vintage
:) w sumie to zabawny nawet jestes :)
ogolnie bylo to bardziej zartobliwe niz zlosliwe z mojej strony.
no ale jak chcesz mozemy siebie unikac, w zasadzie przeciez na piwo Cie nie wyciagam, wiec nie ma stresu.
a co do moich pogladow i to z czego sie biora, to raczej nie jestem typem ekshibicjonisty internetowego zeby opisywac tu historie mojego zycia , ktora to uksztaltowala takie a nie inne poglady :) tylko sie cieszyc, ze udalo sie Tobie zachowac pozytywne myslenie o rodakach. Moze miales wiecej szczescia, a moze po prostu jestes niepohamowanym optymista, tak czy siak chyba dobrze.
pozdrawiam
2011-05-12 13:01:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
dux
Uzasadnienie publicznie rzuconego osądu innego człowieka (ludzi) to jakiś zbędny ekshibicjonizm internetowy?? Pisałaś gdzieś, że masz wykształcenie pedagogiczne... Przerażasz mnie.
Nie śmiem już pytać jak do takich wniosków doszłaś ...
Mnie się wydaje, że brak uzasadnienia takich sądów, to raczej przejaw szeroko spotykanego gówniarstwa internetowego. Na każdym forum masz ludzi rzucających obelgami bez brania żadnej odpowiedzialności za nie. Pewnie też zwalczają szkodliwy 'ekshibicjonizm'...
Edytowany przez dux o Maj 12, 2011 - 01:23 PM.
2011-05-12 13:20:00
vintage
ciekawe czym Ty uzasadniasz swoje sady :)
chociaz w sumie... spoko, juz wiem ze opinie o polakach to Twoj czuly punkt i tyle.
No i nie mozna miec innego zdania absolutnie, jesli sie go nie poprze pismami rzadowymi, dokladnym opisem zdarzen i ludzi, tu na forum, w dziale dotyczacym pracy jakby nie patrzec.
Otoz nie zamierzam nikogo przekonywac do swojego punktu widzenia.
Chcesz podyskutowac to zapraszam na priv, zeby nie zasmiecac watku.
2011-05-12 13:30:00
dux
opowiadanie bzdur opartych jedynie na stereotypach - to mój czuły punkt
2011-05-12 13:37:00
gacek
szokuja mnie wypowiedzi niektorych osob ale to chyba sa osoby ktorych dotyczy sam problem staraja sie wybronic z opini o nich z samych wypowiedzi wynika ze to dobrzy cfaniacy ktorym sie udalo
2011-05-12 15:57:00
dux
no popatrz gacek - jest was już dwoje kulturalnych na jednego chama i cfaniaka
to chyba całkiem nieźle świadczy, zważywszy że głosicie, że to większość jest prostacka :)
ok
ja się już poddaje - nie mam już więcej argumentów
niech wam będzie - w zdecydowanej większości jesteśmy chamy i prostaki...
2011-05-12 16:33:00
greg8107
I taka jest prawda.Jesteśmy chamy i prostaki.Ja osobiście nie spotkałem się z żadna forma przyzwoitości ze strony rodaka.Tylko jak kogoś wykołować lub podkablować w pracy.
2011-05-12 18:55:00
greg8107
A Ty dux jak jestes taki moralny to wykladaj wiedze o spoleczenstwie.
Edytowany przez greg8107 o Maj 12, 2011 - 07:37 PM.
2011-05-12 19:37:00
adam83
[u]KARMIC TROLISKO!!!!!!!!!![/u]
2011-05-12 19:50:00
zwierzak
Jesteśmy chamy i prostaki.
A mi się wydaje, że Polacy zawsze widzą się gorzej niż jest to w rzeczywistości. Nie cenimy się w pracy, nie potrafimy się cieszyć ze swoich małych sukcesów, sami sobie lubimy narzucać wyśrubowane normy i szczycić się, że inni "nie wytrzymują".
Wyrzucamy sobie wszystko, a prawda jest taka, że nasza mniejszość postrzegana jest jako w miarę spokojna, kulturalna i pracowita. Czarne owce zdarzają się wszędzie, ale na pewno nie można powiedzieć, że jesteśmy wszyscy chamy i prostaki.
Z innej beczki- zauważyłem, że ostatnio wiele wątków zbacza z tematu. Miałobyć o przekrętach na bananach i o postępach w ściganiu ich a jest o kulturze Polaków ;)
Dlatego może po raz kolejny wrócę do tematu- zebrać się w silną grupę, złożyć zbiorowy pozew i nauczyć drani!!! Nadal trzymam kciuki :D
2011-05-12 21:52:00
vintage
haha no z tymi normami to prawda, pracowalamw TPsa kiedys, i tam bylo to samo, nikt nie placil za "ponad norme" a jak juz byla jakas premia to rzedu 20 zl, ale panny przy kompach dzielne trzaskaly 300 procent normy, walczyly miedzy soba o kazde zlecenie tak ze wiory szly. W banku bylo podobnie.
Nikt nie wie po co :) no wiec te normy prezes co jakis czas zwiekszal jak wyweszyl ze ludzie sami sie dociskaja i on juz nie musi :) i tak wlasnie przez okolo 10 nadgorliwych, pozostale 200 osob musialo flaki wypruwac. Jakosc pracy spadla, ale normy byly... kosmiczne.
Rynek w polsce rozpieszcza pracodawcow pod wzgledem relacji z pracownikiem, laska staje sie danie komus pracy, chociaz sama mialam firme i wiem jak ciezko bylo tam kogos zatrudnic, nie pochwalam pewnych praktyk, nie dziwi mnie ze te tendencje sa przenoszone przez niektore osoby tutaj.
Na bank nie wszyscy to chamy i prostaki :) kwestia chyba samodyscypliny i swiadomosci ze szybka kasa to nie wszystko. Znajomy w szwecji mial firme, cisnal polakow ale po drodze skumal na szczescie swoja pokretna logika, nie majaca nic wspolnego z moralnoscia, ze jak zrazi rodakow to nikt nie bedzie na niego pracowal :)
i ze cisniecie ludzi szybko sie obroci przeciw niemu, bo konkurencja nigdy nie spi a opinie w dobie netu rozchodza sie w tempie ekspresowym.
Na szkoleniu w banku uczyli mnie i sie w pelni z tym zgadzam, ze czlowiek niezadowolony powie 10 osobm NIEPYTANY o niefachowej usludze czy jakims problemie, zadowolony powie tylko 2 osobom i tylko jesli go ZAPYTAJA o to. :)
pozdrawiam
2011-05-13 09:56:00
vintage
"szybka odpowiedz" a zawsze elaboraty mi wychodza ;)
2011-05-13 09:56:00