Avalone.
dux-wystarczy ze Twoim wiernym kibicem. :-P
2012-05-05 18:27:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
Avalone.
bede....... :evil:
2012-05-05 18:29:00
marcysia83
Hej witajcie wszyscy :)
to ponownie ja - forumowa maruda
mam pytanko znacie jakieś sprawdzone niedrogie firmy zajmujące się przewozem rzeczy do Anglii?
dużo tego nie będzie ale trochę gratów jest
pozdrówka z zimnej Polski :-x
2012-05-07 12:06:00
adam83
sa na stronie ogloszenia o przeprowadzki. ja polecam Euro-Pack Service. pozdrawiam
2012-05-07 12:30:00
marcysia83
Dzięki Adam
Zajrzałam na stronkę i wygląda to spoko!
Mam problem: pamiątki, kołdy, poduchy, prawie nowe łóżko piętrowe dzieciaków - i co ja mam zrobić?
Przecież nie uda mi się tego wszystkiego kupić w parę dni będąc na miejsu??
A patelnie?
I garnek do frytek?
I inne graty?
A moje kwiaty? :/
Zastanawiam się o jakimś podnajęciu garażu tu w Polsce, by to przetrzymać a potem wynająć firmę by mi to dowieźli!!
Co o tym sądzicie? :/
zgłupiałam, a w nocy tylko o tym myślę :(
2012-05-07 13:05:00
anirad
z tym garazem to dobry pomysl, pomieszkacie tutaj, staniecie na nogi to reszte pamiatek sobie sciagniecie.
a co do kwiatow - centra ogrodnicze tutaj sa rewelacyjnie zaopatrzone i nie takie drogie.
2012-05-07 14:16:00
marcysia83
z tym garazem to dobry pomysl, pomieszkacie tutaj, staniecie na nogi to reszte pamiatek sobie sciagniecie.
a co do kwiatow - centra ogrodnicze tutaj sa rewelacyjnie zaopatrzone i nie takie drogie.
to brać tylko ubrania?? :(
mój mąż uważa, że tak będzie najlepiej
a Ty jak myślisz?
(kurde pytam faceta :-D )
jak to będzie wyglądać od strony technicznej? bo chcemy samolotem leciec, my i dzieci? można wziąźć dużo ubrań? :D
Edytowany przez marcysia83 o Maj 07, 2012 - 02:24 PM.
2012-05-07 14:22:00
anirad
samolotem to nie zaszalejecie - 20 kg na osobe plus podreczny ....a z lotniska jak? ktos was odbierze? czemu jednak nie zdecydowaliscie sie przyturlac autem? przydaloby sie wam tutaj na start jak diabli...latwiej wszystko pozalatwiac, latwiej o prace...
2012-05-07 14:49:00
greg8107
Samolotem to nie jest dobry pomysl.Fakt ze jest szybko ale sa niskie limity bagazu.Np.Ryanair do luku zabiera 15-20kg a na poklad 10.Chyba ze wam to wystarczy.
Edytowany przez greg8107 o Maj 07, 2012 - 03:00 PM.
2012-05-07 14:52:00
dux
Jeśli już samolotem, to możecie pomyśleć o zostawieniu u kogoś w Polsce gotowej paczki z dodatkowym bagażem, bo w samolotach za każdy ew. nadbagaż się płaci majątek. Natomiast paczka ze 30kg - 20f, jeśli dobrze pamiętam. W ten sposób można szybko podesłać sobie dodatkowe potrzebne na starcie rzeczy. Oczywiście jak już będziecie mieli adres, lub może do kogoś kto już tu jest i zaoferował się pomóc. Lub, jeśli już do kogoś to może wręcz wcześniej, żeby na was czekało... Taka opcja do rozpatrzenia.
2012-05-07 15:06:00
Avalone.
marcysia.....podstawowa sprawa-ile macie pieniazkow na start w uk?(budzet sobie zrobcie--przewidywalny)po odliczeniu kosztow przyjazdu.....wtedy trza sie zastanowic co wziasc,4 osobowa rodzinka to sporo.ja moge zaproponowac byscie do mnie wyslali pewne rzeczy-niejako juz na swoim jestem wiec nie ma sprawy.tylko wiadomo..kwestia zaufania.....nie jestem samarytanka ..dla mnie najwieksza podzieka bedzie jak sie wam zycie tu ulozy OK...tak wiec daj znac,
podkreslam nie szukam slawy wirtulnej....ja zwyczajnie z checia w miare mozliwosci pomoge...:)
2012-05-07 16:13:00
greg8107
Ja na twoim miejscu marcysia odrzucilbym pomysl wysylania obcym ludziom czekogolwiek.Rzeczy ktorych nie dasz rady zabrac zostaw rodzinie a potem oni ci przesla jak sie juz ustawisz.
Edytowany przez greg8107 o Maj 07, 2012 - 04:23 PM.
2012-05-07 16:22:00
marcysia83
samolotem to nie zaszalejecie - 20 kg na osobe plus podreczny ....a z lotniska jak? ktos was odbierze? czemu jednak nie zdecydowaliscie sie przyturlac autem? przydaloby sie wam tutaj na start jak diabli...latwiej wszystko pozalatwiac, latwiej o prace...
bo nasze 20letnie auto to złom, czasami odpala - czasami nie, nawet mechanik nie wie na co jest chore :-D a było u niego ostatnio parę razy
poza tym pieniądze z jego sprzedaży posłużą nam na start
Edytowany przez marcysia83 o Maj 07, 2012 - 05:33 PM.
2012-05-07 17:32:00
marcysia83
Samolotem to nie jest dobry pomysl.Fakt ze jest szybko ale sa niskie limity bagazu.Np.Ryanair do luku zabiera 15-20kg a na poklad 10.Chyba ze wam to wystarczy.Edytowany przez greg8107 o Maj 07, 2012 - 03:00 PM.
mnie na pewno nie wystarczy, ale jak trzeba będzie spuścic z kg to niestety tak będę musiała zrobić :-D
2012-05-07 17:34:00
marcysia83
Jeśli już samolotem, to możecie pomyśleć o zostawieniu u kogoś w Polsce gotowej paczki z dodatkowym bagażem, bo w samolotach za każdy ew. nadbagaż się płaci majątek. Natomiast paczka ze 30kg - 20f, jeśli dobrze pamiętam. W ten sposób można szybko podesłać sobie dodatkowe potrzebne na starcie rzeczy. Oczywiście jak już będziecie mieli adres, lub może do kogoś kto już tu jest i zaoferował się pomóc. Lub, jeśli już do kogoś to może wręcz wcześniej, żeby na was czekało... Taka opcja do rozpatrzenia.
20 kg to 20 funtów zazwyczaj tak oferują firmy transportowe :)
P.S. Napiszę mi proszę jeszcze raz konkretnie, jakie dokumenty tu w Polsce mam zanieść do tłumacza przysięgłego!!
Edytowany przez marcysia83 o Maj 08, 2012 - 09:22 AM.
2012-05-07 17:35:00