego certyfikatu
2014-11-25 14:15:46
siepiet
Jesli starsze niz 10 lat to sie tym nie przejmuj. Zostaw te pola puste, najwazniejsze dla nich jest co2 bo wedlug tego ustalaja w jakiej grupie taxu jestes ale jesli nie ma oficjalnych badan to ustala wedlug pojemnosci silnika czyli do 1.6 lub powyzej 1.6
Nie pamietam dokladnie ale tam jest opcja ze trzeba wpisac nr tego certyfikatu a jesli sie go nie posiada to na odwrocie jest miejsce zeby wyjasnic dlaczego sie go niema i tam sie pisze ze auto starsze niz 10 lat
Jesli masz ten Certificate of Conformity to w nim wtedy jest napisane ile wydala spalin itd. Mozna go dostac u dealera Twojej marki. Czyli np w VW mozna to zalatwic przez internet mailowo i przysla go do domu.
Np dla VW:
http://www.volkswagen.co.uk/about-us/faq/imported-vehicles
Edytowany przez siepiet o 25-11-2014 - 15:03.
2014-11-25 14:57:02
graczyking
aha to super, dzięki wielki za pomoc jak się wszystko uda to jestem Ci dłużny bardzo dobre piwo :D
2014-11-25 15:34:51
siepiet
Niema sprawy, powodzenia i dawaj znac jak postep
2014-11-25 17:38:16
graczyking
auto w końcu przerejestrowane :D Siepiet dziękuje Ci bardzo za pomoc. Teraz tylko znaleźć tanie ubezpieczenie :)
2015-01-27 13:45:50
marcinmarcin27
witam czy ktoś juz moze przechodzil proces rejestracji samochodu z polski jesli tak to prosze o jakies informacje na ten temat
2015-03-31 17:25:48
graczyking
tu masz mój temat:
http://www.mojecoventry.pl/index.php?module=Dizkus&type=user&func=viewtopic&lang=pl&topic=34555&start=0
jak coś będzie niejasne, napisz na PW pomogę, dodam że obecnie auto ubezpieczyłem w avivie i uznali mi 7 lat PL zniżek
2015-03-31 19:32:07
marcinmarcin27
dzieki za linka ;) duża roznica jest w cenie ubezpieczenia samochodu lhd?
2015-03-31 20:06:16
graczyking
szczerze mówiąc nie wiem ale chyba nie ma różnicy, jedynie jak ubezpieczałem to musiałem czekać ze 20 minut bo nie mógł znaleźć auta po rejestracji i niby dzwonił do DVLA. Najdroższe z tego wszystkiego to jest tymczasowe ubezpieczenia auta po numerze VIN mnie kosztowało 250f, nie wiem czy tu wielkość auta, silnika ma znacznie.
2015-03-31 20:29:58